Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Mészöly Géza a felkészülés első tapasztalatairól

Interjú vezetőedzőnkkel, Mészöly Gézával az első élményekről, tapasztalatokról és a felkészülés első másfél hetéről.

Mészöly Géza a felkészülés első tapasztalatairól

Fotó: Mészáros Mátyás | kisalfold.hu

Lassan eltelik a felkészülés második hete. Hogy érzed magad az ETO-nál, mik az első tapasztalataid a felkészüléssel kapcsolatban?

Szinte várakozáson felüli érzéseim vannak, így az első hét után az fogalmazódott meg bennem, hogy sokkal többet kaptam vissza a csapattól, mint amire gondoltam volna mind fegyelmezettségben, mint hozzáállásban. A csapat állapota is abszolút megfelelő, így amit elgondoltunk, azt meg tudtuk csinálni az első héten. Ugyanígy vagyunk a második héttel is, amit szerettünk volna, azt meg tudtuk valósítani, és –lekopogom – eddig a sérülések is elkerültek bennünket szerencsére, tehát nagyon jól tudunk dolgozni a játékosokkal. Ott van az izgalom ilyenkor mindenkiben, hogy jó keretet sikerüljön kialakítani, hiszen ez a legfontosabb cél most amellett, hogy készülünk a bajnokságra. Nagyon fontos, hogy jó játékoskerettel tudjunk nekiindulnia következő szezonnak, ami úgy látom, kezd körvonalazódni.

Sikerült már megismerkedni a játékosokkal? Milyen a közös munka, milyen az öltözői hangulat?

Azt gondolom, már teljesen sikerült megismerkedni, már mind az arcokkal, mind a nevekkel képben vagyunk a kollégákkal, és már nem keverjük össze egyik fiatalt a másikkal. Szerintem ez jó, de éppen azért, mert a mezőnyt már valamennyire ismertük, láttam a Győrnek sok mérkőzését, az új arcok meg természetesen azért kerültek ide, mert tisztában voltunk a képességeikkel. Nem akarok ömlengeni, de összességében tényleg azt mondhatom, hogy jól érzem magam és jó dolgozni a srácokkal. Most jön majd az érdemi része abban a tekintetben, hogy most kell majd finomítani és összehangolni, hogy igazi csapat legyen, és kialakuljon egy olyan tengely, amiben a vezérek ott vannak a pályán és lehet rájuk számítani.

Mik a felkészülés legfontosabb céljai?

Egy 38 mérkőzéses bajnokságra kell felkészíteni a csapatot, ami elég megterhelő, sok utazással és sok hétközi fordulóval. A legfontosabb cél, hogy egy CSAPAT kialakuljon, és örömmel mondhatom, hogy úgy látjuk, minden posztra kettő szinte azonos képességű játékost fel lehetne állítani, úgyhogy nagy harc lesz a csapatba kerülésért. Úgy érzem, hogy az edzői stáb készen áll és megfelel ennek a kezelésére is, mert nagyon jól tudjuk, hogy aki egy kicsit kevesebbet játszik, az már nem annyira elégedett, azt pedig kezelni kell. A kupamérkőzésekkel és a hétközi fordulókkal együtt nagyon sok mérkőzés lesz, és aki teljesít, annak hiszem, hogy lesz lehetősége bebizonyítani, hogy helye van a csapatban. Ez a játékosokon múlik, és hiába vagyunk akár 20 mezőnyjátékossal, vagy 21-22-vál amikor lezáródik a keret, aki teljesíteni fog és akire lehet számítani, annak biztos, hogy lesz játéklehetősége, és annak élnie is kell vele.

Holnap lesz az első hazai felkészülési mérkőzés a KFC Komárno ellen. Mit vársz a mérkőzéstől, milyen eredménnyel lennél elégedett?

„Most élesben is megpróbálhatjuk azokat a dolgokat, amiket edzésen gyakorlunk, az edzés is azért van, hogy kijavítsuk a hibákat, ugyanígy gondolkodunk a felkészülési meccsekről is. Persze minden mérkőzést meg akarunk nyerni, hiába „csak felkészülési”, a Győrnek, főleg hazai pályán úgy kell kimenni, hogy meg akarja és meg is nyeri a mérkőzést. De mégis, mivel felkészülés, inkább most jöjjenek ki azok a hibák, amik benne vannak. Több játékrendszerben is szeretnénk gondolkodni, hogy mérkőzésen belül is több felállásban tudjon játszani a csapat, és csere nélkül is át tudjunk állni egy másabb játékra. A terv az, hogy mivel elég nagy terhelést kaptak a játékosok, - volt egy gyorsasági-állóképességi felmérés a héten-, mindenki csak 45 percet fog játszani. Kellenek ezek a mérkőzések, mert a múlt heti edzőmérkőzés is beigazolta, hogy sokkal jobban kijöttek olyan dolgok, amik az azt megelőző edzéseken kevésbé mutatkoztak meg. Nagyon várom, hogy a két félidőben hogy tudják megmutatni a játékosok a legjobb oldalukat.”

További híreink

Királyi győzelem a Budafok ellen

Királyi győzelem a Budafok ellen

Megtört a jég, megvan az első hazai győzelem! Csapatunk rendkívül szervezett és magabiztos játékkal 4:0-ra nyerte a Budafok elleni mérkőzést. Király József vezetőedző győzelemmel debütált az ETO kispadján.

Király vezetésével a Budafok ellen nyerni kell
Király József az ETO FC új vezetőedzője

Király József az ETO FC új vezetőedzője

Mészöly Géza távozása után az ETO FC Győr vezetősége Király Józsefet nevezte ki vezetőedzőnek, akinek sok sikert kívánunk az ETO élén!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink