Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Rangos tornán szerepelt a 2008-as korosztály

Magas színvonalon megrendezett teremtornán vett részt Herczeg Miklós csapata a csehországi Osztravában, ahol többek között játékosaink a West Ham Uniteddel is összemérhették erejüket.

Rangos tornán szerepelt a 2008-as korosztály

Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, hogy immáron második alkalommal kaptunk meghívást a rangos Memorial Evzana Hadamczika nemzetközi U11-es teremtornára.

Eredmények:

ETO FC Győr – AS Trencín (SVK)  2:1

ETO FC Győr – Slavia Praha (CZ)  2:8

ETO FC Győr – West Ham United (ENG)  2:8

ETO FC Győr – Dynamo Kyjev (UKR)  4:5

ETO FC Győr – Gronik Zabrze (POL)  5:3

ETO FC Győr – MFK Vítkovice (CZ) 1:5

ETO FC Győr – Karpaty Lviv (UKR) 4:1

ETO FC Győr – Wisla Krakow (POL)  5:3

ETO FC Győr – MFK Karvina (CZ)  7:2

A torna remekül kezdődött számunkra, ugyanis 2:1 arányban le tudtuk győzni a szlovák AS Trencsén csapatát. A második találkozón a Slavia Prága következett, akikkel a mérkőzés derekáig egyenrangú ellenfelek voltunk, azonban jött egy rövidzárlat és három perc leforgása alatt 4 gólt kaptunk. Folytatásban az angol West Ham United jött, ami nem éppen ideális sorsolás volt egy ilyen vereséget követően. A csoport negyedik találkozóján az ukrán óriás Dynamo Kyjevvel játszottunk egy ki-ki meccset. A lengyel Gronik Zabrze ellen srácainknak összejött a győzelem, azonban a Vítkovice elleni újabb vereség azt eredményezte, hogy az alsóházban tudta csapatunk folytatni a küzdelmeket.

A végén Herczeg Miklós tanítványai legyőzték az ukrán Karpaty Lvivet, a lengyel Wisla Krakowot és a cseh Karvinát is.

Ezen a tornán játékosaink rendkívül sokat tanulhattak, hiszen ilyen képességű csapatok ellen nem mindig van lehetőség játszani.

Herczeg Miklós: „Három napos, nagyon színvonalas tornán vettünk részt. Az iram és a párharcok nem az itthoni mérkőzéseken megszokott volt. Ezt a játékosaink nehezen vették fel, illetve az elején megilletődöttség látszott rajtuk. Néhány játékosunk azonban parádésan játszott, felvette a legjobb csapatok játékosaival is a versenyt, technikailag és mentalitásban is. Nagyszerűen ismerték fel a 2v1,3v2-es játékhelyzeteket és szemre is tetszetős támadásaink voltak. Algács Noel 12, Varga Zsombor 11 gólt lőtt, mellettük kiemelkedő teljesítményt nyújtott még Járeb Máté is. Nagy tanulság, hogy gyerekek hamar felveszik ezt a színvonalat, de hogy ez beléjük ivódjon, rengeteg ilyen mérkőzésre lenne szükségük, már gyerekkorban. A szervezés és a torna lebonyolítása professzionális volt.”

További híreink

ETO UP: Szép győzelmek az AS Trencín ellen

ETO UP: Szép győzelmek az AS Trencín ellen

Felkészülési mérkőzéseink első körében Trencínből egy győzelemmel tértünk haza, itthon viszont két siker született az AS Trencín (SVK) hasonló korosztályai ellen. Lássuk az eredményeket!

ETO utánpótlás őszi értékelés

ETO utánpótlás őszi értékelés

Tuboly Frigyes Akadémiai igazgatót kérdeztük az ETO utánpótlás teljesítményéről és a tavaszi elvárásokról.

Alapos UP felkészülési program

Alapos UP felkészülési program

Többek között az AS Trencínnel, a Slovan Bratislavával, NK Mariborral, az Admira Wackerrel és a Sturm Grazzal is megmérkőznek az ETO fiataljai a tavaszi szezonra készülve.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink