ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Nagy csata végén a Budafok örülhetett

Küzdelmes és tanulságos mérkőzésen legyőzte az ETO-t a BMTE. Már az első félidőben két gólos előnyt harcolt ki a Budafok, amire csak egy győri válasz érkezett Lovrencsics révén a mérkőzés végéig, pedig nem egy lehetőségünk volt egyenlíteni.

Nagy csata végén a Budafok örülhetett

A mérkőzés egésze alatt nem sikerült hozni a korábbi fordulókban felmutatott bíztató előre játékot. Volt lehetőségünk többször is kiegyenlíteni, de a hajrában amikor megjöttek az igazán nagy lehetőségeink, a hazai kapus lezárta kapuját, ezzel megnyerte csapatának a találkozót. 

Az első 45 perc pontosan úgy alakult, ahogy a budafokiak szerették volna. Sikerült hamar vezetést szerezniük, a folytatásban pedig rendkívül szervezetten futballoztak. Nem tudunk érdemben reagálni góljukra, egy labdavesztésünket követő gyors kontrájuk végén szép támadásból pedig meg is duplázták az előnyüket. Sajnos csapatunk pontatlanul és sok hibával játszott az első félidőben, és kevés veszélyt jelentett a hazai kapura.

A második játékrész első felében akár több góllal megléphetett volna a BMTE, majd kiegyenlítődött a találkozó, de a hazai kontrákban mindig bent volt a gólveszély. A 70. percben küzdelmes góllal szépítettünk Lovrencsics révén, majd egyre közelebb volt a szépítésünk is. Az utolsó negyedórára izgalmassá tudtuk tenni a mérkőzést, azonban a hazai kapus Kovács Z. bravúrjaival egyértelművé tette a találkozó végkimenetelét, a Budafok 2-1-es győzelmét.


A mérkőzés krónikája:

Budafoki MTE – WKW ETO FC Győr 2-1 (2-0)

Gólszerzők: Kovács D. (9'), Kirják (21'), Lovrencsics B. (70.)

Sárgalap: Vashkeba, Vadász, Tajthy, Szánthó

Kiállítva:

BMTE kezdő: Kovács Z. - Gohér, Vég, Kovács D., Veszelinov, Oláh, Kercsó, Kirják, Khiesz, Króner, Kulcsár
Cserék:
Póser, Vankó, Csiszér, Farkas, Patkós, Pölöskei, Vaszicsku. Vezetőedző: Csizmadia Csaba

WKW ETO kezdő: Horváth - Vadász, Tar, Vukasovics, Kovács - Bagi, Vashkeba (Tajthy 46.), Madarász (Szánthó 69.) - Szimcsó, Andrics, Lovrencsics 
Cserék: Gyurákovics, Tajthy, Koszó, Tóth, Szánthó, Völgyi, Szalánszki. Vezetőedző: Király József

Jó előjelekkel várta mindkét csapat a mérkőzést, az ETO négy győzelemmel érkezett Budafokra, a hazaiak, két győzelem és egy döntetlen után a Gyirmóttól szenvedtek fájó vereséget az előző fordulóban.

Ezen a meccsen 81. percig vezettek, de a hajrában fordítani tudott két pontrúgásból. Egy fejessel és egy jól eltalált szabadrúgással a Gyirmót FC ha nehezen, de győzött. Csizmadia Csaba, a BMTE vezetőedzője szerint, hogy több volt a gyirmóti meccsben számukra, ki meri jelenteni, hogy a mutatott játék alapján a gyengébb csapat nyert aznap este.

A Budafok eltávolodott tavaszi teljesítményével a kieső zóna vonzásából, várhatóan mindent megtesz majd azért, hogy az ETO ellen pontokat szerezzen.

Jó hír a győrieknél, hogy Völgyi Dániel visszatért sérüléséből, ismét bevetheti Király József vezetőedzőnk, aki nem változtatott a legutóbb győztes csapat kezdő összeállításán.

Felfokozott hangulatban szép számú közönség előtt kezdődött a mérkőzés. Sajnos hamar hátrányba került az ETO, a BMTE szerezte meg a vezetést a 9. percben. Egy bal oldali beadás után Kovács Dávid érkezett jó ütemben a győri kapu elé és védőjét megelőzve közelről a hálóba továbbított (1-0).

Fokozta a tempót az ETO, de csak szögletekig jutott, jól zárt a hazai védelem.

A 21. percben kettőre nőtt a hazai előny, mikor labdát szereztek a budafokiak a győri térfélen, Kulcsár Kercsót ugratta ki a jobb oldalon, középre adását az érkező Kirják Henrik 8 méterről passzolta a hálóba (2-0). 

Alapos hidegzuhany érte csapatunkat, kiderül, hogy két gólos hátrányból fel tudunk-e állni, egy gólról tavasszal eddig mindig sikerült.

A félidő derekán szórványos győri próbálkozások jellemezték a mérkőzést, de nem hozott áttörést, nem változott az eredmény.

A 32. percben Vadász beadása szállt el Andric feje felett, míg Vashkeba 28m-es lövése ment túlságosan fölé.

40. perc: Megint Vadász centerezett a jobb oldalról, az alapvonal közeléből, de az érkező Madarász lövését Kovács védte. Kellett Veszelinov is, aki nem hagyta, hogy Madarász zavartalanul lőhessen.

43. percben Egy bal oldali bedobás után Lovrencsics fejelt felfelé, a lehulló labda könnyedén lett Kovács zsákmánya.

Andric balról, az oldalvonal és a tizenhatos közti területről végzett el szabadrúgást, de a magas ívű labdát Kovács nagyszerűen fogta. Győri próbálkozásokkal ért véget az első félidő.

Vashkeba helyett Tajthy folytatja, cserélünk a szünetben. Hazai helyzettel kezdődött a játék, Kulcsár Kornél jobbról, szabadrúgásból tekert a kapu elé, de Króner elöl az utolsó pillanatban szögletre mentettünk.

Kirják elől mentünk szögletre, pontosak a hazai beadások.

Egy villámgyors hazai kontratámadás végén Kulcsár 22 méterről, középről centikkel tekert a Horváth kapuja mellé. Kockáztatunk, életveszélyesek a hazai kontrák.

A 65. percben csereként beállt Szánthó lőtte el a tizenhatos vonalának környékéről az elé perdülő labdát, de budafoki kapus vetődve kiütötte.

Három perccel később Kulcsár ravaszkodott egyet és 45 méterről kapura ívelte, de Horváth nem állt kint annyira, hogy becsapja a kísérlet. Védett.

A 70. percben váratlanul szépít az ETO A szabadrúgásból íveltünk a kapunk elé, majd a balról visszatett labdát közelről kotorta a hálóba Lovrencsics (2-1).

Tíz perccel küzdelem után Oláh tartotta meg a labdát remekül Tajthy mellett, lövőhelyzetbe hozta magát, de 25 méterről a léc fölé tüzelt.

A hajrá már az ETO-é volt, talán túl későn kezdtünk rohamozni, nem tudtunk a hazai csapat kapusa Kovács Z. eszén túljárni.

84. perc: Vadász futott el a jobb oldalon, beadása átszállt a hosszú oldalra, ahonnan Andric tette kapu felé a labdát, de megint hárított Kovács.

Egy perccel később újabb győri lehetőség, a tizenhatos jobb sarkának közeléből próbálkoztunk, de a lövésünk célt tévesztett.

Szimcso vette a célba a kaput 25 méterről, Kovács nem tud hibázni ma, a kellemetlenül pattanó lövést másodjára fogta.

A 3 perc hosszabbításban Kercsó robogott el a jobb oldalon Csiszér indítása után, középen Pölöskei zárkózott a támadáshoz, kapta is a labdát, de a hazai csatár 17 méterről laposan a jobb alsó sarok mellé lőtt.

Ezt követően véget ért a mérkőzés, sajnos 2-1-es BMTE győzelemmel. Folytatás vasárnap a Békéscsaba ellen.

 

További híreink

Boér Gábor az ETO új vezetőedzője

Boér Gábor az ETO új vezetőedzője

A klub ma sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a WKW ETO FC Győr új vezetőedzője Boér Gábor, asszisztens edzője Makra Zsolt, mindketten 3 évre írtak alá.

Győzelemmel ünnepeltünk

Győzelemmel ünnepeltünk

Szimcso és Tar góljaival nyert az ETO egy végig kézben tartott mérkőzésen.

ETO 115 Családi Nap – a mérkőzés utáni finálé menetrendje

Kiemelt támogatóink

Támogatóink