Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

UP: Bronzérmes az U17!

Véget ért a 2017/2018-as bajnoki idény az utánpótlásban. Csató Sándor vezette U17-es csapat 1:1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia otthonában, így megszerezték a bronzérmet.

UP: Bronzérmes az U17!

Összességében remek idényt zártak utánpótlás csapataink. Az U13-as és U12-es fiú, illetve U19-es és U16-os lány csapataink is bajnoki címet szereztek. Az U17-es csapatunk egy fantasztikus hajrával, a legjobb idegenbeli csapatként ért oda a 3. helyre. Az U16-os csapatunk az 5. helyen fejezte be a bajnokságot, de mindösszesen két pont hiányzott a dobogóhoz.

Viszont ami igazán nagy siker, hogy folyamatosan számos fiatal tehetségünk kapott bizonyítási lehetőséget felnőtt csapatunkban. Gyurákovics Erik (1999), Kovács Krisztián (2000), Szánthó Regő (2000) már alapemberré vált, míg Szabó Bátor (2000), Onódi Ákos (2001), Múcska Viktor (2001) és Hidi M Sándor (2001) is egyre több lehetőséghez jutott.

 

ETO FC Győr U19 – Videoton FC U19  1:3 (0:3)

Gólszerzők: Szakács Marcell (66.) – Gruber Szilárd 2 (23., 36.), Fellner Krisztofer Ferenc (3.)

ETO FC Győr: Pálfi Donát (K) – Karcagi Mészáros Lőrinc, Nagy Tamás (46., Detrik Milán), Mió Balázs, Androsch André, Kulcsár Ábel (54. Somogyi-Bakos Bence), Bagó Bonifác, Szentes Dávid, Kiss Tomás, Nagy Márton Gábor

Csere: Gaszner Máté (K)

Nem zárt jó idényt az U19-es csapatunk, mégsem lehetünk teljesen elégedetlenek, hiszen stabilan három, olykor öt játékos is a felnőtt csapat keretében volt, amit minden csapat megérezne.

 

Puskás Akadémia U17 – ETO FC Győr U17  1:1 (0:0)

Gólszerzők: Sipos Zoltán (70. 11 m.) – Múcska Viktor (55.)

ETO FC Győr: Gyergyádesz Márton Bertalan (K) – Lovász Denis, Szamosi Tamás (61. Tóth Patrik Attila), Hidi M Sándor, Márton Adrián, Múcska Viktor, Sipőcz Bence Zoltán (80. Wágenhoffer Márton Dániel), Csonka Bálint, Kalmár Olivér, Méry Tamás (73. Balogh Ábel)

Csere: Ruisz Barnabás (K)

U17-es csapatunk idei éve a szélsőséges sorozatok idénye volt. Előbb egy remek győzelmi sorozattal kezdtünk, majd tavasszal picit megtorpantunk, több vereségbe is beleszaladtunk, majd a végén nagy feltámadásnak köszönhetően beértünk a harmadik helyre.

Miután hazai pályán nem tudtuk a 27. fordulóban rövidre zárni a bronzérem kérdését, ezért az utolsó fordulóban Felcsúton kellett kiharcolnunk a sikert. Csató Sándor csapata a lehető legerősebb felállásában lépett pályára, majd a második félidőben Múcska Viktor révén sikerült is vezetést szereznünk, de a Puskásnak sikerült egalizálnia büntetőből, ami már nem is változott a lefújásig. Mivel a szombathelyi Haladás székesfehérvári találkozóján is ugyan ezen eredmény született, végül Csató Sándor fiainak nyakába kerülhetett az érem. Gratulálunk!

 

Puskás Akadémia U16 – ETO FC Győr U16  2:0 (0:0)

Gólszerzők: Horváth Kevin (53.), Kucsván Martin (85.)

ETO FC Győr: Czingráber Péter (K) – Szabados Attila, Kalla Marcell (3. Gacs Gábor), Tamás Kornél (Frendrik István Márió), Molnár Máté Ferenc, Karvaj Máté, Volter Patrik (69. Illés Balázs), Orosz Adrián (69. Mayer Máté), Farkas Balázs Kesző, Vitális Milán, Tóth Milán László (82. Kovács Ottó Benjámin)

Csere: Ivancsics Péter (K)

Jäkl Antal csapata az idény során sokáig úgy tűnt, hogy odaérhet a dobogóra, de sajnos a csapat az idény végére rossz formába került és a végén két ponttal lemaradtunk a dobogóról. Ha a bronzéremről le is maradtunk, több játékosunk idei formája is felhívta a korosztályos szövetségi edzők figyelmét, így rendszeresen érkezik játékosainknak a válogatott meghívó, amire klubunk rendkívül büszke, s nem mellesleg kedves szurkolóink néhány játékos nevével akár már a következő idényben találkozhatnak a felnőtt csapatban.

 

Siófoki Bányász SE U15 – ETO FC Győr U15  1:5 (1:1)

Gólszerzők: Bagó Dániel (31.) – Szitás Róbert 2 (76., 78.), Bagó Bálint (32.), Berzsényi Kevin (51.), Hauser Bálint (70.)

ETO FC Győr: Kantó Szabolcs (K) – Lasz Szabolcs, Mayer János, Vígh Balázs, Ignácz Milán, Gasztos Martin Sándor (59. Kocsis Zoltán), Kocsis Gergő (59. Juhász Roland), Berzsényi Kevin (70. Reizer Dávid), Puska Péter (59. Hauser Bálint), Bagó Bálint, Rátonyi Soma (51. Szitás Róbert)

Csere: Mittnach Szabolcs (K)

Tuifel Péter csapatához télen hat új játékos érkezett, így időbe tellett a csapat egységé kovácsolása. Talán ennek is betudható, hogy a tavaszi első találkozókat alkalmával döcögősen ment a játék, nem igazán jöttek az eredmények. A tavaszi idény második felére azonban egyre jobban összerázódtak a fiúk és az utolsó hét meccsből hármat megnyertek, hármat döntetlenre hoztak és mindösszesen egyszer kaptak ki. Hazai pályán sikerült legyőzni az ezüstérmes Debrecent, illetve egy percen múlott a győzelmünk Felcsúton, de idegenben sikerült legyőznünk a székesfehérvári Videoton legjobbjait is.  Az utolsó fordulóban a Siófoki Bányász otthonában játszottuk. Habár hátrányba kerültünk, végül a remek második félidei teljesítménynek köszönhetően sikerült újabb magabiztos sikert aratnunk.

 

Siófoki Bányász SE U14 – ETO FC Győr U14  0:7 (0:5)

Gólszerzők: Bartossík Bolivár Patrik 2 (3., 36.), Lacza Alex 2 (4., 9.), Tarcsi Róbert (14.), Pintér Attila Filip (44.), Kovács Bence (58.)

ETO FC Győr: Tóth Balázs (K) – Deákovits Richárd, Kozári Norbert, Tullner Péter Gábor (41. Bognár Bence), Molnár Kevin (41. Nádudvari Bence), Torma Dávid (41. Urblík Norbert), Bartossík Bolivár, Pintér Attila Filip, Tarcsi Róbert, Kovács Bence, Lacza Alex (50. Krán Attila)

Csere: Lázár Máté (K)

Kulcsár Zsolt vezetőedző legényei gyorsán lezárták az utolsó bajnoki mérkőzésük körüli kérdéseket azzal, hogy a 14. percben már 0:4 állt az eredményjelzőn. Végül csapatunk hét gólig jutott és ebben a szélsőséges teljesítmények idényében a 10. helyen végeztünk, remek hajrával megelőzve az MTK-t és a Vasas-t. A jövőbe tekintve bizakodók vagyunk, hiszen játékban 1-2 mérkőzéstől eltekintve egyetlen ellenfelünk sem volt jobb, azonban a ziccerek értékesítésében nagyon sokat kell fejlődnünk.

Nagy öröm számunkra, hogy a 2004-s korosztályból a Nyuga-Magyarország válogatottjába öt játékost is delegálhatunk.

 

További híreink

Színes felkészülési program az UP-ban
13 pontos hétvége idegenben

13 pontos hétvége idegenben

Az összes korosztályos utánpótlás csapatunk idegenben lépett pályára, és 13 pontot sikerült bezsebelniük.

Győri sikerek az utánpótlásban

Győri sikerek az utánpótlásban

Győzött az U15 és U14-es csapat, sikeres volt a hazai rendezésű Bozsik Torna, valamint Vitális Milánnal a soraiban nyerte meg csoportját a Magyar U17-es válogatott.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink