Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Döntetlen hazai pályán a ZTE ellen

Hiába támadott 90 percen keresztül a Mészöly-legénység, nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét, így egy ponttal hagyhattuk el a pályát.

Döntetlen hazai pályán a ZTE ellen

fotó: Mészáros Mátyás | kisalfold.hu

WKW ETO FC Győr – ZTE FC 0:0

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Kovács Krisztián, Debreceni András, Tar Zsolt, Völgyi Dániel – Bagi István, Magasföldi József (CSK), Vukasovic Marko – Szimcso Viktor, Mervó Bence (78. Hamar Ádám), Baracskai Roland

Cserék: Gyurákovics Erik (K) – Kalmár Olivér, Tajthy Tamás, Koltai Tamás, Vadász Viktor, Szánthó Regő

Csapatunk a múlt heti, Ceglédi VSE ellen aratott győzelmét követően visszatért az ETO Stadionba, hogy a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában egy igazi klasszikus találkozó keretében fogadja a ZTE FC-t. Mészöly Géza nem változtatott az előző fordulóban 0:4-es győzelmet arató kezdő tizenegyen.

1. félidő

Csapatunk az első perctől kezdve támadólag lépett fel, s próbálta ellenfelét a kapujához szegezni. Az első lehetőség a 3. percben adódott csapatunk előtt. Bagi István szokásos nagy bedobását követően Szépe fejelte ki rosszul a labdát, amit Magasföldi szedett össze, de nem tudta jól ellőni a labdát. A 9. percben Magasföldit buktatták 30 méterre Zöldesi kapujától, majd a megítélt szabadrúgást Völgyi végezte el. Sajnos a sorfalon megpattanó lövése csemege volt már a sárga mezes vendég portásnak. Öt perccel később Szimcso-Kovács összjátékot követően az utóbbi centerezett, de Zöldesi még a fejelni igyekvő Baracskai előtt megszerezte a labdát. A 23. percben Magasföldi végezhetett el szögletet, és a korábban a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián is nevelkedett fiatal kapus kiejtette a labdát, de mázlijára nem volt a környékén zöld mezes támadó. A találkozó remek hangulatban telt, a győri közönség és az ultrák hangjától visszhangzott az ETO Stadion. Az ivószünetet követően kellett Horváth Tamás kapusunknak első alkalommal beavatkoznia a játékba, miután előbb egy szögletet öklözött ki, majd Babati duplázását ismét kiütötte. Fél óra elteltével Horváth húzott le egy szögletet, majd indította Mervót kontrára. Támadónk remekül hozta fel a labdát egészen az ellenfél tizenhatosáig, majd az akciót követő Szimcsot szerette volna kiugratni, de passza pontatlan volt. Egy perccel később Magasföldi ugratta ki jó ütemben Baracskait, aki remek ütemben adta be laposan a labdát Mervónak, aki szép mozdulattal próbált lefordulni a védőjéről, de a labdaátvétel kicsit hosszúra sikeredett, így odalett a lehetőség. A 40. percben minden győri szimpatizánsban megfagyott a vér, egy vendég fejest követően a felsőlécről hagyta el a játékteret a labda. A végén még Magasföldi próbálkozhatott szabadrúgással, de nem okozott különösebb gondot lövése a vendég kapusnak. Habár nagy mezőnyfölényben játszottunk, mégis gól nélküli döntetlennel vonulhattunk szünetre.

2. félidő

A második játékrész első percében már Baracskai próbálkozott 16 méterről, de lövése gyengének bizonyult. Az 56. percben volt a találkozó talán legnagyobb lehetősége. Kovács Krisztiánt faltolták a jobb szélen, a megítélt szabadrúgást pedig Völgyi váratlanul kapura lőtte, amit Zöldesi még ujjheggyel a léc fölé tolt. Ellenfelünk minden erejével a gól nélküli eredmény védésére összpontosított. A 61. percben Völgyi adta be a labdát bal szélről jó ütemben, csapatkapitányunk viszont sajnos néhány centivel lemaradt. Öt perccel később Mervó cselezgetett a tizenhatos sarkánál, majd lövéssel próbálkozott, de nem járt sok sikerrel. Egy perccel később Gajdos lépett ki Horváthra, aki elképesztően higgadt módon maradt végig a helyén, így Gajdos fejjel nem tudott eredményes lenni. A 81. percben megszerezhettük volna a vezetést, egy gyors támadás végén Kovács, Magasföldi és Baracskai volt a labda útja, de Zöldesi lábbal védett ziccerben. A végén jobbára a játék a mezőnyben zajlott, így 0:0-ás döntetlennel záródott a találkozó.

Csapatunk mindvégig támadott, győzelemre játszott, de sajnos az utolsó passzoknál hiányzott a higgadtság, illetve a szerencse. Folytatás vasárnap Budapesten a Monor ellen, majd két hét múlva a Vasas csapatát fogadjuk 18:30-tól, amelyet az M4 Sport is a közvetít.

Mészáros Mátyás fotói a kisalfold.hu-n: http://www.kisalfold.hu/kepek/gol_nelkuli_rangado_az_nb_ii-ben_-_eto-zte/2059260/3309007/

Vezetőedzői értékelések

Nagy Tamás: „Két jó képességű csapat küzdött egymással, mindkettő győzelemre játszott. Az ETO kezdeményezőbb volt, mi sokszor az energiánkat labdaszerzésre használtuk. Többet kellett volna felvállalni a támadójátékból. Mindvégig nyerni szerettünk volna, ennek példája, hogy az utolsó tíz percben három gólszerzési lehetőségünk is adódott. Összességében jobb volt az ETO, de nem érdemtelen a pontszerzésünk.”

Mészöly Géza: „A játékosokat most nem lehet bántani, nem is bánt engem sem a döntetlen, pedig nagyon szerettünk volna nyerni, sokat tettünk a 3 pont megszerzéséért, de sajnos nem sikerült. A végjátékban pontosabbnak kell lenni, és 16-oson belül jól dönteni. Abszolút uraltuk a játékot és mi akartunk futballozni, sajnos sok fault keveredett a játékba, széttördelték a mérkőzést, ami nem a mi malmunkra hajtotta a vizet. A Budaörs elleni mérkőzéshez képest nagyon sokat tettek a játékosok azért, hogy végre megszülessen az áhított hazai siker, ez most nem sikerült, tovább kell lépnünk és a következő meccsre készülni. Oda kell figyelnünk rá, hogy legközelebb a végjátékban sokkal pontosabbak legyünk, de a védekezésünk nagyon jól sikerült, a zalaegerszegi támadások nem jelentettek veszélyt.”

További híreink

Zöld-fehér rangadó következik

Zöld-fehér rangadó következik

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hazai pályán fogadja a Szombathelyi Haladást az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata vasárnap 14 órától az ETO Stadionban. A mérkőzésről élő online közvetítést biztosítunk!

Vincze Soroksáron folytatja

Vincze Soroksáron folytatja

Távozik csapatunktól Vincze Ádám, aki összesen 35 mérkőzésen lépett pályára ETO-mezben, melyeken egy gólt szerzett. Ádámnak sok sikert kívánunk a további pályafutásához!

Szurkolói információ

Szurkolói információ

A vasárnap 14 órától megrendezésre kerülő ETO FC Győr - Szombathelyi Haladás Merkantil Bank Liga mérkőzésen a hatóságok előírásának megfelelően a Nyugati lelátó "I" és "H" szektorai lezárásra kerülnek, melyek zárt kordonnal lesznek leválasztva a "G" szektortól.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink