Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

FCup Final: ESTE Rába ETO-Sporting elődöntő

Varázslat vagy papírforma? Eljött a nagy nap a hétszeres magyar bajnok számára, a csoda immár valóság! Este 18 órakor történetének első BL elődöntőjét játssza a Rába ETO a tavalyi ezüstérmes portugál bajnok Sporting CP ellen. A mérkőzést az M4Sport élőben közvetít.

FCup Final: ESTE Rába ETO-Sporting elődöntő

A Luparense C5 legyőzése után az ETO megnyerte a győri Elite kör csoportját, az UEFA Futsal Cup Finaléjába jutott, amire a futsal világ felkapta a fejét. Bravúrt és Javi Rodriguez „voodooizmusát” emlegették, de a lényeg, hogy az UEFA Futsal Cup versenyében először játszik Final Four elődöntőt magyar csapat, amivel történelmet ír az ETO a magyar futsal számára is.

A győriek két ponton lettek a legjobbak idáig, ha az UEFA futsal Cup idei statisztikáját nézzük, Fabio Augiar 8 góljával vezeti a góllövő listát és Alex Constantino pedig a kapura lövések számát 27 kaput talált lövéssel.

Sajnos egyikük sem lesz ott az elődöntőben, Fabio eligazolt a télen, Alex pedig két sárgalapja miatt nem játszhat a döntőbe jutásért.

A győri csapatnál kulcskérdés, hogy a Rába legtapasztaltabb játékosa, a győri csapatkapitány Juanra mennyit tud a pályán tölteni, illetve az új argentin szerzemény Nicolas Rolón, mennyire lesz elszánt második meccsén az ETO-ban és hogyan tudja helyzeteit értékesíteni.

Nyilvánvaló, hogy az egész csapatnak 100%-kon felül kell teljesítenie a Sporting ellen, és nem egy-két játékoson múlik majd a jó szereplés titka. A négyesdöntőbe jutás útján egy csapatként harcolva jöttek meg a sikerek, ezen az úton kell tovább haladni a magyar bajnoknak Zaragozában is.

Ha visszaemlékszünk a padovai Main Roundra, Javi érkezésével varázsütésre megváltozott a csapat küzdőszelleme, és a cseh bajnok Chrudim legyőzésével, máris Elite Roundot rendezhetett az ETO. Egy csapatként küzdve minden erőtartalékot felhasználva addigi legjobbját nyújtva diadalmaskodtak a győriek Padovában és a Barcelona mögött csoport másodikként a legjobb 16 közé jutottak. Egyetlen győztes mérkőzéssel!

Ugyanezt tapasztalhattuk az ELITE Round-on is a zöld-fehérektől, a Minszk elleni szoros 2-3 után, a második meccsen az utolsó percekben fordított az ETO az ukrán KHERSON ellen, majd a LUPARENSE legyőzésével még nagyobb csoda történt, amivel biztosította a legjobb négy között a helyét a Győr.

Az ETO pénteken este a portugál bajnok Sporting CP-vel mérkőzik Zaragozában a döntőbe jutásért. Története során harmadik alkalommal találkozik a két csapat. Párharcukban mindkétszer a portugálok nyertek, tudjuk a tavaly döntőig menetelő Sporting most is esélyesebb a győri csapatnál. De miért ne történhetne újabb csoda ezen a mérkőzésen is? Holnap kiderül!

Az ETO meccsét az M4Sport közvetíteni fogja, és amennyiben döntőbe jut a Győr, várhatóan a finálét is adni fogja.

A másik ágon Inter FS – Barcelona Lassa spanyol házidöntő lesz 21 órakor. A nyertes döntőzik a BL trónért az ETO-Sporting meccs nyertesével, a két vesztes pedig a harmadik helyért.

 

Javier Rodriguez Nebreda a következőket mondta az UEFA Futsal Cup tegnapi sajtótájékoztatóján: „- Nagyon bonyolult meccset várok, holnap sok vágyunkkal érkezünk az elődöntőre. Ez a tapasztalat egyedülálló, reméljük, hogy ebben a versenyben a maximumot tudjuk adni. Szeretnénk egy jó meccset játszani és élvezni a pályán a játékot.”

Javi elmondta, reméli, hogy jó szerepet tudnak játszani, mivel ez történelmi lehetőség a klub és az egész magyar futsal számára.

„- Bízom benne, hogy a játékosaim 100%-kon teljesítve, képesek lesznek nagyszerűen futsalozni az elődöntőben. – zárta mondanivalóját a Rába ETO spanyol vezetőedzője, aki játékosként háromszor ért a csúcsra az UEFA Futsal Cup-ban a Barcával.

A csapatkapitány Juanra így vélekedett a várva várt elődöntőjük előtt: „- Szeretnénk kiélvezni ezt a futsal partyt, természetesen megpróbálunk nyerni mindkét találkozónkon. Remélem nagy meccset játszunk a Sporting ellen, úgy hogy az emberek ne tudjanak betelni játékstílusunkkal. Az lényeg azonban az, hogy élvezzük ezt a történelmi pillanatot, és a maximumot adva megpróbáljunk győzni!”

eto.hu

Kapcsolódó képek

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink