Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Magabiztos győzelem az MTK otthonában

A JET SOL Liga rájátszásának 5. fordulójában Sipos és Süle szépségdíjas találataival már az első félidőben sikerült eldönteni a mérkőzést. Amellett, hogy a találkozó mindig presztízscsata, a mieink számára a pontszerzés volt a cél, hogy a helyosztót az ETO várja majd előkelőbb pozícióban.

Magabiztos győzelem az MTK otthonában

Az első gólig mindössze öt percet kellett várni, mikor Bódai indítását követően Sipos egy pattanás után kilőtte a hosszú sarkot, ezzel megszerezve a vezetést az ETO számára. (0-1) Nem lehettünk azonban sokáig nyugodtak - a fővárosiak rögtön hatalmas ziccert alakítottak ki, de Csontos bravúrral hárított lábbal. Erdész sarokrúgása után újra mi veszélyeztettünk, Gődér fejese centikkel kerülte el a kaput. Pár perccel később Süle előtt adódott hatalmas lehetősége a kapussal szemben, de Varga kitornázta a löketet. A félidő derekán lemásolva az előző szituációt ismét Erdész szögletéből Gődér bólintott, majd egy csodálatos mozdulattal Süle a hálóba sarkalta a játékszert (0:2).  A 28. percben Fél Patrícia buktatásért megkapta ötödik sárga lapját, így nem lehet ott a Ferencváros elleni bajnokin.

A pihenőben szerkezetváltás történt, a számos helyen bevethető Bódai ezúttal jobb oldali védő posztra lépett vissza, Sárosi pedig beszállt a középpályára. A megduplázott előny olyan higgadt és fegyelmezett játékot hozott, hogy az MTK próbálkozásait rendre sikerült elfojtani. A védelemben Kovács többször is bizonyította képességeit, Csontos pedig hol a léc alól mentett, hol a lapos labdákra ért le villámgyorsan. A 69. percben Csötönyi helyére Horváth érkezett, aki a hajrában még lendített egyet a támadójátékunkon. Néhány perccel a hármas sípszó előtt még Csányi szabadrúgásánál emelkedett az ETO szurkolók pulzusa, de több gól már nem született. Ezzel a győzelemmel a lányok elmondhatják magukról, hogy az idei szezonban bajnoki mérkőzésen nem kaptak ki a címvédőtől!

Horváth Tamás:  "Jó játékkal magabiztos győzelem született. Négy bajnoki mérkőzésen egy döntetlen és három győzelem a mérlegünk a bajnoki döntőt játszó MTK ellen. Végig a kezünkben volt a meccs, öröm, hogy az edzésen gyakoroltak nagy számban jelentek meg a mérkőzés során. Elsősorban a labda kihozatalok voltak jók, de sok szép támadást is kialakítottunk."

A következő fordulóban május 10-én, csütörtökön 17:00 órakor hazai környezetben, a stadionban lépünk pályára a Ferencváros ellen.

ETO: Csontos – Fél P. (Sárosi 46’), Kovács, Gődér, Fél A., Erdész, Bódai, Dénes, Sipos (Kardos 86’), Süle, Csötönyi (Horváth 69’)

Vezetőedző: Horváth Tamás

MTK: Varga – Turányi, Vasas (Stefán 73’), Mátyás, Tóth, Csányi, Szabó Zs., Pinczi, Szabó D. (Palkovics 85’), Nagy (Vígh 61’), Csolti

Vezetőedző: Szabados György

Gólszerzők: Sipos Lilla (5’), Süle Dóra (22’)

Sárga lap: Turányi Lilla ill. Fél Patrícia, Sipos Lilla 

További híreink

Nem sikerült a pontszerzés a címvédő otthonában
A bajnoki címvédőhöz látogatunk

A bajnoki címvédőhöz látogatunk

A válogatott szünetet követően ismét pályára lép női labdarúgó csapatunk az MTK új, monori otthonában. Ellenfelünk a hat forduló után a harmadik helyet foglalja el, pontot veszített a Haladás, az Ferencváros és a DVTK ellen is. Mieink legutóbb szoros meccset játszottak a listavezetővel, ami remek kiinduló pontot jelentett a heti felkészülés során.

Kovács, Erdész, Bódai és Feketevízi az EB-selejtezőkön

Kiemelt támogatóink

Támogatóink