Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Első osztályú csapatot vert az ETO!

Völgyi Dániel találatával egygólos győzelmet arattunk a szlovák 1. ligás SKF Szered ellen.

Első osztályú csapatot vert az ETO!

WKW ETO FC Győr – ŠKF Sereď  1:0   (1:0)

Gólszerzők: Völgyi Dániel (16.)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Vadász Viktor, Vukasovic Marko, Völgyi Dániel – Kovács Krisztián, Jakab Dávid (62. Koltai Tamás), Bagi István, Tajthy Tamás – Mervó Bence, Magasföldi József (CSK) (71. Erdélyi László), Szimcso Viktor (46. Kosorín Jakub – 77. Szánthó Regő)

ŠKF Sereď: Nwolokor Samuel David (K) (59. Penksa Pavol) – Michalík Lubomír, Meciar Martin (CSK), Militosyan Vaghan, Gataric Nikola (59. Bilas Rudolf), Ulrich Lubomír, Morong Adam, Richnák Robert, Melich Jozef (68. Hucko Tomás), Djiby Ba Tidiane, Baóz Omar Aldo (68. Adekouroye Bankole Olawaleg)

Mészöly Géza csapata szombaton délelőtt 10 órától lejátszotta harmadik hazai felkészülési mérkőzését a nyári időszakban. Ellenfelünk ezúttal a szlovák 1. osztályba idén feljutott ŠKF Sereď volt.

1. Félidő

A találkozó első negyedórájában a játék a mezőnyben zajlott, kisebb lehetőség a 12. percben Mervó Bence előtt adódott, amikor bal szélről befele megindulva kereste a lehetőséget, próbálkozása azonban nem talált kaput. A 16. percben Mervó volt ismét akcióban, szépen passzolt fel Magasföldire, aki szépen készítette le a labdát a lendületben érkező Mervó elé, akit még a tizenhatos vonal előtt buktattak. A megítélt szabadrúgást Völgyi Dániel gyönyörűen tekerte a felső sarokba, 1:0. A 19. percben vendégeink jöttek szabadrúgásból, amit Vukasovic vágott ki hosszan, majd Tajthy iramodott meg a labdával. Hatalmas keresztlabdája Jakabot találta meg a tizenhatoson belül ziccerben, de a vendégek kapusa magabiztosan hárított. A folytatásban jobbára a mezőnyben folyt a játék, az újabb helyzetre a 44. percig kellett várni, amikor Völgyi ugratta ki Magasföldit egy lehelet finom mozdulattal. Csapatkapitányunk próbálkozása azonban nem talált kaput. Végül a félidőre egy gólos előnnyel vonulhattunk.

2. Félidő

A félidőben Mészöly Géza vezetőedző csere mellett döntött. Szimcso Viktort a próbajátékon lévő Kosorín Jakub váltotta. A második játékrész elejét aktívan kezdtük, már az első percben egy látványos kombinatív játékot követően Magasföldi került lövőhelyzetbe, azonban első próbálkozását blokkolták, az ismétlés pedig célt tévesztett. A negyedik percben egy beadást követően a vendégek előtt adódott jó lehetőség, de a piros mezesek támadója nem találta el a labdát. Az 56. percben csapatunk jó szögből végezhetett el szabadrúgást, de Magasföldi lövése fölé ment. A 65. percben szerencsénk volt, miután egy hatalmas, 20 méterről leadott lövés a felső lécünkön csattant. A 68. percben ziccerben léphetett ki a vendégek nyolcasa, de a kapu mellé emelte a labdát. A 82. percben egy kezezést követően jutottunk szabadrúgáshoz a szögletzászlótól néhány méterre. Völgyi okosan, laposan Szatmári Lórándhoz passzolt, akinek lövése éppen csak elkerülte a rövid alsó sarkot. A rendes játékidő utolsó percében Militisían előtt adódott ígéretes helyzet, de védőink szorongatásában nem tudta már megfelelő erővel kapura lőni a labdát, ami egyben a találkozó utolsó lehetősége is volt. Csapatunk 1:0 arányban legyőzte a Fortuna Liga újoncát.

Jövőhéten sincs megállás, ugyanis szerdán az FC Ajkát fogadjuk, majd vasárnap 18:00-tól az angol Liverpool FC U23-as együttesét.

Mészöly Géza: „Fontos, hogy legyen hite a játékosoknak. Nagyon tetszett a mentalitásuk, jó hozzáállással játszottak és figyeltek a pontrúgásoknál. Pont egy olyan csapat ellen játszottunk, akik nagyon veszélyesek fejjel, a rögzített szituációkban azért mindig volt rizikó, viszont óriási volt Horváth Tomi vezérletével a védelem, minden játékosnak tetszett a hozzáállása, akiknek feladata volt a pontrúgásoknál. Nagyon örülök ezeknek a mérkőzéseknek, mert tudjuk, hogy másodosztályban sok ilyen csapat lesz, aki nagyon agresszív és hasonló szellemben fog védekezni, úgyhogy jól kijönnek azok a dolgok, amiket gyakorolni kell. Az első félidőben volt jópár helyzet, és az is bíztató volt, hogy a játék is működött, úgyhogy összességében nagyon jó hetet zártunk és nagyon örülök, hogy ezeket a keményen játszó, agresszív szlovák csapatokat tudtuk lekötni, mert segítik a felkészülésünket.”

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó hírek

Szombaton 10 órakor folytatás az ŠKF Sereď ellen

Szombaton 10 órakor folytatás az ŠKF Sereď ellen

Újabb edzőmérkőzést játszik csapatunk, szombaton 10 órakor az ETO az ŠKF Sereď együttesét fogadja az ETO Stadionban. A mérkőzést megtekinteni a Nyugati lelátóról lehet, a belépés díjtalan.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink