Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Sturm Graz győzelmével zárult az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Csapatunk a döntőig menetelt, ahol végül az osztrák riválisunk két góllal bizonyult jobbnak.

Sturm Graz győzelmével zárult az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Gyermekzsivajtól és szülők hangos szurkolásától telt meg szombaton az ETO FC Győr edzőközpontja és stadionja. Klubunk hagyományteremtő tornáján öt ország 120 gyermeke küzdött a végső győzelemért, amely végül az osztrák Sturm Graznak jött össze. Ettől függetlenül fiainkra rendkívül büszkék lehetünk, hiszen egy erős nemzetközi mezőnyben jutottak el meggyőző játékkal a döntőig.

A csoport

Az A jelű csoport mérkőzései együttesünk mérkőzésével kezdődött a stadionban, ahol a lengyel Piast Gliwicét győztük le magabiztosan. Lengyel barátain sokáig hősiesen védekeztek, de az egyébként remekül védő lengyel kapus egy alkalommal rosszul tisztázott a büntetőterületen kívül, a labdáját Szép Márton pedig igazítás nélkül távolról emelte a kapuba. A második találkozón a gráziak domináltak, majd büntetőből előnybe is kerültek, de a végén csapatunknak sikerült újítani, illetve több ígéretes helyzetet is kialakítani, de sajnos kifogytunk az időből, így egy gólos vereséget szenvedtünk. A csoport harmadik mérkőzésünk a pozsonyi Slovan ellen került megrendezésre, ahol gyermekeink igazán remek játékot bemutatva magabiztosan győztek 3:0 arányban. A csoportban megszerzett második hely azt jelentette, hogy a Vasas Kubala Akadémia lesz az első ellenfelünk a kieséses szakaszban.

B csoport

B jelű csoportot végig magabiztos játékuknak köszönhetően a szlovák AS Trenčín nyerte meg. Mögöttük nagy volt a küzdelem a jobb pozíciókért, amelyből legjobban végül az Admira Wacker jött ki.

Negyeddöntők

A kieséses szakaszban a két osztrák csapat rendkívül magabiztosan nyert. A várakozásokkal ellentétben azonban a szlovák Trencsén sokkal nehezebben jutott tovább. Habár lengyel ellenfelükkel szemben már két góllal vezettek a találkozón, egy góllal a Gliwice visszajött a találkozóba, majd támadott az egyenlítésért, azonban ez már nem jött össze, sőt a Trencsén bevitte a mindent eldöntő harmadik találatot is. Az első kieséses szakasz legizgalmasabb csatája hozta. Gyorsan hátrányba kerültünk, majd hatalmas energiákat kellett mozgósítania Sárközi Attila játékosainak ahhoz, hogy kiegyenlítsünk. Végül ez sikerült, sőt az idegek harcát is jobban bírtuk, ezért csapatunk bejutott a torna elődöntőjébe.

Elődöntők

Az elődöntős párharcok meglepően gyorsan eldőltek. A két osztrák klub párharcát a gráziak nyerték három góllal, míg csapatunk a Trencsént verték hat góllal. Ez nagy eredmény, hiszen a Trencsén gyakorlatilag ezt az egy vereséget szenvedte el az egész tornán, illetve a Vasas elleni idegölő találkozót követően nem sokan gondolták volna, hogy ekkora arányban fogunk győzni.

Bronzmérkőzés

Harmadik helyet végül a szlovák csapat szerezte meg, amely meg tudott újulni az elődöntőben elszenvedett vereség után.

Döntő

A döntő első felében kiegyenlített volt a játék, sőt kisebb nagyobb lehetőségek előttünk adódtak. Ahogy azonban telt az idő, ellenfelünk fokozatosan átvette az irányítást, majd egy szabadrúgást követően megszerezték a vezetést is. Csapatunknak ekkor már az idő szűke miatt több kockázatot kellett vállalnia, ami rosszul sült el, a fekete mezes osztrákok egy nagy lövéssel eldöntötték a találkozót.

Egyéni díjak

Legjobb játékos: Szép Márton (ETO FC Győr)

Legjobb kapus: Hergovits Kevin (SK Sturm Graz)

Gólkirály: Bashotaj Enis (SK Sturm Graz)

A torna egyéni díjazottai értékes sporteszközöket kaptak a Legenda Sport jóvoltából.


Képgaléria ezen a linken: http://www.eto.hu/galeria/261/i.-eto-kon-truss-cup-u12/

Csapatunkat alkotta:Tarcsi Tamás, Klement Solt, Szép Márton, Csorba Trisztán, Csorba Dominik, Csorba Noel, Pénzes Ádám, Zója-Katona Márk, Jakab Rafael, Szecsődi Bence, Szecsődi Máté, Horváth Bence, Lakasz Marcell, Bigun Martin, Fekete Ádám, Földes Zsombor

További felkészülési mérkőzések

Végezetül szeretnénk itt beszámolni szombaton lejátszott nemzetközi felkészülési mérkőzéseinkről, amely az utolsó volt korosztályos csapatainknak, hiszen jövő szombaton már rajtol a bajnokság.
További híreink

Rajtol az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Rajtol az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Szombaton elrajtol az ETO FC Győr által szervezett U12-es torna, amelyen öt ország nyolc csapata küzd meg a trófeáért. Jelen cikkben folyamatosan tudják követni az eredmények állását.

Közeleg az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Közeleg az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Nagy örömmel jelentjük be, hogy klubunk egy új tornát hív életre a 2018/2019-es idényben I. ETO – Kon-Truss Cup néven az U12-es korosztálynak.

Ezüstérem a MOL Summer Cupon!

Ezüstérem a MOL Summer Cupon!

Remek teljesítmény bemutatva U13-as csapatunk ezüstéremmel térhetett haza Komárnóból, habár a játék képe alapján megérdemeltük volna az aranyérmet.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink