Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Futsal NB I: az ETO megállíthatatlan a rájátszásban

Továbbra is százszázalékos a Rába ETO a futsal NB I rájátszásában. A Rába-parti csapat hétfő este 4–0-ra nyert otthon az Aramis ellen egy paprikás, olykor lendületes mérkőzésen.

Futsal NB I: az ETO megállíthatatlan a rájátszásban

B-CSOPORT

Haladás–Bőny 2–1 (0–0)
Gólszerző: Vidák (25.), Melo (34.), ill. Bogyó (35.)

Rába ETO–Aramis 4–0 (2–0)
Gólszerző: Rolón (15.), Gerard (17.), Alex (28.), Sivák (33. – öngól)

Győri fölénnyel kezdődött a presztízs csata a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban. Dávid Richárd nélkül, aki 5 sárgalapos büntetését töltötte az Aramis ellen. A higgadtan védekező Budaörs, a hajráig tudta tartani a Győrt, 15 percig állta a Frank alakulat a győri rohamokat. Ezután azonban összegyűlt a hat faultja a budaörsieknek, az ETO Nicó Rolón 10 m-esével szerezte meg a vezetést, amit az argentin laposan nagy erővel helyezett a bal alsó sarokba (1-0).

A gól megfogta a vendégeket, két perccel később Klaccsák szögletét Rolón passzolta középről a jobb kapufánál érkező Gerard Martinez elé, aki higgadtan helyezett az üres kapuba (2-0).

Alex találta el nagy erővel a kapufát, hatalmas csattanással vágódott a labda a mezőnybe. Egyébként ebben is az ETO nyert, a mérkőzés folyamán háromszor találták el a kapufát, míg az Aramis egyszer.

Ha elért a győri kapuhoz az Aramis, zavart tudott kelteni. A szünet után több nagy lehetőségük is volt a szépítésre a budaörsieknek. A második félidőben gyors kontrákkal veszélyeztettek, azonban a győri hálóőr, Alasztics Marcell bombaformában védett, ha kapura ment a labda, azt mindet magabiztosan, olykor bravúrral mentette.

A másik oldalt mindkét félidőben jól védtek a budaörsi kapusok is, ennek köszönhető, hogy az ETO nem tudott nagy arányú gálát rendezni az Aramis ellen.

A nagy kedvvel játszó Alex szerezte a győriek harmadik találatát, amikor nagy erővel lőtte ki a jobb felső sarkot a 28. percben (3-0).

Rolon indulhatott meg egy villámgyors kontrával, Bognártól kapott labdával egy az egyben kapusra vitte, de hatalmasat védett a budaörsi cserekapus.

A végeredményt végül Alex Constantino lövése után Sivák öngólja állította be (4-0). Igaz a hajrában több lehetősége is volt az Aramisnak a szépítésre, de a győri kapu Klcsó Gábor becserélése után is érintetlen maradt a 7. fordulóban.

Újabb sikerével továbbra is 100%-kos az ETO a Rájátszásban, egyetlen győzelemre van a biztos döntőbe jutástól, ahol az MVFC-Berettyóújfalu vár a hétszeres Bajnokra. Az ETO-t követő 2. helyezett Haladásnak már csak matematikai esélye van a tetemes hátrányt behozni, mivel az ETO 3 fordulóval a vége előtt 8 pontos előnnyel várhatja a jövő hétfői Bőny elleni városi rangadót.

Javi Rodriguez (Rába ETO vezetőedző): A mai megszerzett három ponttal közelebb kerültünk céljaink eléréséhez. Nem ma játszottunk a legjobban, de az Aramis sem kényszerített bennünket nagyobb erőbedobásra. A kötelező győzelmek a legnehezebbek, ez ma sem volt másként.

Frank Tamás: (Aramis vezetőedzője): Kicsit álmosan kezdődött a mérkőzés mindkét csapat részére, aztán úgy érzem felvettük az ETO-val a ritmust. Náluk volt többet a labda, de mi is vezettünk azért veszélyes támadásokat. Ezután a mérkőzés bepaprikásodott a félidő vége felé. Véleményem szerint sportszerűtlen és nem ide illő volt a győri edző viselkedése a játékosaim felé.

A második félidőben próbáltunk közelebb férkőzni, még veszélyesebben játszottunk, nagyon sok lehetőségünk volt a mérkőzés vége felé. Sajnos ezekből nem tudtunk gólt rúgni, nem tudtak a fiatalok érvényesülni, de nekünk nem az a cél, hogy a Győrt legyőzzük, hanem, hogy kettő hét múlva a Bőnyt kell bebiztosítani a biztos bennmaradásunkat, ami a cél.

eto.hu

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink