Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Két gólos ETO győzelem

Magabiztos győzelemmel folytatta felkészülését a WKW ETO. A Ceglédi VSE ellen Tajthy T. és Jakab D. góljaival 2-0-ás eredménnyel zártunk.

Két gólos ETO győzelem

Tajthy T. szerezte meg a vezetést a derekasan küzdő Ceglédi VSE ellen a 29. percben. A végeredményt Szánthó R. felsőlécen csattanó lövése után Jakab D. állította be az 55. percben, ollózásával mattolta a vendégek kapusát Muritsot.

WKW ETO FC Győr – Ceglédi VSE 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Tajthy T. 29’, Jakab D. 55’

WKW ETO: Horváth F. – Kovács K., Vukasovic M., Koszó B. (Tar Zs. 55.), Völgyi D. (Kalmár O. 60.) – Bagi I. (Vadász V. 55.), Tajthy T. (Vaskebo 55.), Andric Nemanja – Szimcsó V. (Múcska V. 60.), Szánthó R. (Tóth D. 55.) – Jakab D. (Márton A. 70.)

Élénken kezdődött a találkozó, mindkét csapat nagy lendülettel kezdett futballozni. A mérkőzés 3. percében a győri Kovács K. lőtt jobbal, de a labda elkerülte a kaput. A hazai oldalon Csirmaz I. lövését Horváthnak kellett védenie három perccel később.

A mérkőzés első harmadában több vendég helyzet is adódott, főleg győri hibából indulva, azonban ha  kapura veszélyes volt, Horváth a győriek hálóőre mindig a helyén volt.

Az ETO kezdte többet birtokolni a labdát, a vendégek inkább a szélekről indulva gyors kontrákkal próbálkoztak. A győri védelem ilyen esetben jól zárt, csírájában megakadályozták a ceglédiek akcióit.

A találkozó 29. percében megszerezte a vezetés a WKW ETO! Tajthy T. szerzett labdát középen, amivel megiramodott, egy az egyben nézett farkasszemet Mursitssal, majd kicselezve a ceglédi kapust lőtt nagy erővel a hálóba (1-0).

Több ETO helyzet következett: Szánthó Regő lövését könnyedén mentette Mursits a 31. percben. Két perccel később jobban kellett nyújtózkodnia a vendég kapusnak, Völgyi D. szabadrúgását védte ki bravúrral.

A 44. percben vendég lövéssel ért véget a félidő, Oldal T. veszélyes kapura továbbítását Vukasovics M. blokkolta.

A félidőben nem cseréltek a győriek, változatlan összeállításban folytatták a játékot a szünet után.

Főleg mezőnyjáték jellemezte a 2. játékrészt, amiben egyre több hibával játszottak a csapatok.

Az 55. percben kettőre nőtt az ETO előnye.

Fiatal tehetségünk Szánthó Regő egy csel után lövésre szánta el magát, a labda egy blokkolni igyekvő lábról nagy erővel a felsőlécen csattant. A labda a leggyorsabban reagáló Jakab Dávid felé pattant - aki mozgásával lekövette az ívét visszapattanó labdának - majd háttal állva a kapunak, ollózva húzta védhetetlenül a jobb alsó sarokba. (2-0)

Az 55. percben négyes cserével frissítette csapatát Király József az ETO vezetőedzője. Tóth, Tar, Vadász, Vaskebo kvartett váltotta a Szánthó, Koszó, Bagi, Tajthy négyest, majd egy Kovács helyzet után Völgyi-Kalmár O., és Szimcsó-Múcska csere következhetett az ETO-nál.

Küzdelmesen folytatódott a játék, egyre több szabálytalansággal, ami nem tett jót a mérkőzésnek. A mezőnyben nagyot harcoltak egymással a két csapat játékosai, akik nem ódzkodtak szép megoldásoktól. Egy-két párharc, látványos cselek és ígéretes megindulások jelezték, nem felejtettek el focizni a csapatok.

Vukasovics távoli bombája zúgott el a kapu fölött a 75. percben. Pár perccel később a Cegléd centere egy jobb oldali támadást követően az alapvonaltól visszapasszolt labdát jutatott a győri kapuba, de les címén a játékvezető a találatot érvénytelenítette.

A hajrában már nem változott az eredmény, a WKW ETO FC Győr 2-0-ra magabiztosan nyert a Ceglédi VSE ellen.

Király József: - A győzelemnek természetesen örülünk, azonban több ki nem kényszerített hibával játszottunk, ami a felkészülés ezen időszakában még érthető.

Kapcsolódó képek

További híreink

Gól a félpályáról

Gól a félpályáról

A Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában Lébényben szerepelt az ETO Akadémia, ahol fiataljaink végig koncentrálva papírforma győzelmet arattak.

Könnyed siker a kupában, kiemelkedő teljesítménnyel

Könnyed siker a kupában, kiemelkedő teljesítménnyel

A MOL Magyar Kupa szombat esti mérkőzésén Pápán vendégszerepelt csapatunk, ahol a lényegi kérdéseket már a meccs elején eldöntötte. Különösen jól sikerült a mérkőzés Májer Milán számára, aki négy gólban is főszerepet vállalt.

Utánpótlás híradó

Utánpótlás híradó

Felemás hétvégét zártak csapataink a hétvégi korosztályos összecsapásokon. U19-es csapatunk hazai pályán a Vasas ellen szenvedett vereséget, az U15-ösök szintén hazai környezetben fogadták a MOL Fehérvár csapatát, akik itthon tartották a három pontot, az egy évvel fiatalabbak is a fehérvári csapatott látták vendégül, akiknek egy pontot sikerült begyűjteniük. A legifjabbak Pécsett, a Bozsik Tornán szerepeltek sikeresen.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink