ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Szoros győzelem a Szpari ellen

Király József vezetésével csapatunk megszerezte második hazai győzelmét is. A várva várt gólt csapatkapitányunk, Vukasovic Marko szerezte.

Szoros győzelem a Szpari ellen

WKW ETO FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC 1:0 (0:0)

Gólszerző: Vukasovic Marko (85.)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás - Vadász Viktor, Tar Zsolt, Debreceni András, Kovács Krisztián - Vukasovic Marko (CSK), Tajthy Tamás, Jakab Dávid Csaba (76. Magasföldi József) - Szimcso Viktor (68. Szánthó Regő), Erdélyi László (62. Hamar Ádám), Andric Nemanja

Cserék: Gyurákovics Erik - Tóth Dávid, Hidi M Sándor, Baracskai Roland

1. félidő

A hazai szurkolóknak ismerős lehetett két játékos is a vendégek kezdőjében, ugyanis Daru Bence és Nagy József korábban az ETO-t erősítette. A nyolcadik percben csapatunk szabadrúgáshoz jutott bal oldalról. Beadásunkat elsőre takarították a vendég védők, azonban a tizenhatoson Tajthy felvette a labdát ás lőtt, próbálkozását azonban blokkolták. A 11. percben a vendégek Pekárt ugratták ki remek ütemben, azonban Debreceni precíz becsúszásával szögletre tudott menteni. A 23. percben Vukasovic Marko kínálta meg Jovát közel harminc méterről, azonban a vendég kapus magabiztosan hárított. Három perccel később Pekár kapott labdát a jobb szélen, néhány testcselt követően bal lábas lövése szerencsére a kapufát találta el. Fél óra elteltével Andric is megpróbált túljárni Jova eszén egy távoli lövéssel, de a nyíregyházi kapus leért a bal alsó sarokra. Hat perccel a félidő vége előtt Jakab harciasságának köszönhetően tartottuk meg a labdát a vendég büntetőterületen belül, majd Andric centerezett középre, a kifejelt labdát Vukasovic lőtte kapura, de sajnos nem született gól az akció végén. Három perccel később Jakab gurított le egy szabadrúgást Vukasovicnak, aki igazítás nélkül lőtt kapura. Sajnos közel egy métert tévedett. A hosszabbításban Pekár ugrott ki a jobb szélen, éles szögből leadott lövése azonban pontatlan volt. Az első játékrész utolsó mozdulatai Vukasovicé és Andricé voltak. Csapatkapitányunk agilis játékának köszönhetően alakult ki lövőhelyzet, Andric ballal leadott lövése azonban veszélytelen volt. A csapatok gól nélküli döntetlennel vonultak félidőre.

2. félidő

A második játékrész első lehetőségét Szimcso Viktor alakította ki. Ügyesen csente el a labdát Rezestől, majd keresztbe vezette és közel húsz méterről mellé lőtt. A találkozó ezt követően egészen a 60. percig a két tizenhatos között zajlott. Ekkor Szimcso Viktor lódult meg a jobb szélen, beadását a második ütemben érkező Jakab remek mozdulattal átvette, lövésébe azonban már belevetődtek. Két perccel később Vadász Viktor blokkolt veszélyes helyzetben egy vendég szögletet követően. Csapatunk ezt követően végrehajtotta az első cserét. Hamar Ádám váltotta Erdélyi Lászlót. A 68. percben Hamar lehetett volna a főszereplő. Vadász Viktor dobott be a labdát egészen a tizenegyes pontig, ahol házi gólkirályunk mellre vette a labdát, majd félfordulatból a kapu fölé lőtt. Három perccel később nagy lehetőség adódott csapatunk előtt. Pekár lőtte a sorfalba a szabadrúgást, a lepattanóval pedig Kovács Krisztián indította a kontrát öt a három ellen. Andricot kiugratta, aki egy cselt követően a középen érkezőket akarta megjátszani, azonban a vendég védők becsúszva az utolsó pillanatban szögletre mentettek. A 77. percben Andric fülelt le egy passzt, majd Hamar Ádám lőtt távolról kapura eredménytelenül. Öt perccel később a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét láthatták a szurkolók. Magasföldi kapott egy remek labdát a tizenhatos vonalára, egy finom cselt követően megverte az utolsó védőjét, ziccerbe kilépve azonban már nem tudta elpasszolni Jova mellett a labdát. A hajrában végül megszületett a várva várt ETO gól! Szánthó Regő lehelet finom átadása középen Vukasovic Markot találta meg, aki fordulatból estében a rövid alsó sarokba lőtt, 1:0! A ráadás második percében nagy szerencsénk volt Dragoner lövésénél, hat méterről tekert a léc fölé. A négy perces hosszabbítást csapatunk hősiesen kivédekezte, így megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Folyatás szerdán, Kaposváron a Rákóczi vendégeként, majd jövőhét vasárnap az újonc Tiszakécske csapatát fogadjuk az ETO Stadionban 17:00-kor.

Király József: „Nehéz körülmények után léptünk pályára, hiszen az elmúlt fordulók nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyertünk, sokat tettünk azért, hogy a végén győzelemnek örülhessünk.”

Bozsik József: „Ez a mérkőzés arról szólt, hogy folytassuk-e a munkát a csapattal. Jó visszajelzést kaptam, hiszen az idény legjobb teljesítményét nyújtotta az együttesünk, de az égiek sem akarják a folytatást. Hétfőn eldől a sorsom.”

Galéria: https://www.facebook.com/pg/etofcgyor/photos/?tab=album&album_id=2351447024871670

További híreink

A III. Jótékonysági Kispályás Focikupa eredményei

A III. Jótékonysági Kispályás Focikupa eredményei

Sikeresen lezajlott a III. Jótékonysági Kispályás Focikupa az ETO FC-nél 2019. június 15-én, szombaton. A torna résztvevői a Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítványt támogatták.

Gránicz Patrik is csatlakozott a kerethez
Beindult a munka

Beindult a munka

Két napja tart az ETO felkészülése, de a munka már megkezdődött. Ma még egy edzés vár a csapatra délután, holnap pedig orvosi vizsgálatokkal folytatódik a hét.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink