ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Emelt fővel búcsúztunk a Kupából

Csapatunk szívvel-lélekkel játszott, de hosszabbítást követően így is búcsúzni kényszerült a Magyar Kupából a címvédő Újpest FC ellen.

Emelt fővel búcsúztunk a Kupából

WKW ETO FC Győr – Újpest FC  2:3 (0:1)

Gólszerzők: Andrics Nemanja (47.), Magasföldi József (67.) – Nwobodo Obinna Emmanuel (21., 99.), Onovo Chukwuebuka Vicent (76.)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Vadász Viktor, Tar Zsolt, Koszó Balázs, Völgyi Dániel – Tajthy Tamás, Vukasovic Marko, Magasföldi József (77. Bagi István) – Barcskai Roland (46. Andrics Nemanja), Hamar Ádám (46. Szimcso Viktor), Koltai Tamás

Cserék: Gyurákovics Erik (K) – Mervó Bence, Kovács Krisztián, Szánthó Regő

Csapatunk a Magyar Kupa legjobb 64 csapata között a sorozat címvédőjét, az Újpest FC-t fogadta az ETO Stadionban, ahol igazi futballhangulat uralkodott, a több ezer kilátogató egy klasszikus kupacsatának lehetett részese, ami küzdelmet, szenvedélyt, fordulatokat és végletekig kiélezett párharcot hozott. A mérkőzésen mindenki legnagyobb örömére visszatért a csapatba Koszó Balázs.

A találkozón többségében a vendég újpestiek birtokolták a labdát, ami nem is olyan meglepő, hiszen NBI-es csapatról van szó, nem mellesleg a kezdőcsapatukban külföldi játékossal léptek pályára, ami jelentős versenyelőnyhöz juttatja az első osztályú csapatokat. Ennek ellenére az első nagyobb helyzetet csak a 21. percben tudták kialakítani a vendégek, igaz, ebből egyből gól is született. Egy átlövést követően a kipattanót juttatta kapunkba Obinna, 0:1. A 37. percben Beridze végezhetett el szögletet, majd a vendégek fejesébe Litauszki csúszott bele, Horváth Tamás azonban óriásit védett. Jellemző volt az egész találkozóra, hogy ellenfelünk gyakorlatilag csak pontrúgásból volt képes komoly helyzetet kialakítani, de abból sajnos többet is. Csapatunk végül egy gólos hátrányban vonult szünetre.

Király József vezetőedzőnk a félidőben kettős cserét hajtott végre, Baracskai és Hamar helyén Andrics és Szimcso folytatta a mérkőzést. A váltásnak hamar meg is lett az eredménye, hiszen már az első percben csapatunk egy kontra végén egyenlíthetett volna, azonban Szimcso lövése a hosszú kapufa mellett elhagyta a játékteret. Egy perccel később Litauszki felívelése volt pontatlan, amit középpályásaink el is csíptek, ügyesen megjátszották Szimcso Viktort, aki bal oldalán érkező Andricshoz passzolt, aki egy érintésből kilőtte a rövid sarkot, 1:1. Csapatunk bátran játszott, és tovább próbálkozott támadásokkal, aminek a 67. percben lett meg az eredménye. Völgyi Dániel fantasztikus szabadrúgását Magasföldi József fejelte Pajovic kapujába, 2:1. Sajnos a 76. percben a lila mezes csapat egyenlíteni tudott egy szögletet követően, 2:2. Néhány perccel később Völgyi végzett el egy szögletet, a kifejelt labdát Szimcso szedte össze, majd ballal leadott lövését hatalmas bravúrral hárította Pajovic, ami egyben azt is jelentette, hogy 2x15 perc hosszabbítással folytatódik a találkozó.

A ráadást már az NBI-es pesti csapat bírta jobban fizikálisan és ráadás 9. percében Novothny visszafejelt labdáját Obinna fejelte a kapunkba, 2:3. Sajnos csapatunk a hátralévő időben minden igyekezete ellenére nem tudott egyenlíteni, ami az ETO búcsúját jelentette a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Játékosaink szenvedélyes játéka igazi kupacsatát eredményezett, amihez nagyon kellett a több mint 4500 győri szurkoló buzdítása is, ezt most itt is szeretnénk megköszönni mindenkinek!

Vezetőedzői értékelések:

Király József: „Mindkét együttes játékosainak jár a gratuláció, fantasztikus hangulatú, igazi kupameccset vívtunk, emelt fővel estünk ki a címvédő ellen. Vendégeink gyorsabb bajnokságban szerepelnek, de szerencsére fel tudtuk venni a ritmusukat, és megmutatták a mieink is, hogy akár százhúsz percig is tudnak küzdeni a győzelemért. Ismét bebizonyosodott, hogy a rögzített szituációkból adódó lehetőségek mennyire fontosak a futballban.”

Nebojsa Vignjevics: „Nem voltam boldog, könnyebb ellenfélre számítottam, s ez be is igazolódott a győriek személyében, ám ha meg szeretnénk nyerni a Magyar Kupát, akkor mindenkit le kell győznünk. A legfontosabb, hogy sikerült a továbbjutás. Az első félidőben jól játszottunk, előnyt tudtunk szerezni, de szünet után túlságosan nyugodtan jöttek ki a fiúk a folytatásra, könnyű gólokat adtunk a hazaiaknak. Szerencsére visszajöttünk a meccsbe a több, NB I-et megjárt játékossal felálló ETO ellen.”

További híreink

ETO húsvét a győri kórház gyerekosztályán

ETO húsvét a győri kórház gyerekosztályán

A héten játékosok és a klub képviselői meglátogatták a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályán a kis betegeket, és játékokkal, finom csokikkal és ETO-s apróságokkal lepték meg őket.

Folytassuk fiúk!

Folytassuk fiúk!

Vasárnap a WKW ETO FC Győr a Vác FC otthonába látogat a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. Herczeg Miklós és stábja eddig három győzelemmel áll, szerinted meglesz a negyedik is? Beharangozó cikkünket itt olvashatod.

Kérdezd a szervezőt!

Kérdezd a szervezőt!

Ma 14-16 óra között Csatári Sebastian, a tábor főszervezője várja az érdeklődőket és szívesen válaszol a kérdésekre!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink