Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Vereség Csákváron

Az ETO a 23. fordulóból halasztott mérkőzését pótolta Csákváron, ahol a labdarúgás egyik alaptörvénye - ha nem adsz, akkor kapsz - érvényesült.

Vereség Csákváron

Aqvital FC Csákvár – WKW ETO FC Győr  3:1 (1:1)

Gólszerzők: Bobál Gergely 3 (36., 70., 81.) – Tar Zsolt öngól (43.)

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics Erik Zoltán (K) – Kovács Krisztián, Vadász Viktor, Debreceni András (CSK), Rokszin Ádám – Bagi István, Szatmári Lóránd (80. Magasföldi József), Szánthó Regő – Szimcso Viktor, Beliczky Gergő (71. Szabó Lukas), Daru Bence (76. Erdélyi László)

Cserék: Szatmári Zoltán Attila (K), Gyagya Attila Lehel, Zamostny Balázs, Tajthy Tamás

Csapatunk az őszi szezonban hazai pályán 2:1-re győzött a Csákvár ellen. Azon a találkozón Beliczky Gergő és Zamostny Balázs voltak eredményesek.

1. Félidő

Csapatunk szemmel láthatóan nagy iramban kezdte a mérkőzést, valósággal a kapujához szögezték a házigazda fehér mezes alakulatot. A 4. percben a rendkívül aktívan játszó Szimcso adott be bal szélről, majd Daru látványos mozdulattal ollózva akarta kapura lőni, de nem sikerült a helyzet. Mindössze egy perccel később már Szatmári Lóránd tört be a büntetőterületre, majd hatalmas ziccerben önzetlenül Darunak passzolt, akinek már nem volt gond a labdát a kapuba juttatni, azonban mégsem örülhettünk, ugyanis az 1. számú asszisztens zászlója a magasba emelkedett. Hatalmas lehetőség volt, és a szemszögünkből nem lehetett egyértelműen megállapítani a lesállás tényét. Öt perccel később Szánthó Regő végezhetett el a csákvári térfél közepéről szabadrúgást, és remekül vette észre, hogy Hermány kapus kint áll a kapujától, ezért bátran próbálkozott egy átemeléssel, de a portás visszaért a kapujába. A 16. percben jegyezhettük fel az első veszélyes pillanatot a kapunknál, azonban Vadász remek ütemben lépett bele Király lövésébe. Négy perccel később már Szimcso veszélyeztetett, a tizenhatos vonalán csinálta meg magának a lövőhelyzetet, de Tar az utolsó pillanatban még belé tudott fejelni a labdába, így kezdőrúgás helyett szöglettel folytatódott a játék. 22. percben Gyurákovicsnak első alkalommal kellett védenie, de magabiztosan fogta Király próbálkozását. Az első félidő derekánál Szimcso viharzott el a bal szélen, tökéletes beadására tökéletes ütemben érkezett Szánthó az ötös vonalán, de jobb lábas lövése már sajnos nem sikerült. Óriási ziccer maradt ki!

Ennyi kihagyott helyzet törvényszerűen megbosszulja önmagát. A 36. percben Bobál lőtte be középre a szögletzászló közeléből labdát, ami Gyurákovicsról sajnos bepörgött a kapunkba, 1:0. Néhány másodperccel később Baranyai beadására érkezett Bobál, aki az ötös sarkáról lőtt az oldalhálóba. A félidőt végét jelző sípszó vége előtt a szerencsének is köszönhetően sikerült az egyenlítés. Egy szögletet követő, kapu előtt kialakuló kavarodásban Tar lábáról a labda a csákvári kapuban kötött ki, 1:1. A találat a lehető legjobbkor jött, még a szünetre vonulás előtt.

2. Félidő

A második félidőre csere nélkül jött ki csapatunk. A 47. percben Sejben lőtt kapura, Gyurákovics pedig védett. Az 54. percben Rokszin beadására Daru érkezett jó ütemben, de csúsztatása a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 70. perc környékén vezetőedzőnk, Szentes Lázár csere mellett döntött, ugyanis a győzelemre játszva friss támadók bevetése mellett rakta le a voksát. Miközben Szabó Lukas az oldalvonal mellett várakozott arra, hogy beállhasson, hidegzuhanyként érkezett a második csákvári találat. Bobál fejelt kb. 8 méterről a bal felső sarokba, Gyurákovics már csak beleérni tudott, 2:1. Néhány perccel később Erdélyi is pályára lépett, majd a történelem ismét megismételte önmagát. Az utolsó tíz percre Magasföldi váltotta Szatmárit, majd a cserét követően újabb gól született, Bobál érkezett jó ütemben üresen az ötösön belül, s ezzel kialakította a 3:1-es végeredményt.

Csapatunk vasárnap a Nyíregyháza csapatát fogadja, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Szentes Lázár: "Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, hiszen számos helyzetünk volt, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni, még a lőtt gólunkat is az ellenfél szerezte. A második félidőben érvényesült a futball örök törvénye és ezért sajnálatos vereséget szenvedtünk."

További híreink

Királyi győzelem a Budafok ellen

Királyi győzelem a Budafok ellen

Megtört a jég, megvan az első hazai győzelem! Csapatunk rendkívül szervezett és magabiztos játékkal 4:0-ra nyerte a Budafok elleni mérkőzést. Király József vezetőedző győzelemmel debütált az ETO kispadján.

Király vezetésével a Budafok ellen nyerni kell
Király József az ETO FC új vezetőedzője

Király József az ETO FC új vezetőedzője

Mészöly Géza távozása után az ETO FC Győr vezetősége Király Józsefet nevezte ki vezetőedzőnek, akinek sok sikert kívánunk az ETO élén!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink