ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Folytatódik a bajnokság

Az ETO FC Győr korosztályos csapatai számára befejeződött a tavaszi felkészülés. A hétvégén már a bajnoki pontokért futballoznak a fiatalok, klubunk Akadémia igazgatóját Tuboly Frigyest kérdeztük a célokról.

Folytatódik a bajnokság

Véget ért a felkészülés az UP csapataink számára, az edzőkkel közösen hogyan értékelték az elmúlt hetek munkáját?

- Edzőinkkel közösen értékelve elmondhatjuk, hogy amit ebben az időszakban elterveztünk azt meg is tudtuk valósítani. Az előkészületi mérkőzéseken minőségi ellenfelek ellen készülhettünk, és komolyabb sérülés sem zavarta a munkánkat. Osztrák és Szlovák első osztályú csapatokkal is nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk.

Elmondaná korosztályos bontásban, milyen célokat tűztek ki a tavasszal az ETO fiataljainak?

- Kiskorosztályainknál célunk, hogy minőségi képzés mellett élvezzék a játékot és minden nap új élményekkel gazdagodjanak fiataljaink.
Nagyobb korosztályainknál a képzés és versenyeztetés összhangját szeretnénk megvalósítani, hogy a legfőbb szempont az egyéni fejlődés előtérbe kerüljön.

Növelte válogatottjainak számát az ETO, szám szerint mennyi helybéli tehetség lett a nemzeti csapatok tagja?

- Örömteli hogy egyre több játékosunkat érdemesnek tartanak a válogatott behívóra, de az út még nagyon hosszú.

Szánthó Regő, Kovács Krisztián U19
Múcska Viktor, Kalmár Olivér, Hidi Sándor U18
Americo Pereira, Szabados Attila, Vitális Milán U17-es kerettagsággal büszkélkedhet.
Kisebbek között is van már potenciális jelölt. 

- Büszkék vagyunk utánpótlás válogatottjainkra, de hosszú távon a legfontosabb cél fiataljainknak, hogy a felnőtt labdarúgásban állják meg a helyüket. 

Korábban Akadémia  igazgatónk elmondta, hogy a legnagyobb öröm a számára, ha a felnőtt csapatban egyre több győri fiatal mutatkozik be. Növekedő tendenciát mutat a keretbe építésük a tavasszal?

- Úgy gondolom igen. Kovács Krisztián, Szánthó Regő régóta kerettagok, de idén három U19-es fiatal is bekerült a felnőtt keretbe név szerint Hidi Sándor, Múcska Viktor és Kalmár Olivér. Rajtuk kívül Márton Adrián edzőmérkőzéseken szerepelt a csapatban.
Több edzésen 2002-es születésű gyerekek is megtapasztalhatták milyen a felnőtt csapat légköre. Vitális Milán, Karvaj Máté, Farkas Balázs, Orosz Adrián, Szabados Attila és Wágenhoffer Márton is edzett már a felnőttekkel.

Mivel lenne igazán elégedett a bajnokság végén?

- Ha letisztulna egy hosszútávú utánpótlás koncepció és az ehhez rendelt versenyrendszer az MLSZ részéről, részünkről pedig egy nyugodt stabil gazdasági-szakmai fejlődés.

eto.hu

További híreink

ETO UP: Eredményes hétvége az Akadémián

ETO UP: Eredményes hétvége az Akadémián

ETO sikerektől volt hangos a hétvége, szombaton hazai pályán elsöprő győzelmet aratott az U19 és az U13 is, illetve győzött még az U17, U15 és U14-es csapatunk. Gratulálunk mindenkinek! Szép volt fiúk!

Puska triplája élményszámba ment

Puska triplája élményszámba ment

Puska P. triplájával könnyedén győzött az Illés Akadémia ellen az ETO FC Győr U16! Kétszer is hátrányból egyenlített az ETO U17 és értékes pontot szerzett.

U19: Parádés győzelem a Fradi ellen!

U19: Parádés győzelem a Fradi ellen!

A WKW ETO FC Győr U19-es csapata lehengerlő, 6-0-ás győzelmet aratott tegnap a Ferencváros U19 ellen! Szánthó Regő 4 gólt rúgott a mérkőzésen! Szép volt fiúk!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink