ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Két gólos vereség a Budaörstől

Újabb vereséget szenvedtünk a Pest megyei csapattól, a számos kihagyott helyzet megbosszulta önmagát.

Két gólos vereség a Budaörstől

Fotó: https://www.facebook.com/BSC1924/

Budaörs SC – WKW ETO FC Győr  3:1 (1:1)

Gólszerzők: Sajbán Máté (6., 56.), Lengyel Béla (89.) – Jakab Dávid (15.)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Vadász Viktor, Koszó Balázs, Vukasovic Marko, Kovács Krisztián – Tajthy Tamás (82. Szánthó Regő), Bagi István, Jakab Dávid – Andric Nemanja, Szimcso Viktor, Erdélyi László (61. Mervó Bence)

Cserék: Gyurákovics Erik (K), Hidi M Sándor, Múcska Viktor, Kalmár Olivér, Tóth Dávid

Csapatunknak továbbra sem megy a Budaörs ellen. Zsinórban negyedik alkalommal szenvedtünk vereséget a Pest megyei alakulattól. Igaz eddigi legjobb teljesítményünkkel talán most nem érdemeltünk vereséget, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

1. félidő

Már az első percben nagy lehetőség adódott csapatunk előtt. Szimcso beadását Tajthy fejelte le Baginak lövésre, akinek próbálkozása éppen csak a kapufa fölött hagyta el a játékteret. Három perccel később Jakab Dávid forgolódott a labdával az ellenfél térfelének közepén, majd passzolt Szimcsohoz, akinek menetrend-szerinti beadására Erdélyi érkezett, sajnos nem tudta jól irányítani fejesét. A hatodik percben az első helyzetét gólra váltotta a hazai csapat. Egy előrevágott labdát nem tudták játékosaink megszelídíteni, így az Medgyeshez került, majd egy Medgyes-Sajbán passzjátékot követően az utóbbi 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1:0. A 15. percben Szimcso ugratta ki jó ütemben Kovácsot, aki a tizenhatos sarkáig vezethette a labdát, majd a falban a labdát kérő Erdélyihez passzolt, aki egy érintőből lekészített Jakabnak, aki nagy erővel lőtt a hosszú alsó sarokba, 1:1. Három perccel az egyenlítő találatunk után már a vezetést is megszerezhettük volna. Vadász-Andric-Vadász volt a labda útja a jobb szélen, majd védőnk a középen érkező Erdélyit szerette volna megjátszani, azonban a támadónk sarkáról a második hullámban érkező Jakabhoz került a labda, ezúttal azonban lövése elszállt a kapu fölött. A 24. percben a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kerüljenek újból előnybe a házigazdát. Czvitkovics jobb oldali beadása Medgyest találta meg a hosszú oldalon, akinek ívelésébe Horváth csak belekapni tudott, a kipattanó labdát egy budaörsi kapura ollózta, ami a felsőlécről pattant vissza a játéktérre. Öt perccel később Szimcso tekert középre, de a hosszú oldalon az üresen érkező Jakab fejese nem talált kaput. Néhány másodperccel későbbi labdaszerzésünket követően Szimcso viharzott el a bal szélen, középre passzolt labdájára azonban a hazaiak védője ért oda elsőként. Az első félidő hajrájában Jakab végezhetett el szabadrúgást kb. 22 méterről, próbálkozását Demjén magabiztosan hárította. Az első negyvenöt perc utolsó lehetősége Szimcso előtt adódott. Vadász hosszú beadása az üresen érkező szélsőnket találta volna meg, azonban az utolsó budaörsi védő becsúszva mentett szögletre.

2. félidő

Már a harmadik percben Vadász beadását Andric kapta le a levegőből, majd ugratta ki Szimcsot, akinek lövése egy hazai védő lábáról az oldalhálóba vágódott. Négy perccel később Tajthy fejelhetett a tizenegyes pontjáról teljesen üresen Vadász beadását követően, azonban próbálkozása elkerülte a kaput. Az 53. percben látványos kombinatív játékot követően Jakab hozta ziccerbe Erdélyit, aki sajnos ajtó-ablak helyzetben nem tudta ellőni a labdát a kapus mellett. A kihagyott helyzet megbosszulta magát. Egy bal oldali lapos beadás kijött Horváthról, amibe Sajbán estében bele tudott rúgni, a labda pedig a kapufáról a hálóban landolt, 2:1. A 61. percben Tajthy ugratta ki hosszan Szimcsot a bal szélen, majd támadónk a hosszú oldalon érkező Jakabhoz ívelt, azonban kapáslövése elkerülte a kaput. Négy perccel később egy hazai kontra végén ígéretes helyzetben Fejős lőtt fölé. A 74. percben Jakab játszott meg gyorsan egy szabadrúgást, passzolt Andricnak, aki továbbította a labdát Szimcsohoz, de ő sajnos 16 méterről a kapu fölé lőtt. A rendes játékidő utolsó perceiben végül a hazai csapat berúgta a mindent eldöntő harmadik gólt. Czvitkovics ívelt be a tizenhatos sarkáról, Lengyel Béla pedig a hosszú felső sarokba csúsztatta a labdát, 3:1. A mérkőzés utolsó nagy helyzete csapatunk előtt adódott. Mervó szerzett harciasan labdát, majd passzolt az üresen nagy helyzetben álló Andrichoz, akinek jobb lábas lövése elkerülte a kaput.

Bognár György: „Nem tudom, hogy nyertük meg ezt a mérkőzést... Az ETO minden tekintetben erősebb volt, jobban futballozott nálunk.”

Király József: „Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de egy kivételével ki is hagytuk őket. Egy ilyen jó csapat ellen, mint a Budaörs, a lehetőségeink elpuskázása megbosszulta magát.”

Csapatunk utolsó bajnoki mérkőzése 2018-ban jövő vasárnap 13:00-kor kerül megrendezésre az ETO Stadionban, ahol a Cegléd lesz majd az ellenfelünk.

2018-ban az ETO FC klubszinten csatlakozik a Maci Kórház akcióhoz, minden alkalmazott és játékos, az utánpótlástól a felnőtt csapatokig egy-egy macival járul hozzá a gyűjtéshez.

A "Maci Kórház - Menjünk együtt haza!" kezdeményezés célja, a gyermekek megnyugtatása a kórházi ellátás ideje alatt, valamint a boldog hazatérés még szebbé tétele egy életre szóló "plüssmaci" baráttal.

Minden kórházban fekvő gyermek a gyógykezelés időszakára egy plüssmacit kap ajándékba, amely mackó Barátja lesz az ellátás időszakára és utána haza is viheti.

Szezonzáró mérkőzésünkön szurkolóinkat is szeretnénk bevonni a macigyűjtésbe, segítsünk együtt szebbé tenni a beteg gyerekek kórházban töltött napjait!

Dobj be egy macit!  A december 16-i, Ceglédi VSE elleni mérkőzésünkön arra kérnénk minden szurkolónkat, hogy aki teheti, hozzon magával a meccsre egy plüssmacit (lehet használt, vagy új), és dobja be a kijelölt gyűjtődobozok egyikébe!

A macikat összegyűjtjük és átadjuk a szervezőknek, akik kimossák, fertőtlenítik, és úgy juttatják el a macikat a Gyermekgyógyászati részleg minden kórtermébe!

További híreink

A III. Jótékonysági Kispályás Focikupa eredményei

A III. Jótékonysági Kispályás Focikupa eredményei

Sikeresen lezajlott a III. Jótékonysági Kispályás Focikupa az ETO FC-nél 2019. június 15-én, szombaton. A torna résztvevői a Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítványt támogatták.

Gránicz Patrik is csatlakozott a kerethez
Beindult a munka

Beindult a munka

Két napja tart az ETO felkészülése, de a munka már megkezdődött. Ma még egy edzés vár a csapatra délután, holnap pedig orvosi vizsgálatokkal folytatódik a hét.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink