ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Hazai döntetlen a Tiszakécske ellen

Nem sikerült itthon tartani a 3 pontot a Tiszakécske ellen, hátrányból egyenlített az ETO, de fordítani már nem tudott, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Hazai döntetlen a Tiszakécske ellen

WKW ETO FC Győr – Duna Aszfalt TVSE 1:1  (0:0)

Gólszerzők: Magasföldi József (62.) – Ludánszki Bence (57.)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) - Tóth Dávid, Vadász Viktor, Tar Zsolt, Völgyi Dániel - Vukasovic Marko (CSK), Magasföldi József, Jakab Dávid (74. Baracskai Roland) - Andric Nemanja, Szimcso Viktor (60. Szánthó Regő), Koltai Tamás (60. Erdélyi László)

Cserék: Gyurákovics Erik - Bagi István, Mervó Bence, Hidi Sándor

1. félidő

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában ezúttal nem Király József ült csapatunk kispadján, hanem Stark Péter, ugyanis vezetőedzőnk egy meccses eltiltást kapott a kaposvári találkozót követően. A mérkőzés első lehetősége a vendégek előtt adódott. Stoiacovicit ugratták ki a társai, majd éles szögből leadott lapos lövésére Horváth Tamás magabiztosan leért. A 11. percben a vendégek csapatkapitánya, Tölgyesi Viktor próbálta meglepni kapusunkat egy 25 méterről leadott lövéssel, de Horváthnak nem okozott különösebb problémát védeni. Két perccel később Jakab Dávidé volt az ETO első kapura lövése. A tizenhatosról ballal próbálkozott, de lövésébe beleléptek, a felpörgő labdát pedig könnyedén fogta a vendégek kapusa. A 17. percben Völgyi Dániel tekert bal szélről középre, az ötös sarkánál pedig Magasföldi József fejelhetett volna teljesen szabadon, azonban az utolsó pillanatban elcsúszott, így oda lett a lehetőség. Öt perccel később Andric Nemanja ballal leadott lövése pontatlannak bizonyult. A 30. percben egy szép Andric, Jakab, Magasföldi összjátékot követően Magasföldit gáncsolták el a vendégek kapujától kb. 20 méterre, a megítélt szabadrúgást pedig maga a sértett végezte el sajnos eredménytelenül. Hat perccel később Batizi-Pócsi váratlanul adott le kisodródott helyzetben egy lövést, Horváth Tamás azonban hárított, egyben ez volt az első félidő utolsó eseménye.

2. félidő

Mintaszerű támadással kezdett csapatunk a második félidő elején. Szimcso Viktor tört be az ellenfél büntetőterületébe három védő gyűrűjében, majd a jobb oldalán érkező Tóth Dávidnak passzolt, aki remekül vette észre, hogy a hosszú oldalon egyedül érkezik Magasföldi. Támadónk fejelés helyett mellel a második hullámban érkező Andricnak passzolt, aki finom pörgetéssel Koltait akarta helyzetbe hozni, de ez már sok volt, Molnár kapus kivetődve megszerezte a labdát. Az 57. percben jött a hidegzuhany. A vendég Tiszakécske egy szögletből Ludánszki Bence révén megszerezte a vezetést, 0:1. A bekapott gólt követően Stark Péter kettős cserét hajtott végre. Szimcso helyén Szánthó, míg Koltai helyén Erdélyi folytatta. A váltás gyorsan meghozta a kívánt lendületet, hiszen három perccel később Magasföldi József fejes találatával kiegyenlítettünk, 1:1! Az egyenlítést követően csapatunk támadásban maradt, folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelét. A 67. percben ismét Magasföldi próbálkozott egy tekeréssel, de a lövés erőtlennek bizonyult. Három perccel később nagyon szép akciót követően lőtt fölé Magasföldi. Völgyi, Magasföldi, Vukasovic, Jakab, Szánthó, majd ismét Magasföldi volt a labda útja. Nem sokkal később Andric cselezte be magát a tizenhatosba, de blokkolt lövését gond nélkül fogta Molnár. A 84. percben újabb hatalmas lehetőség adódott a vezetés megszerzésére. Magasföldi ugratta ki a bal oldalon Völgyit, akinek beadásához senki nem ért középen, így a hosszú oldalon érkező Szánthó kapásból lőhetett, de próbálkozása fölé ment. A hajrában játékosaink nagyot küzdöttek, de ezúttal nem tudták megszerezni a győztes találatot, így 1:1-es döntetlennel záródott a találkozó.

Folytatás a válogatott szünet miatt két hét múlva, október 21-én Balmazújvárosban.

Nyilatkozatok: 

Stark Péter: „Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés után megszólalni, az összes játékos helyett szégyellem magam. Súlyos hozzáállásbeli problémák vannak, ami profi játékosoknál nem fordulhatna elő. ETO-hoz való szeretetet, alázatot és klubhűséget nem lehet elvárni bárkitől, de azt el lehet várni mindenkitől, hogy a fizetéséért minimum a szívét-lelkét kitegye a pályán, és meghaljon a csapatért.”

Szabó István: „Már akkor nagy fölényben voltunk, amikor elkezdődött a mérkőzés, azért, mert nekünk eljött 30-40 szurkolónk, akik végig szurkoltak a csapatnak, és ez nekünk nagyon jól esett. Taktikailag az történt a pályán, amit mi szerettünk volna a vezető gólunkig, azután érthetetlen módon visszaálltunk. Nyilván nem könnyű ebben a gyönyörű stadionban játszani, az utolsó húsz percben már csak védekeztünk, túl akartuk élni a mérkőzést. Összességében igazságos a döntetlen, egy nagyon jó erőkből álló csapattal játszottunk.”

Képgaléria: https://www.facebook.com/pg/etofcgyor/photos/?tab=album&album_id=2361970140486025 

További híreink

A III. Jótékonysági Kispályás Focikupa eredményei

A III. Jótékonysági Kispályás Focikupa eredményei

Sikeresen lezajlott a III. Jótékonysági Kispályás Focikupa az ETO FC-nél 2019. június 15-én, szombaton. A torna résztvevői a Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítványt támogatták.

Gránicz Patrik is csatlakozott a kerethez
Beindult a munka

Beindult a munka

Két napja tart az ETO felkészülése, de a munka már megkezdődött. Ma még egy edzés vár a csapatra délután, holnap pedig orvosi vizsgálatokkal folytatódik a hét.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink