Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Elrontott ünnep

A kezdeti mezőnyfölény, illetve a félidei előny ellenére vereséget szenvedtünk hazai pályán a Gyirmót csapatától, ezért újoncként a 7. helyen végeztünk az NB II-es bajnokságban.

Elrontott ünnep

WKW ETO FC Győr – Gyirmót FC Győr  1:3  (1:0)

Gólszerző: Magasföldi József (44.) – Sandal Dominik (58.), Nagy Patrik (75.), Présinger Ádám (79.)

WKW ETO FC Győr: Onódi Ákos (K) – Kovács Krisztián, Gyagya Attila Lehel (CSK) (Szánthó Regő), Debreceni András (46. Tajthy Tamás), Völgyi Dániel – Bagi István, Szatmári Lóránd, Magasföldi József – Rokszin Ádám, Szimcsó Viktor (Beliczky Gergő), Zamostny Balázs

Cserék: Szatmári Zoltán Attila (K), Szabó Bátor, Jakab Gábor

Nagyszabású ünnepséggel karöltve került megrendezésre Győr város rangadója az ETO és a Gyirmót között az ETO Stadionban. Az őszi találkozón két gólos vereséget szenvedtünk, miután előbb a meccs elején Debreceni, majd a találkozó hajrájában Szimcsó Viktor is a kiállítás sorsára jutott. A szezonzáró mérkőzés félidejében az ETO FC Győr vezetősége köszöntötte az 1963-as, az 1983-as és 2013-as bajnokcsapat játékosait és edzőit. Ugyancsak a félidőben, ünnepélyes keretek között került átadásra az aranyérem a bajnoki címet szerzett U13-as fiú, illetve az U19 és U16-os lány csapataink játékosainak.

1. félidő

A találkozó elejétől kezdve csapatunk mezőnyfölényben játszott, ami komoly helyzetekben is megnyilvánult. Az első öt percben tíz emberrel védekezett a vendég sárga mezes gárda, ennek ellenére az első lövési kísérlet a Gyirmót játékosától, Nagy Patriktól származott. A 11. percben Völgyi tekert középre szögletből kiválóan, majd Zamostny a kapu torkából pörgetett fölé. A 15. percben Szimcsó remekbe szabott beadását a hosszú oldalon Rokszin törte el, pedig hatalmas helyzet volt. Egy perccel később Rusák hárította Zamostny próbálkozását. További három perccel később ismét Zamostnyé és Rusáké volt a főszerep, miután Rokszin előkészítését követően centerünk fejesét a vendég portás hatalmas bravúrral tolta a léc fölé. A 23. percben az ETO nevelés Sandal lőtt éles szögből, próbálkozása a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 28. percben újabb hatalmas ziccert hagytunk ki, Szatmári tekert a hosszúra, ahol Zamostny érkezett és elemi erővel, kapásból vette célba Rusák kapuját, aki ki tudta ütni a lövést, majd az ismétlést Zamó jobbal fölé lőtte. Hat perccel később Völgyi próbálta meglepni szögletből Rusákot, de ki tudta öklözni váratlan próbálkozását. Három perccel később a két belsővédőnk előtt adódott a lehetőség, Gyagya csúsztatott szögletet követően, majd Debreceni lőtt fölé. A gólcsend végül a 44. percben tört meg, miután a remekül játszó Szimcsó Viktor beadását Magasföldi értékesítette fejjel, 1:0. A félidőre teljesen megérdemelten egy gólos előnnyel vonulhattunk.

2. félidő

A félidőben egy kényszerű cserét követően Szentes Lázárnak át kellett szerveznie csapatát. Mivel Vadász Viktor a legutóbbi mérkőzésen piros lapot kapott, bevethető belsővédője nem marad a cserepadon, azért Bagit kényszerből visszavonta belsővédőnek, helyére pedig Tajthy Tamás érkezett. Az első 10 perc nagyjából úgy folyt, ahogy az elsőben abbahagytuk, mezőnyfölényt alakítottunk ki, ellenfelünk pedig védekezett. Majd az 56. percben derült égből villámcsapásként érkezett az egyenlítés. Egy kontra végén Sandal talált a kapunkba, 1:1. Két perc sem telt el, Zamostny máris megszerezhette volna újból a vezetést, de nagy helyzetben a rövid alsót választotta a hosszú oldal helyett, amit Rusák könnyedén védett. A 75. percben bal oldali fegyelmezetlenségünket használta ki a sárga mezes alakulat, Nagy Patrik lövése Onódi lábáról a kapuban kötött ki, 1:2. Négy perccel később a vendég térfél közepén adtunk el egy labdát, amelynek végén megszületett a harmadik gyirmóti gól Présinger révén, lövése a kapufáról pattant a hálóba, 1:3. A későbbiekben az eredmény már nem változott, így vereségünkkel újoncként a 7. helyen végeztünk a labdarúgó NBII-ben.

Szentes Lázár: – Szomorú vasárnap! Sajnos a sérülések ismét átszervezték eredeti elképzeléseinket az összeállítást illetően. Az első játékrészben nem úgy nézett ki, hogy veszíthetünk. Ismét beigazolódott, hogy lehet látványos támadásokat vezetni, szép gólt szerezni, ám a védekezésre is figyelni kell.

Szepessy László: – Éreztük, hogy nyerni fogunk, s ez be is jött, hiszen taktikusabban futballoztunk, mint az ETO, főleg a szünet után. A hazaiaknak kockáztatniuk kellett, ezért aztán a második félidőben szinte minden akciónk góllal végződött. Ezen a meccsen adta vissza igazán a csapat azt a munkát, amit fél év alatt elvégeztünk.

Szeretnénk megköszönni a kilátogató 2500 nézőnek a buzdítást és azt, hogy jelenlétükkel megtisztelték az ETO bajnokait, legendáit. Egyúttal szeretnénk megköszönni az egész éves támogatást, és bízunk abban, hogy a következő szezonban még többen, együtt örülhetünk a sikereknek, amiért a klub összes alkalmazottja nap mint nap dolgozik.

További híreink

Megalakult az ETO OLD STARS csapata!

Megalakult az ETO OLD STARS csapata!

Az ETO FC VIP termében egy jó hangulatú megbeszélés során új keretek között megalakult az ETO OLD STARS csapata, ami a jövőben az öregfiúk mezőnyben fogja képviselni az egyesületet.

Hazai döntetlen a Tiszakécske ellen

Hazai döntetlen a Tiszakécske ellen

Nem sikerült itthon tartani a 3 pontot a Tiszakécske ellen, hátrányból egyenlített az ETO, de fordítani már nem tudott, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Az újonc Tiszakécske csapatát fogadjuk

Kiemelt támogatóink

Támogatóink