Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

1-1-es döntetlen a Liverpool U23 ellen

Mészöly Géza csapata remek mérkőzésen 1:1-es döntetlent ért el a bajnoki főpróbán a BL döntős angol Liverpool FC U23-as csapata ellen.

1-1-es döntetlen a Liverpool U23 ellen

WKW ETO FC Győr – Liverpool FC U23 1:1  (1:0)

Gólszerzők: Magasföldi József (39., 11 m) – Glen McAuly (82., 11 m)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Kovács Krisztián, Tar Zsolt, Vukasovic Marko, Völgyi Dániel – Bagi István, Tajthy Tamás (46. Debreceni András), Szimcso Viktor (70. Szánthó Regő), Magasföldi József (CSK) (61. Erdélyi László), Baracskai Roland (70. Koltai Tamás), Mervó Bence (83. Jakab Dávid)

Cserék: Onódi Ákos (K), Hidi M Sándor, Vadász Viktor

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre vasárnap az ETO Stadionban csapatunk Liverpool FC U23 elleni bajnoki főpróbája, ami 1:1-es döntetlennel ért véget, habár megvoltak a lehetőségeink a győzelem megszerzésére.

1. Félidő

A találkozó rendkívül nagy iramban kezdődött, vendégeink rövid időn belül mezőnyfölényt tudtak kialakítani. Az első ígéretesebb helyzetre a 8. percig kellett várni, amikor vendégeink a jobb szélen törhettek kapura, de Vukasovic remek ütemben becsúszva szerelt. Az első győri lehetőség 19. percben alakult ki. Völgyi kényszerítőzött Baracskaival, majd a középen érkező Magasföldi fejére ívelt, azonban támadónk nem tudta jól megfejelni a labdát. Négy perccel később Völgyi ívelte fel a labdát Mervó mellére, aki egyből lejátszotta a mélységből érkező Baracskainak a labdát, aki ballal nagy helyzetben eresztett meg egy nagy erejű lövést, de a vendégek kapusa még bele tudott kapni, a kipattanóból pedig Bagi előtt adódott hatalmas ziccer, de nem talált kaput. Néhány perccel később Horváth Tamás hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányban. Gyorslábú vendégeink támadója lépett ki a védők gyűrűjében a kapusra, de Horváth remekül zárta a sarkot. A mérkőzés első találatára egészen a 40. percig kellett várni. Egy oldalszabadrúgást követően Magasföldit buktatták az angolok, majd a sértett maga végezte el sikerrel a megítélt büntetőt, 1:0.

2. Félidő

A második játékrész elején megduplázhattuk volna előnyünket Mervó Bence révén, de sajnos a mérkőzés játékvezetője les címén érvénytelenítette Mervó találatát. A folytatásban lassan, de biztosan átvette csapatunk a játék irányítását, ellentámadásainkban folyamatosan benne volt a gólveszély. A félidő derekán Mervó passzolt vissza Koltai elé, és ha picit higgadtabb, kettőre növelhette volna az ETO előnyét. Nem sokkal később Bagitól kapott Koltai hatalmas labdát, egy az egyben léphetett ki a liverpooli kapusra, de végül az utolsó utáni pillanatban el tudták előle pöckölni a labdát az angol védők. Játékunkban folyamatosan benne volt a gólt, ezért hidegzuhanyként ért minket a 82. percben megítélt büntető, még az angol kispadon helyet foglaló szakemberek is csak megmosolyogták az ítéletet. A fiatal liverpooli játékos pedig megköszönte a lehetőséget és kiegyenlítette az állást, 1:1. Igaz, Horváth Tamás rajta volt, de az erőteljes lövést már nem tudta hárítani. A hajrában mindkét fél meg akarta nyerni a meccset, amit jól jelez a mérkőzés végén történt kiállítás. Az egész meccsen remekül játszó Bobby Adekanye begyűjötte második sárga lapját, s ezzel elhagyta a pályát.

A lefújást követően a kilátogató szimpatizánsok elégedetten távozhattak stadionunkból, mivel ez az eredmény bizakodásra adhat okot az előttünk álló bajnokságra. Vasárnap már a három pont sorsa lesz a tét az ETO Stadionban, amikor is az NB II első fordulójában a Budaörs csapatát fogadjuk.

Mészöly Géza: „Ez a Liverpool elleni mérkőzés a felkészülés csúcspontja volt, nagyon örülök, hogy ez létrejött, külön köszönet mindenkinek, aki benne volt ennek a lekötésében. Ilyen nemzetközi mérkőzésekre van szükségünk, hiszen a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy ezeknek a játékosoknak milyen tempója volt, és nagyon örülök neki, hogy megálltuk a helyünket. Sok tapasztalatot szereztünk, amit az egész szezon során szeretnénk felhasználni, és ahhoz, hogy minél erősebb csapat legyünk, ezeket fel is kell használni. Örülök és elégedett vagyok a mérkőzéssel, de nagyon szerettük volna megnyerni. Jóleső érzés volt a játékosoknak, hogy a szurkolók a csapat mellett voltak és azt éreztem, hogy azért voltak mellettünk, mert érezték azt a fajta akaratot, aminek minden egyes mérkőzésen meg kell mutatkoznia. Nem tudunk majd minden mérkőzést megnyerni, de azt megígérhetem, hogy ilyen felfogású csapat lesz a pályán, és a közönség segítségével egy sikeres ETO-t fogunk építeni.”

Kapcsolódó képek

További híreink

Megalakult az ETO OLD STARS csapata!

Megalakult az ETO OLD STARS csapata!

Az ETO FC VIP termében egy jó hangulatú megbeszélés során új keretek között megalakult az ETO OLD STARS csapata, ami a jövőben az öregfiúk mezőnyben fogja képviselni az egyesületet.

Hazai döntetlen a Tiszakécske ellen

Hazai döntetlen a Tiszakécske ellen

Nem sikerült itthon tartani a 3 pontot a Tiszakécske ellen, hátrányból egyenlített az ETO, de fordítani már nem tudott, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Az újonc Tiszakécske csapatát fogadjuk

Kiemelt támogatóink

Támogatóink