Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Alex-szel kiegészülve léphetett pályára a Címvédő ETO, míg az MVFC-nél Gál eltiltása miatt nem játszhatott. Jó hangulatban kezdődött a találkozó, szinte azonnal nagy sebességre kapcsoltak a csapatok. Az első öt percet megúszta az MVFC, az ETO támadott többet azonban kimaradtak a helyzetek.

A másik oldalt Alaszticsnak kellett védeni, majd Rafinha lőtt nagy kapufát. Óriási küzdelem folyt a pályán, a játékvezetők nehezen, de kézben tartották a mérkőzést. Ezt az ETO érezte meg jobban, mivel a győri csapat 5. faultját is összegyűjtötte az első 10 perc végére.

Váratlanul megszerezte a vezetés a Beri. A 12. percben Loch Sergio egy szép kombináció végén csavart egyből a felső sarokba megszerezve a MVFC első találatát a döntőben (0-1).

Sokáig nem kellet várni a győri válaszra. Két perccel később a másik oldalt Juanra szabadrúgásából Alex lőtt nagy erővel Tihanyi mellett a hálóba (1-1). Hatalmas örömmel nyugtázták az egyenlítést a győri szurkolók, akik hangszálaikat nem kímélve buzdították kedvenceiket a Magvassy Sportcsarnokban.

A 18. percben Dávid Tihanyival ütközött, csípővel nagyot taszítva a Beri kapusán. Látványosra sikerült, amit bírói sípszó, 6. fault, Beri 10 m-es követett. Loch Sergio Alasztics lába mellet helyezett a bal alsó sarokba (1-2). Ismét vezet a Berettyó!

A hátralévő időben már nem esett találat, így Berettyó vezetéssel fordultak az örökriválisok a szünetben.

Szinte azonnal kiegyenlített Alex 13 másodperccel a 2. játékrész megkezdése után. A szélen túljutott Trencsényin, majd a kivetődő Tihanyi lába között gurított a vendég kapuba (2-2).

Óriási küzdelem, hatalmas harc következett ismét a vezetés megszerzéséért. A bajnoki döntőhöz méltó csatározásban mindkét kapu veszélybe került, de vagy a hálóőrök, vagy a kapufa segített.

A bíróknak a döntő ezen mérkőzésén sem sikerült színvonalas játékvezetést bemutatniuk, ennek főleg a hazai csapat látta kárát.

Reklamálásért Javi Rodriguez lelátóra küldése, majd Gerard véleményes kiállítása tetőzte a bajt a győrieknél. Két perc emberelőnyt azonban sikerült kivédekezni az ETO-nak a közönség támogatásával, persze pár Alasztics bravúr is kellett hozzá.

A lefújásig mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést, de maradt a 2-2, kis pihenő után 2x5 perc hosszabbítás következett.

Az ETO a hajrában eldönthette volna a találkozót, de Alex emelése a felső lécről a kapu elé pattant, az érkező Gerard pedig a bal kapufára helyezett, kimaradt a győri helyzet. A vendégek egyre pontosabban céloztak, de Alasztics mindenhova odaért, igaz egy duplázásnál a kapufáról visszavágódó labda miatt rosszul mozdult, ápolni kellett.

A hosszabbítás 2. félidejében összejött az ETO vezetés, Alex passzából elegáns mozdulattal Rolón sarkazott Tihanyi kapujába (3-2).

Az 5 a 4 játékra váltott Berettyó végső rohamra indult. Az utolsó percben sikerült is kiegyenlíteniük, Da Silva Gomez lőtte ki védhetetlenül a jobb alsó sarkot (3-3). Micsoda izgalmak!

Véget ért a hosszabbítás, szétlövéssel, 6m-es büntetőkkel kellett eldönteni a finálé 2. felvonását.

Az MVFC kezdte a rúgást Da Silva Gomes higgadtan betalált 0-1. Dávid R. egyenlített bődületes erővel bumm a léc alá. (1-1). A 2. körben Rafinha kihagyta a hat méterest. Alasztics jól mozdult, a kapufa mentett. Oda a helyzeti  előny, Juanra büntetője a felső léc belső élén csattant, nincs gól. Maradt 1-1.

Magabiztos MVFC találat következett, Loch Sergio góljával az MVFC-nél az előny (1-2), majd Nico Rolón kiegyenlített! Tihanyi kezét érintve lőtte erősen a játékszert a jobb oldalra (2-2).

Pattanásig feszült idegek, mindkét csapat játékosai a félpályánál, összekapaszkodva figyelték az eseményeket.

Kapust cserél az ETO, a fiatal Klcsó érkezik. A győri hálóőr magabiztosan kivédi a büntetőt, a jobb vállánál, fejét súrolva akadt el Szabó labdája! Ismét lélektani előny, egy gól kell a Győrnek a győzelemhez!

Alex jön, kapust cserél a BERI is. Mezei jön, táncol a ide-oda kapuban, de Alex Constantino rutinosan begurítja, 3-2-re nyert az ETO és kettőre növelte a döntőben az előnyét. Szép volt fiúk!

Óriási ünneplés kezdődött, az ETO játékosai szinte önkívületben fejezték be a mérkőzést, amikor lehiggadtak, a szurkolóik gyűrűjében köszönték meg a támogatást, és fogadták a gratulációkat.

Elmondhatjuk, erről a mérkőzésre sokáig emlékezni fognak. Lássuk mit nyilatkoztak a győri főszereplők:

Juanra: Mindkét csapat nagyon jó meccset játszott. Tudtuk, hogy nagyon fontos a mai győzelem ahhoz, hogy 2-0 legyen a döntő állása és 3 lehetőségünk legyen megnyerni a bajnokságot. Nagyon bonyolult találkozó volt. Kimutattuk, hogy nagyon különleges csapat vagyunk, mert mindig versenyképes és bátor csapatunk van.

Pihenés után fel kell alaposan készülnünk a 3. mérkőzésre, mert Berettyóra megyünk, megpróbálni megszerezni a végső győzelmet.

Köszönjük az óriási szurkolást támogatóinknak, mert nélkülük nem tudtunk volna nyerni! Hajrá ETO!


Alasztics Marcell: - Hatalmas mérkőzésen vagyunk túl, a végletekig kiélezett összecsapást láthattak a kilátogató nézők és a tv-t nézők! Tudtuk, hogy ami Berettyóújfalun történt pénteken, az ott is maradt és a soron következő meccsre kell koncentrálni. Egy nagyon jól felkészített ellenfél ellen sikerült nyernünk másodszor, nagyon büszkék vagyunk erre a tettre.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a kilátogató szurkolóknak, hiszen kiváló hangulatot teremtettek, s talán nélkülük nem is sikerülhetett volna ez a siker! Nincs vége a párharcnak, készülünk a pénteki derbire! Hajrá ETO, Hajrá Győr


A meccs végén hőssé vált győri cserekapus Klcsó Gábort kérdeztük a hosszabbítás utáni végkifejletről. A döntő mindkét mérkőzésén klasszisként védő fiatal Alasztics Marcell szó nélkül átadta helyét társának a harmadik kör büntető elvégzése előtt, 2-2-es állásnál. Klcsóban elakadt a labda, ami után Alex büntetője eldöntötte a 2. meccset az ETO javára.

Szia Gabi, hogy történt, fel tudod eleveníteni a történteket?

Klcsó Gábor: - Javi kiabált a nézőtérről, én háttal álltam, nem mertem nézni az egészet. Mellettem állt a Bognár Bálint és ő szólt, hogy az edző mondta, én védem a következőt.

Magabiztosan tetted, kívülről nem lehetett látni, szinte mosolyogtál.-

-Éreztem, mikor mentem a kapuhoz, hogy meglesz! A többiek és az edző is bízott bennem és végül fejjel tudtam védeni. Ami utána lejátszódott bennem, azt nem tudom szavakkal elmondani!

Ismét helyzeti előnybe kerültünk, jött Alex!

-Kellet még egy gól a győzelemhez. Alex következett, azt ahogy berúgta sem mertem nézni babonából, remegő lábakkal izgultam. Miután hallottam, hogy az egész csarnok tombol és mindenki örült, arra nincsenek szavak! Egy olyan mecset nyertünk meg, ami a végletekig kiélezett volt.

-Nagyon büszke vagyok a csapatra! Nagyon egyben van ez a társaság, ez látszik rajtunk. Mindenki küzd mindenkiért a pályán és azon kívül is!

Nagyon rég nem volt ekkora szurkolás a Magvassyban, igaz?

-Köszönjük, köszönöm a szurkolást a nézőktől szenzációsak voltak! A mai nap nélkülük biztosan nem sikerült volna. Remélem Ők is velünk tartanak pénteken! HAJRÁÁÁÁ ETO!


Alex Constantino két gólt szerzett, majd a büntetőknél a spanyol gólzsák lövése után „felrobbant” a sportcsarnok. A gólkirály címét várhatóan idén is megvédő támadót is megszólaltattuk.

Alex: -Annyira nagyon boldog vagyok! Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de úgy koncentráltunk a az egész meccs folyamán, mint egy profi csapat. Nem találok szavakat ahogyan dolgozik ez a csapat. Ha továbbra is hiszünk és bízunk magunkban, mint egy nagy család, akkor az ország legjobb csapat leszünk. Büntetőkkel nyerni mindig izgalmasabb. MEGVAN! Büszkék vagyunk nagyon erre a sikerre!

Egy meccsre vagyunk a bajnoki címtől, nyerni szeretnénk, mert mi vagyunk az ETO!


Dávid Richárd: Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl! Nagyon örülök, hogy a nehézségek ellenére sikerült nyerni a mai találkozón! Jelesre vizsgáztunk megint, mint csapat! A fiatalok elkezdtek felnőni a feladatokhoz, ez a mai napon is látszott! Bízom benne, hogy pénteken ismét győztesen tudjuk elhagyni a pályát és megszerezzük a bajnoki címet!


Rába ETO – MVFC-Berettyóújfalu 3-3 (2-2; 1-2) (Büntetőkel 3-2)

Gólszerzők: Alex Constantino (14, 21,) Rolón (48p), illetve Loch Sergio (12p, 18p), Da Silva Gomes (50p)

ETO: Alasztics M., N. Rolón, A. Constantino, Juanra, Dávid R.
Cserék: Győrfi B., Klcsó G., Papp B., Klacsák B., Tama Á., Gerard, Végh A., Sáhó K., Bognár B.
Vezetőedző: Javi Rodriguez

MVFC: Tihanyi Cs., Sanchez B., Da Silva G., Harmati T., Trencsényi J.

Cserék: Mezei D., László M., Kovács I., Szabó p., Nagy D., Takács Z., Henrique Da Silva, Loch Sergio
Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio

eto.hu

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink