Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

„Csak a taktikánál tudtam meg, hogy benne vagyok a kezdő 11-ben”

Interjú Múcska Viktorral - A 18 éves játékos a tegnapi meccsen először lépett pályára kezdőként a felnőtt csapatban, és a győztes gólt is neki köszönheti csapatunk.

„Csak a taktikánál tudtam meg, hogy benne vagyok a kezdő 11-ben”

„Dunaszerdahelyen kezdtem focizni, épp egy tornán voltunk, amikor az akkori korosztályos ETO edző megkereste édesanyámat, hogy érdeklődik irántam a klub. – mesélte Viktor a kezdetekről. - Nagyon megörültünk, egyből igent mondtunk. Ennek már 10 éve, és azóta sem bántam meg a döntésemet.”

A galántai születésű Múcska végigjárta a szamárlétrát az ETO-nál, sok szép korosztályos sikernek volt részese.

„Rengeteg szép emlékem van az elmúlt 10 évből, a focival és más dolgokkal kapcsolatban is, sok barátom van itt Győrben. Az aktuális edzőim mindig idősebb korosztályban játszattak, ami sokat segítette a fejlődésemet, innen is köszönöm nekik! A 2000-es és a 2001-es korosztállyal bajnokok is lettünk.”

2016-ban, mindössze 15 évesen kapott profi szerződést, vagyis már 3 éve focizik hivatásos labdarúgóként az ETO kötelékében.

„16 évesen Szentes Lázárnál mutatkoztam be a felnőtt csapatban 2017. december 10-én, Kisvárdán. Csak pár percet kaptam a meccs végén, de így is nagy élmény volt, büszke vagyok rá, hogy ilyen fiatalon bemutatkozhattam. Tavasszal aztán a Kazincbarcika ellen már bő negyed órát voltam pályán, mindkét meccsen győztünk.”- idézte fel első élményeit az NB II-es csapatban.

A tegnapi meccsen aztán pályafutása során először kezdőként szerepelt a felnőtt csapatban.

"A buszon az utolsó benzinkútnál Miki bá kérdezte, hogy érzem magam, rendben vagyok-e fejben, várom-e már a meccset. Itt már sejtettem, hogy ezen a meccsen szerephez juthatok, de csak a taktikai eligazításnál tudtam meg, hogy benne vagyok a kezdő 11-ben. Nagyon boldog voltam, hogy az edzői stáb bizalmat szavazott nekem.  A bemelegítésnél még izgultam egy kicsit, de a kezdő sípszó után már csak a játékra figyeltem, és arra, hogy minél jobban segítsem a csapatot a pályán.”

A bizalmat nem is lehetett volna szebben meghálálni, mint egy győztes góllal.

„A 36. percben Olivér bal oldali beadásánál a védők felugrottak Balázsra, én pedig szabadon maradtam a kaputól 8-10 méterre, combbal levettem a beadást és sikerült gólt rúgnom. Hatalmas öröm volt számomra, hogy azon a meccsen, ahol először lehettem kezdőjátékos, a győztes gólt is én szereztem!”

A sikeres meccs nem szállt a játékos fejébe, ígérete szerint ugyanúgy, sőt még jobban odateszi magát minden edzésen, és türelmesen vár a következő lehetőségre, hogy bizonyíthasson az ETO színeiben.

„Ezután is ugyanolyan keményen fogok dolgozni, ahogy eddig tettem, hogy kiérdemeljem a helyem a kezdőben, és reménykedek benne, hogy minél hamarabb újra lehetőséget kapok a pályán!”

Gratulálunk Múcska Viktornak, és további szép sikereket kívánunk!

További híreink

Sportközgazdász mesterszak szaktájékoztató

Sportközgazdász mesterszak szaktájékoztató

A Budapesti Corvinus Egyetem Sportközgazdász Mesterképzés duális partnereként szeretettel ajánljuk a pénteki szaktájékoztatót minden leendő mesterképzéses hallgatónak, aki még nem döntötte el, melyik egyetemen folytatja tanulmányait!

Bíztató jelek a bajnoki kezdésre

Bíztató jelek a bajnoki kezdésre

Sokáig vezetett az ETO a horvát első osztályú Slaven Belupo otthonában. A horvátok egyenlítésüket követően két gólos előnyre is szert tettek a szünet után, amit a hajrá utolsó perceiben kozmetikáztunk. Változatos mérkőzésen szoros eredmény született, ami a helyzetek alapján könnyen lehetett volna ellentétes előjelű.

Vashkeba duplájával legyőztük a Somorját

Vashkeba duplájával legyőztük a Somorját

Magabiztosan, nagy labdabirtoklási fölénnyel kezdtük a találkozót, több helyzetet is sikerült kialakítani a vendégek kapuja előtt. Az első játékrész ugyan még nem hozott gólt, azonban a második félidőben öt perc leforgása alatt megszületett a meccs összes találata. Végig kemény, ütközetes játék jellemezte a csapatokat, amiből az ETO jött ki győztesen, 2:1-re megnyerte a mérkőzést!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink