ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Újra győztünk hazai pályán

Mervó Bence és Koltai Tamás góljaival a WKW ETO FC Győr ismét győzni tudott hazai pályán a jó erőkkel felálló Soroksár SC ellen.

Újra győztünk hazai pályán

WKW ETO FC Győr – Soroksár SC 2:0  (0:0)

Gólszerzők: Mervó Bence (47.) – Koltai Tamás (93.)

WKW ETO FC Győr: Horváth T. – Kovács K., Tar (Bagi, 45.), Koszó, Vadász – Magasföldi (Koltai, 88.), Vukasovic – Szimcsó, Jakab, Andric – Mervó (Tajthy, 78.)

Soroksár SC: Kovács Dániel – Antoni, Dvorschak, Valencsik, Bor D. – Gyömbér, Derekas – Lőrincz (Kovács Dávid, 84.), Tamási (Gárdos, 61.), Kundrák (Pál A., 76.) – Lakatos I.

1. félidő

A mérkőzést a Soroksár kezdte, Tamási Zasolt indította útjára a labdát. Az első helyzet az 5. percben alakult ki, Vadász 23 méterről leadott lövése azonban a kapu fölé ment. A 7. percben Lőrinczy indult meg a kapunk fel, de a tizenhatos vonalán Koszó szerelni tudta, így elhárult a veszély. A 10. percben Jakab szögletét kifejelték a vendég védők, a labda pedig pont Szimcsó elé pattant, aki kapásból a kapu mellé lőtt. Negyed óra elteltével több játékost is ápolni kellett, először Kundrák maradt lenn a gyepen egy ütközés után, majd Tar Zsolt ütközött Horváth Tamással. Egy szép győri akció végén a 22. percben Magasföldi passzolt Vukasovicnak, de 25 méterről leadott lövése megpattant egy soroksári védőn, Kovács pedig hárítani tudott. A 39. percben Kovács Krisztián beadását Jakab elől szögletre mentik a soroksári védők. A szöglet Koszót találta meg, aki viszont rosszul találta el a labdát. 2 perccel később Szpirulisz szabálytalankodott Jakabbal szemben, a kaputól 16 méterre megítélt szabadrúgást a sértett maga végezte el, Magasföldi pedig centikkel a kapu mellé csúsztatta. A 42. percben a korábban ápolásra szoruló Tar Zsolt jelezte, nem tudja folytatni a játékot, helyére Bagi érkezett. A félidő 2 perc hosszabbítással, gól nélkül ért véget.

2. félidő

Az ETO kezdte a 2. félidőt, a szünetben egyik csapat sem cserélt. A 47. percben végre fellélegeztetett a győri közönség, megszületett az első ETO gól! Mervó szöktette Jakabot a jobb szélen, aki az érkező Andricnak passzolt. Andric egyből lőtt, de lövését a kapus kiütötte, ami így Mervó elé érkezett, aki nem hibázott, és az üres kapuba lőtt! 1-0! Pár perccel később Lőrinczy próbálkozását védte vetődve Horváth. A 74. percben Szimcsó visszagurítása után Jakab lőhetett 13 méterről, Kovács csak nagy bravúrral tudott védeni. Az utolsó 10 percre Mervó helyett Tajty érkezett, a 88. percben pedig 3. cserelehetőségét is kihasználta Király József, Magasföldi helyett Koltait küldte pályára. A játékvezető 3 percet hosszabbított, ami épp elég volt arra, hogy a frissen beállt Koltai megduplázza az ETO előnyét! Először 17 méterről Jakab rúgott kapufát, a labda pedig épp Koltai elé pattant vissza, aki az üres kapuba lőtt, Kovácsnak esélye sem volt védeni. A középkezdés után Solymosi le is fújta a meccset, ami így az ETO 2 gólos győzelmével zárult, a hazai közönség nagy örömére.

Folytatás vasárnap 17 órakor a Gyirmót FC Győr otthonában, az Alcufer Stadionban.

Király József: A korábbi eredményeink ismeretében kötelező volt a győzelem. Az első játékrész miatt hiányérzetem van, szünet után azonban sokat tettünk a sikerért, amit végül megérdemelten szereztünk meg.

Lipcsei Péter: Az első játékrészben nekünk voltak helyzeteink, majd fordulás után rögtön egy kapitális hiba után gólt kaptunk. Kis túlzással helyzet nélkül vert meg minket a Győr.

Képgaléria: https://www.facebook.com/pg/etofcgyor/photos/?tab=album&album_id=2412639952085710

További híreink

ETO húsvét a győri kórház gyerekosztályán

ETO húsvét a győri kórház gyerekosztályán

A héten játékosok és a klub képviselői meglátogatták a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályán a kis betegeket, és játékokkal, finom csokikkal és ETO-s apróságokkal lepték meg őket.

Folytassuk fiúk!

Folytassuk fiúk!

Vasárnap a WKW ETO FC Győr a Vác FC otthonába látogat a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. Herczeg Miklós és stábja eddig három győzelemmel áll, szerinted meglesz a negyedik is? Beharangozó cikkünket itt olvashatod.

Kérdezd a szervezőt!

Kérdezd a szervezőt!

Ma 14-16 óra között Csatári Sebastian, a tábor főszervezője várja az érdeklődőket és szívesen válaszol a kérdésekre!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink