ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

ETO utánpótlás őszi értékelés

Tuboly Frigyes Akadémiai igazgatót kérdeztük az ETO utánpótlás teljesítményéről és a tavaszi elvárásokról.

ETO utánpótlás őszi értékelés

Elemezve az utánpótlás őszi eredményeit, melyik korosztály teljesítményével elégedett és melyik korosztályban lesznek változások a közeljövőben?

TF: Az U16 korosztályt kivéve az összes korosztályunk megfelelően szerepel a bajnokságokban, de nem eredményekben szeretnénk gondolkodni, hanem a játékosok egyéni fejlődését előtérbe helyezni. 2003-as korosztályban tervezzük két-három játékos leigazolását.

Kérdésünkre, hogy érték-e pozitív vagy negatív meglepetések az őszi szezonban, Tuboly Frigyes egyértelmű válasszal érzékeltette, megfelelő mederben folyik az utánpótlás képzése az ETO-nál. Az Akadémiai igazgató úgy érzi, inkább pozitív élményekkel lett gazdagabb, mivel rengeteg minőségi mérkőzést játszottak csapataik, melyben bátran dominánsan és a stílusuknak megfelelően szerepeltek. Ebben a környezetben rengeteget fejlődtek a korosztályos edzőik és játékosaik egyaránt.

A tavaszi felkészüléssel az utánpótlásunk határozott célokat tűz ki maga elé. Van egy éves programunk, melyet szisztematikusan betartunk, melynek legfőbb célja a játékosok egyéni fejlődésének biztosítása.  Szeretnénk minél több nemzetközi tornán és nemzetközi mérkőzésen szerepelni, hogy a gyerekek más futballkultúrával is megismerkedhessenek. – vázolta fel a közeljövőt Tuboly Frigyes.

Kit emelne ki a játékosok közül, akik vezérei lehetnek a fiataloknak a tavasszal?
TF: Minden korosztályban vannak kiemelkedő képességű játékosaink. Célunk, hogy későbbiek folyamán megmutathassák magukat a WKW ETO FC Győr felnőtt csapatában. Az őszi szezon végén díjaztuk a korosztály legjobbjait, Ők végig kiegyensúlyozottan teljesítettek az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt.

Az NB II-es keret fiatal játékosait kik követhetik jövőre a felnőtt keretben az Ön véleménye szerint?
TF: Nem szeretnék senkit kiemelni, de azt elmondhatom, hogy az U17-U19-es csapatban is több olyan játékos szerepel, akiknek jövőre reményeim szerint lesz lehetőségük bemutatkozni a felnőtt csapatunkban.

Személy szerint nekem az lesz a legnagyobb siker, amikor kimegyek majd a felnőtt csapat bajnoki mérkőzésére a jövőben és az általunk képzett fiatal játékosokat fogom látni játszani az első csapatban.

További híreink

Hatalmas siker! Az ETO U12 megnyerte a Danone Kupa országos döntőjét!
Bajnok lett az ETO U12 és U13!
U17: Fontos győzelem!

U17: Fontos győzelem!

A szerdai fordulóban a DVTK otthonából rendkívül fontos győzelemmel térhettünk haza, így az ETO FC Győr U17 megőrizte 4. helyét a tabellán. Eldőlt, az ETO FC Győr korosztályos csapatai továbbra is az ELIT Osztályban versenyezhetnek a következő szezonban. Gratulálunk!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink