Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Sikertelen rajt

Nagy mezőnyfölényünk ellenére vendégeink gyakorlatilag az első helyzetéből betaláltak a hajrában.

Sikertelen rajt

WKW ETO FC Győr – Budaörs SC  0:1 (0:0)

Gólszerző: Lengyel Béla (88.)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Kovács Krisztián, Tar Zsolt, Debreceni András, Völgyi Dániel – Bagi István, Magasföldi József (CSK) (66. Erdélyi László – 78. Tajthy Tamás, Vukasovic Marko – Baracskai Roland (71. Koltai Tamás), Mervó Bence, Szimcso Viktor

Cserék: Gyurákovics Erik, Hidi M Sándor, Szánthó Regő, Vadász Viktor

Mezőnyfölényünk ellenre nem sikerült jól a bajnoki rajt. Zsinórban harmadszor kaptunk ki a Budaörstől, így talán már mumusnak nevezhetjük a Pest megyei alakulatot.

1. Félidő

Az új idény első ígéretes helyzetére nem kellett sokáig várni, már az első percben remek lehetőség alakult ki Szimcso beadását követően. A jól betekert labdát Magasföldi fejjel készítette le Mervónak lövésre, de a fehér mezes védők még időben tudtak blokkolni. A 17. percben Bagi sokadik nagybedobását végezhette el. Az ötös sarkára érkező labdát Tar csúsztatta meg, de Szimcso a gyengébb lábával nem találta el jól. A 28. percben sok ETO szurkolóban megfagyott a vér Czvitkovics hatalmas löketét követően, ami a kapufán csattant. Hat perccel később ismét Czvitkovics tüzelhetett, de Horváth Tamás hatástalanította a próbálkozását. További négy perccel később megszületett a legnagyobb győri lehetőség. Mervó birkózta ki a ziccert Szimcsónak, de fiatal támadónk kisodródott pozícióból mellé lőtt. Néhány pillanattal később Völgyi finom mozdulattal ugratta ki Szimcsot, aki egy csel után Mervónak passzolt, de Demjén még az utolsó utáni pillanatban becsúszva tudott hárítani. A 43. percben Baracskai lépett meg a bal szélen, beadására Magasföldi érkezett, de a labdát a léc fölé pörgette. A félidő előtt még Bagi bedobását követően Debreceni fejelhetett, de célt tévesztett, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

2. Félidő

A második játékrész nagyon veszélyes budaörsi lehetőséggel kezdődött. Kis híján Sajbán léphetett volna ki ziccerbe, de az utolsó szerencsére éppen hosszú lett. Az 57. percben már Demjén is verve volt Magasföldi szögleténél, Debreceni emelkedett legmagasabbra és fejesét a gólvonalról vágták ki a vendég védők. Négy perccel később Magasföldi ugratta ki Szimcsot, aki a második hullámban érkező Baracskait választotta, majd a kilátogató közönség a meccs védését láthatta Demjéntől. Hatalmas vetődéssel éppen kikotorta a labdát a jobb alsó sarokból. A folytatásban is csapatunk dominált játékban, de tiszta ziccerig nem jutottunk, sőt a csereként beálló Erdélyi sérülése újra írta Mészöly Géza elképzeléseit. Végül a hajrában vendégeink szinte az első helyzetüket értékesítették és bezsebelték a három pontot. A szélről beadott labdára Lengyel Béla érkezett legjobb ütemben, kapusunknak esélye sem volt.

Erdélyi így emlékszik vissza a sérülést okozó helyzetre: "Szélről jött egy beadás és felugrottam középen, de alattam volt egy budaörsi játékos lába. Sajnos érkezéskor erre a lábra léptem és teljesen visszafordult a bokám. Próbáltam felállni, de térdtől lefelé zsibbadt a lábam" - mondta. A röntgen és a fizikai vizsgálat kimutatta, hogy szerencsére törés nincs, de Laci bokaizületi bevérzést és szalagsérülést szenvedett, a mai napon még további kontrollvizsgálatok várnak rá. "Az orvosok két-három hét kihagyást mondtak, de remélem sikerül kicsit meggyorsítanunk a folyamatot. Jó lenne ha jövő héten újra edzésbe állhatnék" - mondta végül visszatérésével kapcsolatban. Laci, jobbulást kívánunk, várunk vissza a pályára minél hamarabb!

Legközelebb folytatás Tiszakécskén a Cegléd ellen.

Bognár György: „Véleményem szerint mi nem játszottunk jól, de ha ilyen játékkal tudunk nyerni, az azt sejteti, hogy idén sem leszünk rosszak. Nem érdemtelenül nyertünk, mert voltak olyan támadásaink, különösen az első félidőben, ami közelebb állt a gólhoz, mint a Győrnek bármelyik helyzete. Sokat kezdeményeztünk, de a játék minősége elég lassú és kifogásolható volt.”

Mészöly Géza: Természetesen nem ilyen kezdésre számítottunk. Azt tudtuk, hogy egy nagyon labda biztos, és a futballt játszó csapat a Budaörs, és ezt igazolták is. Ennek ellenére mi tudtunk kialakítani helyzeteket, látványos támadásaink is voltak, de sajnos nem sikerült őket gólra váltani. A második félidőben Erdélyi Laci kényszerű cseréje sajnos nagyon nem hiányzott, felborult a csere-rend, ami az én fejemben megvolt, úgy gondolom, ez vastagon befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Volt egy szabadrúgás, amikor Koltai Tomi becsúszott, aztán megítélték faultnak. Annyira közel volt az oldalszabadrúgás, hogy végül ez döntötte el a mérkőzést. Szomorú vagyok, többre számítottunk, a csapat akart, csinálta, de az a plusz, ami a győzelemhez kellett volna, hiányzott. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült gólt szerezni, ez különösképpen nagy csalódás.

Kapcsolódó képek

További híreink

Szurkolói információk a Pápa elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésről
Ismét egy tehetségünk kapott válogatott meghívót
Három pontért utazunk Lébénybe

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink