Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Öt győrivel az élen elitkörben a női U17-es válogatott

A Schumi Dorottya vezette magyar csapat az első mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a bosnyákokat, majd vasárnap 4-1-re a házigazda macedónokat, ahol a második találatot az ETO egyik fiatal alappillére Ploner Sandra szerezte. Így az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül biztosította helyét a tavaszi elitkörben.

 Öt győrivel az élen elitkörben a női U17-es válogatott

Az ETO-sok balról: Gaál Rebeka, Kelenföldi Petra, Zsédely Réka, Ploner Sandra, Fülöp Helga

A harmadik mérkőzés tétje a csoportgyőzelem volt a macedónokat 7-0-ra, a bosnyákokat 6-0-ra legyőző franciákkal szemben. A magyar válogatott bátran futballozott, tisztesen helyt állt, azonban 3:1 arányban alulmaradt a csoport favoritjával szemben. A mieink szépítő találatát Zsédely Réka szerezte, aki idén már a Győr első csapatában is bemutatkozhatott.

– A mérkőzés nagy részében a franciák jelentős nyomást gyakoroltak a kapunkra, óriási iramot diktáltak, amihez nehéz volt alkalmazkodnunk – értékelt a mérkőzés után Schumi Dorottya. – A szépítőgól után átvettük az irányítást, a franciák kapuja előtt tudtuk tartani a labdát, és a hajrában megvolt a helyzetünk az egyenlítéshez, de ez kimaradt, ellenfelünk pedig egy nagy egyéni hibát kihasználva eldöntötte a meccset. Sajnálom a vereséget, mert benne volt a bravúr lehetősége ebben a mérkőzésben, ugyanakkor gratulálok a lányoknak, mert a franciák ellen is bátran játszottak, és végig nagyszerű hozzáállást mutatva jutottak tovább a csoportból. 

 A csoportot a franciák nyerték 9 ponttal, a magyar válogatott 6 ponttal a második helyen zárt, és sorozatban hatodik évben várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

forrás: www.mlsz.hu

További híreink

Kupameccs következik

Kupameccs következik

Női labdarúgó csapatunk a harmadik körben csatlakozik a sorozathoz és a másodosztályú PMFC otthonában lép pályára a Förch Női Magyar Kupában. Tavaly a legjobb nyolc között ért véget az ETO szereplése, előtte pedig egészen a döntőig meneteltek és ezüstérmesek lettek a lányok.

Nem sikerült a pontszerzés a címvédő otthonában
A bajnoki címvédőhöz látogatunk

A bajnoki címvédőhöz látogatunk

A válogatott szünetet követően ismét pályára lép női labdarúgó csapatunk az MTK új, monori otthonában. Ellenfelünk a hat forduló után a harmadik helyet foglalja el, pontot veszített a Haladás, az Ferencváros és a DVTK ellen is. Mieink legutóbb szoros meccset játszottak a listavezetővel, ami remek kiinduló pontot jelentett a heti felkészülés során.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink