ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

WKW ETO FC Győr - Békéscsaba 1912 Előre 1-2

Újabb szoros vereséggel zártunk. A küzdelmes mérkőzésen a Békéscsaba szerezte meg a vezetést, majd kettőre nőtt a vendég előny a szünet után. Ezután feljavult az ETO, Andric révén szépítettünk, azonban kiegyenlíteni nem sikerült a mérkőzés végéig, pedig megvoltak a lehetőségeink.

WKW ETO FC Győr - Békéscsaba 1912 Előre 1-2

WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Andric (63) ill. Szatmári (43.), Viczián (53.)

WKW ETO kezdő: Horváth – Koszó (Andric 46.), Tar, Vukasovics, Vadász – Bagi (Szánthó 64.), Vashkeba, Madarász – Kovács, Lovrencsics, Szimcsó (Tajthy 82.) 
Cserék: Gyurákovics, Tajthy, Tóth, Szánthó, Völgyi, Andric, Szalánszki. Vezetőedző: Király József

Békécsaba kezdő: Rybansky – Zahorán, Nagy, Mezei, Mészáros, Szatmári, Urbin, Király, Viczián, Szélpál, Sinakovic
Cserék: Hursán, Banyinyecz, Mácsai, Vólent  Vezetőedző: Boér Gábor

Lendületesen kezdett az ETO a mérkőzés elején pár lehetőséggel, majd a Békéscsaba felülkerekedett a játékban, nagy küzdelem, és a hajrá felé egyre veszélyesebb vendég helyzetek jellemezték az első 45 percet. Horváthnak kellett bravúrt bemutatni, lábbal védett óriásit.

Már-már úgy tűnt, gól nélküli döntetlen lesz a félidő eredménye, amikor vezetést szereztek a vendégek a 43. percben egy mintaszerű akció végén.  Harciasan megtartották a labdát, majd középről Mezei pontos indítást adott Zahoránnak a jobb szélre, akinek beadásáról a védelmünk a lemaradt, a berobbanó Szatmári pedig az elvetődő Horváth felett lőtt közelről a léc alá (0-1).

A szünetben Andric jött be Koszót váltva, egyértelmű céllal. A Csaba kontrákra rendezkedett be, az ETO irányította a játékot, de az első 10 percben pontatlanul, amiből a Csabaiak veszélyesen fűzték gyors szélső akcióikat. Egy ilyen előre merészkedésből lett egy hazai szabálytalanság, majd a pontrúgásukat Király P. eltekerte a győri kapu előtt, a hosszú oldalon érkező Viczián a győri kapuba fejelte a Békéscsaba második találatát (0-2).

 

A gól után felébredt az ETO, pontosabbá vált a játékunk, a 63. percben ennek meg is lett az eredménye, szépítettünk!

Szimcsó bal oldali beadását Andric nagy erővel fejelte középről Rybansky kapujába (1-2).

Lendületbe jött az ETO. A győri közönség egyre hangosabban szurkolva űzte csapatunkat, az egyenlítésért. Élvezetesebbé vált a mérkőzés, azonban nem sikerült kiegyenlíteni, pedig megérdemeltük volna a 2. félidőben mutatott játékunk alapján. A hajrában mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de a kapusok jól védtek mindkét oldalon.

A hosszabbításban többször Rybanksky védett nagyot a csabai kapunál, majd a vendégek utolsó kontrájából majdnem gól született, azonban Horváth lábbal megmentette a góltól csapatunkat, nem tudták kipasszolni hárman, majd mentett a visszafutó győri védelem.

A Békéscsaba győzött, azonban a győri szurkolóink így is megtapsolták a játékosainkat. Talán a döntetlen igazságosabb lett volna. Köszönjük a szurkolást! Hajrá ETO!

Mestermérleg:

Király József: – Jól kezdtünk, az első negyedórában több helyzetet is kialakítottunk, de érthetetlen módon később fölénk kerekedett a vendégcsapat. Szünet után azt az ETO-t láttam, amelyet az első félidőben is szerettem volna. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Boér Gábor: – Taktikus, fegyelmezett játékot nyújtottunk, ezért győzelmünk megérdemelt. Kétgólos vezetésünk után is növelhettük volna előnyünket, de a legfontosabb, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést.

eto.hu

Kapcsolódó képek

További híreink

Boér Gábor az ETO új vezetőedzője

Boér Gábor az ETO új vezetőedzője

A klub ma sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a WKW ETO FC Győr új vezetőedzője Boér Gábor, asszisztens edzője Makra Zsolt, mindketten 3 évre írtak alá.

Győzelemmel ünnepeltünk

Győzelemmel ünnepeltünk

Szimcso és Tar góljaival nyert az ETO egy végig kézben tartott mérkőzésen.

ETO 115 Családi Nap – a mérkőzés utáni finálé menetrendje

Kiemelt támogatóink

Támogatóink