Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Szezonváró interjú Horváth Tamással

Horváth Tamás vezetőedző immár negyedik NBI-es szezonját kezdi meg az ETO női labdarúgóival. Az előző három idényben mindig bronzmeccset játszott a csapat, de érmet eddig még nem sikerült szerezni.

Szezonváró interjú Horváth Tamással

Mi lesz az idei célkitűzés?

Szeretnénk legalább megismételni a tavalyi eredményt, ami nem lesz könnyű, hiszen szinte minden csapat erősíteni tudott. Nagyon sok tehetséges játékosunk van, így az amúgy is fiatal csapatunk tovább fog fiatalodni és több akadémista fog bemutatkozni az NBI-ben. Ettől függetlenül szeretnénk minden csapat dolgát megnehezíteni, becsületesen felkészülni. Mivel nem ismerjük a Pécs és a Szeged csapatát, így végső célkitűzésről még korai lenne beszélni.

Történtek a nyáron változások, várhatók még új igazolások?

Sipos Lilla személyében elengedtük a gólkirálynőt. A támadó és a klub másképp képzelték el a jövőt, és mivel jobb lehetőséget kapott, az Astrába igazolt. Helyette senkit nem hoztunk, bízunk a mi fiataljainkban.

Hogy zajlik a felkészülés, mire kell most a legnagyobb hangsúlyt fektetni?

9-én elkezdtük a felkészülést napi egy edzéssel . A szünetre kiadott házi feladatok elvégzése után  az alapokkal nagyon nem kell foglalkozni, csak szinten kell tartani. Össze kell formálni a csapatot, több taktikai variációt fogunk megtanulni, sok edzőmeccset játszunk erős csapatok ellen. Nagyon nagy hangsúlyt fogunk fektetni a védekezésre, és annak elsajátítására.

Milyen ellenfelekkel találkoztok a felkészülés alatt?

Nagyon jó ellenfelekkel fogunk játszani, köztük a szlovák bajnok Slovan Bratislavával, az osztrák második helyezett Landhaus-sal és két kiemelkedő magyar együttessel, a Ferencvárossal és a DVTK-val. Az volt a célunk, hogy minél erősebb csapatokkal szemben mérjük fel a játékosokat. Remélhetőleg az első mérkőzésig, ez alatt a két hét felkészülés alatt, amiben szerepel egy egyhetes Balatonalmádi edzőtábor is, már be tudunk gyakorolni olyan dolgokat, amiket ezeken az edzőmeccseken használni fogunk.

Hétfőn közzétették a Jet-Sol Liga 2018-2019. évi programját, elégedett vagy a sorsolással? Emelkedik a bajnokság színvonala?

Két új csapat került fel, akiket nem igazán ismerünk. A többiekkel viszont már nagyon sok mérkőzést játszottunk, mindegyik csapat nagyon megerősödött, több jó igazolást csinált a nyár folyamán. Úgy gondolom, hogy legalább hat csapat küzd a jó helyezés eléréséért és úgy láto,m egyértelműen emelkedett a színvonal. Mivel minden csapattal játszanunk kell, így nincs jelentősége annak, hogy kivel kezdünk, viszont egy jó indulás biztos nagyon meghatározza majd a további szereplésünket.

Mi lesz az erőssége ennek a nagyon fiatal játékosokból álló csapatnak?

Már az elmúlt években is többen bebizonyították, hogy alkalmasak az NBI-es szereplésre. Sokat fejlődtek fizikálisan, technikailag és taktikailag egyaránt, és ha ehhez még hozzá jön egy hatalmas csapatszellem, akkor ez lehet az, ami bizakodásra ad okot.

Sok sikert és szép eredményeket kívánunk!

Csak az ETO! Hajrá Győr!

 

 

 

További híreink

Kilenc győri a női utánpótlás válogatottakban

Kilenc győri a női utánpótlás válogatottakban

A magyar női U17-es válogatott EB-selejtező mini tornán vesz részt 2018. szeptember 18. és 27. között Macedóniában, ahová az ETO-ból Ploner Sandra, Kelenföldi Petra, Fülöp Helga, Gaál Rebeka és Zsédely Réka is meghívást kapott.

4 meccs 33 lőtt gól

4 meccs 33 lőtt gól

A női felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatunk is fölényes győzelmet aratott a hétvégén. Szombaton Keglovich Ferenc U16-os együttese 17:0-ra nyert a Békéscsaba ellen, majd az NBI-esek megszerezve idei első győzelmüket, 8:0-ra múlták felül a Magyar Labdarúgó Egyletet. Vasárnap pedig Süle János U19-es gárdája rúgott hetet a kaposváriaknak. Igaz, a legkisebbek kikaptak, de egyszer ők is betaláltak a szombathelyiek kapujába.

Az újonc MLE érkezik

Az újonc MLE érkezik

Soron következő ellenfelünk eddig három vereséggel a tabella utolsó helyén áll, az első körben 14-0-s vereséget szenvedtek az MTK-tól, míg a második fordulóban 2-1-re kaptak ki a szintén újonc Szent Mihály csapatától, majd a Ferencváros 11-0-ra győzte le őket Kozármislenyben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink