Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

1-1-es döntetlen a Liverpool U23 ellen

Mészöly Géza csapata remek mérkőzésen 1:1-es döntetlent ért el a bajnoki főpróbán a BL döntős angol Liverpool FC U23-as csapata ellen.

1-1-es döntetlen a Liverpool U23 ellen

WKW ETO FC Győr – Liverpool FC U23 1:1  (1:0)

Gólszerzők: Magasföldi József (39., 11 m) – Glen McAuly (82., 11 m)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Kovács Krisztián, Tar Zsolt, Vukasovic Marko, Völgyi Dániel – Bagi István, Tajthy Tamás (46. Debreceni András), Szimcso Viktor (70. Szánthó Regő), Magasföldi József (CSK) (61. Erdélyi László), Baracskai Roland (70. Koltai Tamás), Mervó Bence (83. Jakab Dávid)

Cserék: Onódi Ákos (K), Hidi M Sándor, Vadász Viktor

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre vasárnap az ETO Stadionban csapatunk Liverpool FC U23 elleni bajnoki főpróbája, ami 1:1-es döntetlennel ért véget, habár megvoltak a lehetőségeink a győzelem megszerzésére.

1. Félidő

A találkozó rendkívül nagy iramban kezdődött, vendégeink rövid időn belül mezőnyfölényt tudtak kialakítani. Az első ígéretesebb helyzetre a 8. percig kellett várni, amikor vendégeink a jobb szélen törhettek kapura, de Vukasovic remek ütemben becsúszva szerelt. Az első győri lehetőség 19. percben alakult ki. Völgyi kényszerítőzött Baracskaival, majd a középen érkező Magasföldi fejére ívelt, azonban támadónk nem tudta jól megfejelni a labdát. Négy perccel később Völgyi ívelte fel a labdát Mervó mellére, aki egyből lejátszotta a mélységből érkező Baracskainak a labdát, aki ballal nagy helyzetben eresztett meg egy nagy erejű lövést, de a vendégek kapusa még bele tudott kapni, a kipattanóból pedig Bagi előtt adódott hatalmas ziccer, de nem talált kaput. Néhány perccel később Horváth Tamás hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányban. Gyorslábú vendégeink támadója lépett ki a védők gyűrűjében a kapusra, de Horváth remekül zárta a sarkot. A mérkőzés első találatára egészen a 40. percig kellett várni. Egy oldalszabadrúgást követően Magasföldit buktatták az angolok, majd a sértett maga végezte el sikerrel a megítélt büntetőt, 1:0.

2. Félidő

A második játékrész elején megduplázhattuk volna előnyünket Mervó Bence révén, de sajnos a mérkőzés játékvezetője les címén érvénytelenítette Mervó találatát. A folytatásban lassan, de biztosan átvette csapatunk a játék irányítását, ellentámadásainkban folyamatosan benne volt a gólveszély. A félidő derekán Mervó passzolt vissza Koltai elé, és ha picit higgadtabb, kettőre növelhette volna az ETO előnyét. Nem sokkal később Bagitól kapott Koltai hatalmas labdát, egy az egyben léphetett ki a liverpooli kapusra, de végül az utolsó utáni pillanatban el tudták előle pöckölni a labdát az angol védők. Játékunkban folyamatosan benne volt a gólt, ezért hidegzuhanyként ért minket a 82. percben megítélt büntető, még az angol kispadon helyet foglaló szakemberek is csak megmosolyogták az ítéletet. A fiatal liverpooli játékos pedig megköszönte a lehetőséget és kiegyenlítette az állást, 1:1. Igaz, Horváth Tamás rajta volt, de az erőteljes lövést már nem tudta hárítani. A hajrában mindkét fél meg akarta nyerni a meccset, amit jól jelez a mérkőzés végén történt kiállítás. Az egész meccsen remekül játszó Bobby Adekanye begyűjötte második sárga lapját, s ezzel elhagyta a pályát.

A lefújást követően a kilátogató szimpatizánsok elégedetten távozhattak stadionunkból, mivel ez az eredmény bizakodásra adhat okot az előttünk álló bajnokságra. Vasárnap már a három pont sorsa lesz a tét az ETO Stadionban, amikor is az NB II első fordulójában a Budaörs csapatát fogadjuk.

Mészöly Géza: „Ez a Liverpool elleni mérkőzés a felkészülés csúcspontja volt, nagyon örülök, hogy ez létrejött, külön köszönet mindenkinek, aki benne volt ennek a lekötésében. Ilyen nemzetközi mérkőzésekre van szükségünk, hiszen a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy ezeknek a játékosoknak milyen tempója volt, és nagyon örülök neki, hogy megálltuk a helyünket. Sok tapasztalatot szereztünk, amit az egész szezon során szeretnénk felhasználni, és ahhoz, hogy minél erősebb csapat legyünk, ezeket fel is kell használni. Örülök és elégedett vagyok a mérkőzéssel, de nagyon szerettük volna megnyerni. Jóleső érzés volt a játékosoknak, hogy a szurkolók a csapat mellett voltak és azt éreztem, hogy azért voltak mellettünk, mert érezték azt a fajta akaratot, aminek minden egyes mérkőzésen meg kell mutatkoznia. Nem tudunk majd minden mérkőzést megnyerni, de azt megígérhetem, hogy ilyen felfogású csapat lesz a pályán, és a közönség segítségével egy sikeres ETO-t fogunk építeni.”

Kapcsolódó képek

További híreink

Gól a félpályáról

Gól a félpályáról

A Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában Lébényben szerepelt az ETO Akadémia, ahol fiataljaink végig koncentrálva papírforma győzelmet arattak.

Könnyed siker a kupában, kiemelkedő teljesítménnyel

Könnyed siker a kupában, kiemelkedő teljesítménnyel

A MOL Magyar Kupa szombat esti mérkőzésén Pápán vendégszerepelt csapatunk, ahol a lényegi kérdéseket már a meccs elején eldöntötte. Különösen jól sikerült a mérkőzés Májer Milán számára, aki négy gólban is főszerepet vállalt.

Utánpótlás híradó

Utánpótlás híradó

Felemás hétvégét zártak csapataink a hétvégi korosztályos összecsapásokon. U19-es csapatunk hazai pályán a Vasas ellen szenvedett vereséget, az U15-ösök szintén hazai környezetben fogadták a MOL Fehérvár csapatát, akik itthon tartották a három pontot, az egy évvel fiatalabbak is a fehérvári csapatott látták vendégül, akiknek egy pontot sikerült begyűjteniük. A legifjabbak Pécsett, a Bozsik Tornán szerepeltek sikeresen.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink