ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Megnyerve a Rájátszás B csoportját, pénteken már döntőt játszik az ETO

Ugyan Haladás győzelem született a tét nélküli nyugati rangadón, az ETO a kilencedik döntőjére készülhet.

Megnyerve a Rájátszás B csoportját, pénteken már döntőt játszik az ETO

Az első félidőben Márkus duplájával két gólos vezetést szerzett a Haladás, de a szünetben után Gerard és Juanra góljával kiegyenlített az ETO. A hajrá ismét a Szombathelyé volt, a Hali két Dróth góllal eldöntötte a tét nélküli találkozót.

Mindkét vezetőedző a döntők, helyosztók közelségére való tekintettel úgy állt a mérkőzéshez, hogy mindenki szerepet fog kapni a nyugati rangadón, hogy legjobb játékosait tehermentesítse. A Savaria Arénában lezajlott találkozónak csak a presztízs miatt volt tétje, mert az ETO két mérkőzéssel korábban bebiztosította helyét a bajnoki döntőben.

A gólkirályi cím megvédésében jól álló Alex eltiltása miatt még hiányzott a keretből, nem játszott Klacsák sem a győri csapatban.

A két fiatallal kezdte az ETO a Haladás ellen a Rájátszás záró meccsét, Klcsó Gábor és Tama Ádám mellett Juanra, Dávid és Gerard Martinez volt a győri kezdő.

A hatodik percben a győri Sáhó bombája pattant meg, a bal felső sarokba csapódó labdát Sásdi tolta ki bravúrral.

A jó iramú első félidőben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, több hazai támadással.

Sásdi védett biztosan, Klcsó kidobása után Dávid lőtt kapura. Papp keverte meg a hazai védelmet, de sokat cselezett, Sásdi szerelni tudta.

Még mielőtt bealudt volna meccs, Turzó József időt kért, aminek meg is lett az eredménye.

Egy perccel később a kilencedik percben Márkusra nem figyeltek a győriek, aki a jobb felső sarokba tüzelt, megszerezve a Haladás vezető gólját (1-0).

A tizedik percben Juanra mentett a gólvonalról, ezután Tama löketét tolta szögletre Sásdi.

A győri kapuban Klcsó védett jó reflexszel egy bevetődött lövésre a 13. percben. A Hali jobban megbecsülte a labdát ebben az időszakban, az ETO kontráiban azonban mindig volt veszély.

Több győri hibát nem tudott kihasználni a befejezésben a hazai Szombathely, félő volt azonban, hogy sok ajándék labda góllá érik.

Klcsó került egy az egy szituációba Dróth Zoltánnal, aki a győri kapusba lőtt két csel után.

A gólszerző Márkos lőtt kapura, Klcsóról a kapufára pattant a játékszer, onnét a mezőnybe.

Átvette a játék irányítását a Haladás, jöttek is a hazai akciók, Klcsó azonban többször is biztosan védett.

A hajrában nem sikerült kiegyenlíteni az ETO-nak, sőt a 19. percben Márkus jó ütemben érkezve a győri kapust megelőzve, mattolva a győri védelmet duplázott (2-0).  Márkus találataival két gólos Haladás vezetéssel fordultak a csapatok a szünetben.

A szünet jót tett az ETO védelmének, mivel az első 20 percben ebben a felállásban hagyott némi kívánnivalót.

Támadásban magasabb sebeségre kapcsolva az ETO szinte azonnal megszerezte a szépítő gólt. Gerard húzta meg keresztbe középen, majd a kapu ellenkező oldalába vágta a labdát (2-1).

Dróth fordult le védőjéről kifelé, de Klcsó leért a bal sarokra szépen védve a keresztbe ellőtt labdát.

A 26. percben villant egyet Santos, lövését lábbal védte Klcsó, majd a jobb kapufánál kisodródva Németh perdített a kapufa külső lapjára, a győriek fiatal kapusa odaért a másik oldalra is.

Egy perccel később szerencsés találattal az ETO csapatkapitánya Juanra kiegyenlítette az állást. Hajmási hátán megpattant lövése védhetetlenül vágódott Sásdi kapujába (2-2).

A gól után megélénkült a mérkőzés, azonban mindkét oldalon helyén voltak a kapusok, sokáig újabb találat nélkül folyt a játék.

Öreglaki fél perc alatt két hatalmas helyzetet hagyott ki, majd Dróth kihasználva a kisebb győri üzemzavart lefordulva a bal szélen a hosszú sarokba helyezett (3-2).

Klcsó térde megsérült a gólnál, de kisebb ápolás után folytatni tudta a játékot.

A hajrában hazaiak fölénybe kerültek, majd a hajrában összegyűlt a hatodik faultja a győri fiataloknak, a csereként beállt rábaparti kapus Győrfi mellett Dróth értékesítette a 10 m-est (4-2).

A futsal NBI Rájátszásának B csoportjának tétmentes zárómérkőzésén a Swietelsky Haladás 4-2-re legyőzte az erősen tartalékos legjobbjait pihentető Rába ETO csapatát.

Pénteken kezdődnek a helyosztók, az ETO számára a Finálé a Berettyóújfalu otthonában, a Haladás pedig a bronzéremért játszhat.

Swietelsky Haladás VSE – Rába ETO 4-2 (2-0)

Gólszerzők: Márkus (9p, 19p), Dróth Z. (31p, 37p), illetve Gerard (21p), Juanra (27p)

Haladás kezdő: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Michel, Dróth
Csere: Gyimesi, Matyi, Németh G., Németh P., Santos, Márkus, Hajmési, Szakasics, Bencsik
Vezetőedző: Turzó József

ETO kezdő: Klcsó – Juanra, Dávid, Gerard, Tama
Csere: Győrfi, Papp, Sáhó, Bognár, Szűcs, Klacsák, Kovács, Végh
Vezetőedző: Javi Rodriguez

Fotók: Unger Tamás/Vas Népe

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink