Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Ellentétes félidők a Petrzalka ellen

A két gólos félidei előnyünk és jó játékunk ellenére a második félidőben sikerült ligetfalui csapatnak megfordítani a találkozót.

Ellentétes félidők a Petrzalka ellen

1. Félidő
Harmadik felkészülési mérkőzésünkön a szlovák 2. osztályba idén feljutó pozsonyi FC Petrzalka csapatát fogadtuk az ETO Stadionban. A mérkőzést támadószellemben kezdtük, a játék tempójának irányítására törekedett csapatunk, ami helyzetekben is megmutatkozott, habár az első találatra a 33. percig kellett várni. Magasföldi szabadrúgását követően a vendégek kapusa öklözte a labdát bedobásra. Bagi nagy bedobása a hosszú oldalon jól helyezkedő hetesünkhöz került, akivel a lövés pillanatában szabálytalankodtak, a játékvezető pedig a büntető pontra mutatott. A tizenegyest maga a sértett végezte el rendkívül magabiztosan, 1:0.

Néhány perccel később Tar kapott rúgást a combjára, ezért elővigyázatosságból cserélt  vezetőedzőnk, Tar helyére Vadász érkezett. A 39. percben ígéretes helyről, de elég távolról jutottunk szabadrúgáshoz. A labda mögé csapatkapitányunk és Völgyi Dániel állt, végül az utóbbi vállalta el a lövést, és milyen jól tette! Hatalmas bombájával kilőtte azt a bizonyos pókot a felső sarokból (2:0). A félidőt jelző hármas sípszóig több gól nem született, csapatunk pedig megérdemelt, 2 gólos vezetéssel vonulhatott szünetre.

2. Félidő
A második félidőre csere nélkül futott ki a Mészöly legénység, de játékosaink intenzíven melegítettek a kapu mögött. Öt perc elteltével jött is a frissítés Szimcso és Erdélyi személyében, ennek ellenére újabb gólt már a Petrzalka ért el a 67. percben.

Szögletet követően a tizenegyes pont környékén Nemecet találta meg a labda szerencsével, aki ügyes labdaátvétellel ziccerbe játszotta magát és nem is hibázott (2:1). A 76. percben sajnos könnyelmű védelmi hibánkat kihasználva került ziccerbe ellenfelünk és Lády révén – komáromi második találathoz hasonlóan – újabb elkerülhető gólt kaptunk (2-2).

A folyamatos cseréket követően játékunk már nem volt annyira gördülékeny, a játék jobbára mezőnyben zajlott kisebb lehetőségekkel mindkét kapunál. A végeredmény a hosszabbításban alakult ki, miután vendégeink szögletét követően Vicián maradt teljesen egyedül az ötösön, és zavartalanul fejelt Horváth kapujába (2:3).

Mészöly Géza: „Ezen a mérkőzésen is külön kell választanom a félidőket, az első félidőben – a második felkészülési meccshez hasonlóan – nagyon sok pozitívumot láttam. Néha talán kicsit pontatlanabb volt a játékunk, mint az előző mérkőzésen, de mégis összességében – nem csak a gólok miatt, hiszen az mindkettő pontrúgásból esett – voltak szép, kidolgozott helyzetek, például a Magasföldi Józsi kapufája. A második félidő megint kicsit csalódás, többet cseréltem, megbolydult a csapat és már nem tudták ugyanazt hozni védekezésben, nem csak a két pontrúgásból bekapott gól miatt, de 2-0-ás vezetés után 3 gólt kapni a második félidőben egyszerűen elfogadhatatlan. Még arra sem lehet fogni, hogy most, a felkészülés 3. hetében a legfáradtabb a csapat. Akaratban sokkal többet kell hozni a beszállóknak, jobban leszaggatni a mezt magukról, mutatni, hogy „én akarok teljesíteni”, „játszani akarok ebben a csapatban”, ezt pedig több játékosnál nem éreztem. A védekező pontrúgásnál a jövőben nagyon szigorú leszek, erre oda kell figyelnünk. Benne van, hogy ott van a támadó játékos nyakán a mi játékosunk és mégis be tudja fejelni, de sokkal nagyobb agresszivitás kell, és jobban kell hárítani ezeket a rögzített szituációkat. Természetesen inkább most jöjjenek ki a hibák, mint hogy azt hinnénk, minden rendben van, fantasztikus csapatunk van és el vagyunk ájulva magunktól. Soha nem jó kikapni, de ezek a gólok is rámutattak arra, hogy mi az, amit még gyakorolni kell, és mi az, amit nekem számon kell kérni a játékosoktól.”

WKW ETO FC Győr – FC Petrzalka  2:3 (2:0)

Gólszerzők: Magasföldi József (33., 11 m), Völgyi Dániel (39.) – Nemec Jakub (67.), Lády Frantisek (76.), Vician Martin (91.)

WKW ETO FC Győr: Horváth Tamás (K) – Tar Zsolt (35. Vadász Viktor), Vukasovic Marko, Völgyi Dániel (60. Baracskai Roland) – Bagi István (70. Hidi M. Sándor), Tajthy Tamás, Jakab Dávid (70. Szánthó Regő), Kovács Krisztián – Koltai Tamás (55. Szimcso Viktor), Mervó Bence (55. Erdélyi László), Magasföldi József (CSK) (60. Szatmári Lóránd)

További híreink

Királyi győzelem a Budafok ellen

Királyi győzelem a Budafok ellen

Megtört a jég, megvan az első hazai győzelem! Csapatunk rendkívül szervezett és magabiztos játékkal 4:0-ra nyerte a Budafok elleni mérkőzést. Király József vezetőedző győzelemmel debütált az ETO kispadján.

Király vezetésével a Budafok ellen nyerni kell
Király József az ETO FC új vezetőedzője

Király József az ETO FC új vezetőedzője

Mészöly Géza távozása után az ETO FC Győr vezetősége Király Józsefet nevezte ki vezetőedzőnek, akinek sok sikert kívánunk az ETO élén!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink