Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Ezüstérem a MOL Summer Cupon!

Remek teljesítmény bemutatva U13-as csapatunk ezüstéremmel térhetett haza Komárnóból, habár a játék képe alapján megérdemeltük volna az aranyérmet.

Ezüstérem a MOL Summer Cupon!

Kovács Béla vezette 2006-os korosztályunk szombaton színvonalas nemzetközi tornán vett részt a szlovákiai Révkomáromban, ahol három ország nyolc csapata küzdött a végső győzelemért. Együttesünk a B jelű csoportba került beosztásra, ahol a DAC Dunaszerdahely, az SK Slovan Bratislava és a Budapest Honvéd került beosztásra.

Csoportkör

ETO FC Győr – DAC Dunajská Streda (SVK)  3:1

Már korán a találkozó első perceiben sikerült megszereznünk a vezetést Selyem Bálint éles szögből leadott nagy lövésének köszönhetően, 1:0. A kapott gól némileg felébresztette a dunaszerdahelyi srácokat, azonban komoly lövőhelyzetet nem tudtak kialakítani az enyhe mezőnyfölény ellenére. A találkozó derekánál egy nagy helyzetben mentettek szögletre a sárga mezes jól megtermett védők, azonban ezzel már csak az újabb győri találatot tudták késleltetni, mivel a sarokrúgást Tollár Imre kapásból helyezte a hosszú alsó sarokba, 2:0. Nem kellett sokáig várni a torna talán egyik leglátványosabb góljára. Lőrincz ívelte fel a labdát Szigethy fejére, akinek megcsúsztatott fejesét Tollár kapásból a léc alá varta, 3:0. A mérkőzés hajrájában a dunaszerdahelyiek jutottak szabadrúgáshoz a tizenhatos sarkánál, majd a beadást az egyik belső védőjük csúsztatta Maszlavér hálójába. Ez nem is meglepő, hiszen a gólt szerző játékos az összes játékosunktól legalább egy fejjel magasabb volt, 3:1.

ETO FC Győr – Budapest Honvéd  0:2

Csoportunk második összecsapásán a Honvéd következett, akik ellen lényegében sorcserével léptünk pályára. Sajnos a találkozó nem az elképzeléseink alapján alakult, jobbára a térfelünkön zajlott a játék és Maszlavérnak több nagy védést is be kellett mutatnia. A mérkőzés első találata egy elképesztően nagy bomba volt, ami a felsőlécről pattant a gólvonal mögé. A mérkőzés hajrájára kezdtünk éledezni, próbáltunk egyenlíteni, de végül egy kontrából eldöntötték a pestiek a három pont sorsát, ami azt jelentette, hogyha megverjük a Slovan Bratislavát akkor csoportelsőként jutunk tovább, azonban amennyiben kikapunk, akkor véget ér a történet.

ETO FC Győr – SK Slovan Bratislava (SVK)  2:0

Mindkét fél azzal a szándékkal lépett pályára, hogy a továbbjutást bebiztosítsa magának. Mivel a döntetlen nekünk kedvezett, ellenfelünknek kellett elsősorban az eredménykényszerben játszania. A Pozsonyiak próbálkoztak is becsülettel, de védelmünk és középpályán rendkívül masszívan állt a lábán. A 10. perc környékén pedig hatalmas ziccerbe kerültünk, miután Herczeg beadására előbb Selyem érkezett, a kipattanót pedig Tollár próbálta bekotorni a kapuba, de mindkétszer nagy bravúrral védett a kék mezesek kapusa. Néhány perccel később ismét Herczeg – Selyem volt a labda útja, de ezúttal támadónk már nem hibázott, okosan, laposan a rövid sarokba helyezte a játékszert, 1:0. Pár perccel később ismét szélvész szélsőnk iramadott meg egy mélységi labdával s eldöntötte a továbbjutás sorsát, 2:0. Csapatunk csoportelsőként jutott az elődöntőbe, ahol az osztrák Admira Wacker várt növendékeinkre.

Elődöntő

ETO FC Győr – Admira Wacker (AUT)  3:3, büntetők: 2:1

Azt hiszem minden játékosunk és szülő, aki elkísérte a csapatot erre a rangos tornára, még nagyon sokáig emlékezni fog erre a találkozóra. Habár igazi ziccerbe nem tudott ellenfelünk kerülni, három hatalmas átlövéssel tetemes hátrányba kerültünk, sőt még a kapusunk is megsérült, ezért mezőnyjátékosnak kellett a gólvonalra állnia. Ekkor viszont egy fantasztikus hajrá vette kezdetét. Előbb Gönye Áron szépített szabadrúgásból 3:1-re, majd néhány perccel később ismét Ő volt a főszereplő, de valószínűleg nem lesz az állatvédők kedvence miután szegény pókot kilőtte a felső sarokból, 3:2. Ezt követőn csapatunk hősiesen támadott fáradságot nem érzve az egyenlítésért, majd néhány perccel a lefújás előtt Dénes Tamás lépett ki ziccerben, akinek lövését még az osztrák kapus ki tudta oldalra tolni, de balszélsőnk, Schmaler Máté remekül követte a játékot és közelről a kapuba pofozta a játékszert. Az embernek ekkor olyan érzése volt, ha még van néhány perc, akkor megszerezzük a negyedik találatot is, de erre már nem volt lehetőség, jöhettek a büntetők. Az első körben vészkapusunk, Jankovics Máté hárítani tudta az osztrák lövést, majd a harmadik körig nem hibázott senki. Végül az osztrákok harmadik lövője nem talált kaput, s ezzel 2:1 arányban nyertük az idegek harcát.

Döntő

ETO FC Győr – Budapest Honvéd  1:1, büntetők: 1:2

Döntőben ismét a Honvéddal kerültünk szembe, akiknek volt törleszteni valónk. A 30 perces találkozó első 15 percében felbillent a pálya, ellenfelünk gyakorlatilag át sem lépte a félpályát. Ziccer, kapufa, majd ismét ziccer a játékosaink előtt az eredmény viszont 0:0. A meccs második részére ellenfelünk néhány percre kiszabadult a szorításból, majd ahogy lenni szokott, egy hatalmas védelmi hibát követően szinte a semmiből jutottak előnyhöz. Ennek ellenére fiaink nem estek kétségbe, ismét próbáltak mezőnyfölénybe kerülni, ami néhány percre sikerült is, de gól nem született. A hajrában már inkább a mezőnyben zajlott a játék, de szélvész kilencesünk egy röviden középre passzolt  labdát elcsípett, majd a kapuig meg sem állt és higgadtan a kapus mellett a kapuba gurított, 1:1. A lefújást követően jöhetett az büntető párbaj. Az első kört követően máris előnybe kerültünk, azonban a másik két körben hibáztunk, míg a Honvéd nem, így a lefújást követően ezüstéremmel térhettünk haza.

A tornán mutatott játék, stabilitás és mentális erő miatt azonban mi lettünk a leggazdagabbak. Egy igazi győztes mentalitású csapat benyomását keltették a gyerekek, ami erőt ad a folytatáshoz, s klubunknak még nagyon sok örömet és büszkeséget okozhatnak ezek a gyerekek.

Egyben Maszlavér Edmondnak szeretnénk mielőbbi felépülést kívánni! Várunk vissza mielőbb a csapatba!

Csapat tagjai: Maszlavér Edmond, Halász Milán, Vági Sándor, Kovács Dániel, Jankovics Máté, Lőrincz Attila, Gönye Áron, Jó Barnabás, Rátonyi Máté, Herczeg Marcell, Selyem Bálint, Tollár Imre, Mészáros Bence, Dénes Tamás, Umathum Ádám, Végh Károly, Szigethy Zétény, Schmaler Máté

eto.hu

 

További híreink

Sturm Graz győzelmével zárult az I. ETO – Kon-Truss Cup U12
Rajtol az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Rajtol az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Szombaton elrajtol az ETO FC Győr által szervezett U12-es torna, amelyen öt ország nyolc csapata küzd meg a trófeáért. Jelen cikkben folyamatosan tudják követni az eredmények állását.

Közeleg az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Közeleg az I. ETO – Kon-Truss Cup U12

Nagy örömmel jelentjük be, hogy klubunk egy új tornát hív életre a 2018/2019-es idényben I. ETO – Kon-Truss Cup néven az U12-es korosztálynak.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink