ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Folytatódik a bajnokság

Az ETO FC Győr korosztályos csapatai számára befejeződött a tavaszi felkészülés. A hétvégén már a bajnoki pontokért futballoznak a fiatalok, klubunk Akadémia igazgatóját Tuboly Frigyest kérdeztük a célokról.

Folytatódik a bajnokság

Véget ért a felkészülés az UP csapataink számára, az edzőkkel közösen hogyan értékelték az elmúlt hetek munkáját?

- Edzőinkkel közösen értékelve elmondhatjuk, hogy amit ebben az időszakban elterveztünk azt meg is tudtuk valósítani. Az előkészületi mérkőzéseken minőségi ellenfelek ellen készülhettünk, és komolyabb sérülés sem zavarta a munkánkat. Osztrák és Szlovák első osztályú csapatokkal is nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk.

Elmondaná korosztályos bontásban, milyen célokat tűztek ki a tavasszal az ETO fiataljainak?

- Kiskorosztályainknál célunk, hogy minőségi képzés mellett élvezzék a játékot és minden nap új élményekkel gazdagodjanak fiataljaink.
Nagyobb korosztályainknál a képzés és versenyeztetés összhangját szeretnénk megvalósítani, hogy a legfőbb szempont az egyéni fejlődés előtérbe kerüljön.

Növelte válogatottjainak számát az ETO, szám szerint mennyi helybéli tehetség lett a nemzeti csapatok tagja?

- Örömteli hogy egyre több játékosunkat érdemesnek tartanak a válogatott behívóra, de az út még nagyon hosszú.

Szánthó Regő, Kovács Krisztián U19
Múcska Viktor, Kalmár Olivér, Hidi Sándor U18
Americo Pereira, Szabados Attila, Vitális Milán U17-es kerettagsággal büszkélkedhet.
Kisebbek között is van már potenciális jelölt. 

- Büszkék vagyunk utánpótlás válogatottjainkra, de hosszú távon a legfontosabb cél fiataljainknak, hogy a felnőtt labdarúgásban állják meg a helyüket. 

Korábban Akadémia  igazgatónk elmondta, hogy a legnagyobb öröm a számára, ha a felnőtt csapatban egyre több győri fiatal mutatkozik be. Növekedő tendenciát mutat a keretbe építésük a tavasszal?

- Úgy gondolom igen. Kovács Krisztián, Szánthó Regő régóta kerettagok, de idén három U19-es fiatal is bekerült a felnőtt keretbe név szerint Hidi Sándor, Múcska Viktor és Kalmár Olivér. Rajtuk kívül Márton Adrián edzőmérkőzéseken szerepelt a csapatban.
Több edzésen 2002-es születésű gyerekek is megtapasztalhatták milyen a felnőtt csapat légköre. Vitális Milán, Karvaj Máté, Farkas Balázs, Orosz Adrián, Szabados Attila és Wágenhoffer Márton is edzett már a felnőttekkel.

Mivel lenne igazán elégedett a bajnokság végén?

- Ha letisztulna egy hosszútávú utánpótlás koncepció és az ehhez rendelt versenyrendszer az MLSZ részéről, részünkről pedig egy nyugodt stabil gazdasági-szakmai fejlődés.

eto.hu

További híreink

5 játékosunk kapott meghívót az U18-as és U17-es edzőtáborba

5 játékosunk kapott meghívót az U18-as és U17-es edzőtáborba

Americo Pereira, Farkas Balázs, Szabados Attila és Vitális Milán az U18-as, Zsuppán Balázs az U17-es korosztályos válogatott edzőtáborába kapott meghívót. Nagyon büszkék vagyunk játékosainkra! Sok sikert kívánunk az edzőtáborban!

Lovrencsics Balázs és Bagi István meglátogatta az ETO Focitábort
A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia a legmagasabb minősítést kapta

Kiemelt támogatóink

Támogatóink