Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Megvan a 3 pont

Hatalmas küzdelmet követően sikerült csapatunknak javítani az elmúlt héten elszenvedett vereségeket, és Győrben tartani a nagyon fontos három pontot.

Megvan a 3 pont

WKW ETO FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC  1:0  (1:0)

Gólszerzők: Zamostny Balázs (36.)

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics Erik (K) – Kovács Krisztián, Vadász Viktor, Debreceni András (CSK), Rokszin Ádám – Bagi István, Tajthy Tamás (78. Magasföldi József), Szatmári Lóránd – Szánthó Regő (66. Szabó Lukas), Zamostny Balázs, Erdélyi László (68. Daru Bence)

Cserék: Szatmári Zoltán - Gyagya Attila, Szimcso Viktor, Beliczky Gergő

A Nyíregyháza Spartacus FC csapatával az idei szezonban bár kétszer is összefutottunk. Előbb bajnoki mérkőzésen, Szentes Lázár vezetőedzőnk visszatérésének első találkozóján sikerült győznünk Zamostny Balázs büntetőből szerzett góljával, majd novemberben hazai pályán fogadhattuk a Szparit a Magyar Kupában, amelyen végül 3:1-es sikert arattunk. Azon a találkozón Erdélyi tudott duplázni, illetve a végén Szabó Lukas talált be az üres kapuba.

1. Félidő

Csapatunk rendkívül jó ütemben kezdte a találkozót, sikerült az első perctől kezdve enyhe mezőnyfölénybe kerülnünk. A 4. percig kellett mindösszesen várni az első lövésre. Erdélyi játszotta le a labdát Tajthynak, aki igazítás nélkül tüzelt, Jova azonban résen volt. A 10. percig több szabadrúgáshoz is jutottunk oldalról, amelyeket Szánthó rendre nagyon jól adott be, de egy picivel vagy lemaradtak a középen érkezők, vagy Jova volt a helyén. Három perccel később sarokrúgáshoz jutott csapatunk. Szatmári tekert középre, majd Szánthó a rövid oldalon remek ütemben védőjét megelőzve csúsztatta kapura a labdát, amelyet hatalmas bravúrral védett a Nyíregyháziak portása. A 21. percben Szatmári Lóránd lépett ki ziccerbe szorongatott helyezteben, de a kapus közelsége miatt már nem tudta mellette elpasszolni a labdát. Három perccel később Gyurákovicsnak kellett emberfeletti védést bemutatnia Pekár kapáslövésénél. A 36. percig kellett várni a mérkőzés első találatára. Folyamatos mezőnyfölényünk Zamostny Balázs révén góllá érett. Rokszin húzott el a bal szélen, beadására érkezett a 67-es számú játékosunk, akinek első próbálkozását még blokkolták, de másodjára már földön fekve, lövésével mindenkit meglepve megszerezte csapatunknak a vezetést, 1:0. A találatnak köszönhetően az ETO előnnyel vonulhatott szünetre.

2. Félidő

A második játékrész elején a vendég Nyíregyháza hatalmas erőket mozgósított annak érdekében, hogy kiegyenlítsen. Már az első percben Gyurákovicsnak kellett hatalmasat védenie Kesztyűs lövésénél, aki kb. 23 méterről tüzelhetett szabadon. Megúsztuk az első percek rohamait, majd az 52. percben Tajthy jelezte egy 18 méterről leadott lövéssel, hogy a pályán vagyunk. Négy perccel később Erdélyi nyert meg egy fejpárbajt, majd a lepattanóval Szánthó Regő tört egy az egyben a kapusra, de nem volt elég higgadt, a kapu fölé emelte a labdát. A 71. percben Dragóner lövését Gyurákovics tolta a léc fölé akrobatikus mozdulattal. Nem sokkal később Szabó Lukas viharzott el a jobb szélen védőjét lerázva, majd a második hullámban érkező Magasföldinek passzolt, akinek lövését blokkolták, de a felpörgő labda Daruhoz került, s tiszta ziccerben fejelte a labdát a menteni igyekvő Jovába. Hatalmas gólszerzési lehetőség volt. A játék végéhez közeledtén inkább már az érzelmek domináltak, folyamatos játék nem alakult ki, így csapatunk otthon tudta tartani a három pontot.

Jövő héten folytatás Dorogon.

Lucsánszky Tamás:

„Az első félidőben kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, nem úgy játszottunk, ahogy tudnánk. A második félidőben azt gondolom, mindent megtettünk, hogy kozmetikázzuk az eredményt, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel.”

Szentes Lázár:

„Rendkívül fontos győzelmet arattunk, az első félidőben és a második félidő elején még a játék is megfelelő volt. A mai abból a szempontból izgalmas és jó mérkőzés volt, hogy a Nyíregyháza is játszani akart, ők is a győzelemre törekedtek, és hasonlóan az első mérkőzésünkhöz, amit Nyíregyházán játszottunk, egy Zamostny gól döntött. A végjátékban, ami dicséretes, az a csapat küzdőszelleme, hogy megőriztük az egy gólt. Nyilván nem az volt a célunk, hogy foggal-körömmel őrizzük azt az egy gólt, de az ellenfél is nagy erőket mozgósított, és ezért ez rendkívül pozitív a jövőre nézve.”

Képgaléria: 

https://www.facebook.com/pg/etofcgyor/photos/?tab=album&album_id=2097137333635975 

További híreink

Királyi győzelem a Budafok ellen

Királyi győzelem a Budafok ellen

Megtört a jég, megvan az első hazai győzelem! Csapatunk rendkívül szervezett és magabiztos játékkal 4:0-ra nyerte a Budafok elleni mérkőzést. Király József vezetőedző győzelemmel debütált az ETO kispadján.

Király vezetésével a Budafok ellen nyerni kell
Király József az ETO FC új vezetőedzője

Király József az ETO FC új vezetőedzője

Mészöly Géza távozása után az ETO FC Győr vezetősége Király Józsefet nevezte ki vezetőedzőnek, akinek sok sikert kívánunk az ETO élén!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink