Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Két hazai vereséget követően sikerült javítanunk hazai pályán a Cegléd ellen. A 3 gólos győzelmet az teszi egyedül keserédessé, hogy csapatunk nemrég igazolt játékosa, a védelem új bástyája, Koszó Balázs megsérült.

Három gólos győzelem vezéráldozattal

Fotó: Béres Márton, Kisalföld

WKW ETO FC Győr – Ceglédi VSE  3:0  (0:0)

Gólszerzők: Szánthó Regő (65.), Magasföldi József (69.), Beliczky Gergő (90+4)

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics E. – Vadász V., Koszó B. (Kovács K.), Debreceni A., Rokszin Á. – Tajthy T., Magasföldi J., Szánthó R. (Szatmári L.) – Szabó L. (Beliczky G.), Zamostny B., Daru B.

Cserék: Szatmári Z., Szabó B., Gyagya A., Pongrácz V.

1. Félidő

Egy hét szünetet követően csapatunk újabb bajnoki mérkőzést játszott a Merkantil Bank Ligában. Ezúttal a Cegléd csapatát fogadtuk, akik ellen ősszel 2:1 arányban vereséget szenvedtünk. A kezdőben Gyurákovics és Szánthó képviselte az Akadémiánkat.

Az első percekben csapatunkat keményen letámadta a kék mezes Cegléd, ami kisebb zavart is keltett a védelemben. A 3. percben szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba, de Fortuna ebben a szituációban velünk volt, a ceglédiek fejese a kapufáról pattant ki. Az első lehetőségre a 10. percig kellett várnunk, amikor is Magasföldi próbálkozott fejjel, de célt tévesztett. A folytatásban fokozatosan átvettük a játék irányítását, teljesen beszorítottuk az ellenfelünket, azonban próbálkozásaink sajnos rendre elakadtak az ellenfelünk védőiben. A félidő derekánál aztán derült égből villámcsapásként kellett Gyurákovicsnak ziccert védenie hatalmas bravúrral. Egy előre ívelt labda lepattanója került a ceglédiek támadója elé, de a remek ütemben érkező 18 esztendős hálóőrünk védeni tudott. Az első játékrész hajrájában még Daru tudott bólintani egy szögletet követően az ötös sarkáról, de próbálkozása fölé ment.

2. Félidő

A második félidőre csapatunk rendkívül motiváltan jött ki a pályára. Már az első perctől kezdve jelezték játékosaink, hogy a három pontot Győrben akarjuk tartani. A ceglédiek továbbra is hősiesen védekeztek, azonban a rengeteg futómunka, illetve a folyamatos maximális koncentráció egy órányi játékhoz közeledve nagyon sokat kivett a kékekből, így kerülhetett egy szabadrúgást követően ziccerbe Koszó Balázs, aki a labdát el is tudta fejelni Mursits kapus mellett, aki nem szándékosan, de kiütötte belsővédőnket, aki magatehetetlenül esett a földre. Az orvosi stábunk azonnal a pályára rohant és megkezdték az ellátást, majd a helyszínt biztosító mentősök, illetve a kiérkező mentőápolók közreműködésével a kórházba szállították. Az esetet követően Oláh Gábor játékvezető a tizenegyespontra mutatott, a büntetőt pedig 17 éves tehetségünk, Szánthó Regő végezhette el. Elsőre még Mursits védett, de a kipattanót már Szánthó a kapuba lőtte, 1:0. Koszó helyére Kovács Krisztián érkezett, aki szemmel láthatóan lendületet hozott a játékunkba, nem egyszer nagyon jó ütemben tört előre. Négy perccel később jó harminc méterről jutottunk szabadrúgáshoz, amit csapatunk hetese, Magasföldi József magabiztosan elvállalt, és egy tökéletes tekeréssel megduplázta előnyünket. A rendes játékidő lejárta előtt Daru előtt adódott 7 méterről lövési lehetőség, azonban nem találta el jól a labdát. A sérülés miatt 6 perc hosszabbítást következett. Ellenfelünk próbálkozott szépíteni, ami további kontralehetőségeket generált csapatunknak. A 94. percben ceglédi beadást követően Debreceni emelkedett legmagasabbra és hatalmas erővel fejelte ki a labdát a büntetőterületünkről, amit Szatmári Lóránd szedett össze. Az akció folytatásaként Daruval kényszerítőzött, majd Szatmári remek ütemű kiugratásával Beliczky lépett ki egy az egyben a kapusra, akinek első próbálkozása még elakadt Mursitsban, de másodjára már nem hibázott, 3:0.

Mai remek második félidei játékunknak köszönhetően megtört együttesünk gólcsendje és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Koszó Balázsnak kívánunk mielőbbi felépülést és állapotáról rövidesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Szentes Lázár:Az első félidőben nagyon sok problémát okozott a Cegléd nagyon zárt és hatékony védekező játéka. A második félidőben egy tizenegyessel sikerült feltörnünk ezt a reteszt, és nagyon bízom benne, hogy nem lesz túl súlyos az áldozat ezért a büntetőért. Jellemző az ilyen mérkőzésekre, hogy nagyon nagy jelentősége van a rögzített játékhelyzeteknek, hiszen a második gólunk is egy szabadrúgásból született. Akkor már lehetett látni, hogy megnyertük a mérkőzést, és ezért örülök különösen a harmadik gólnak, hiszen a csapat nem állt meg, és így az idei bajnokság első három gólos győzelmét arattuk.”

További híreink

A DVTK ellen folytatódik a bajnokság

A DVTK ellen folytatódik a bajnokság

A válogatott szünet után a 18. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga, ahol kemény feladat előtt áll az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ugyanis az egyik bajnokesélyest, a DVTK-t fogadja vasárnap 15 órától. A mérkőzésről élő online közvetítést biztosítunk!

Válogatott visszatérők

Válogatott visszatérők

Vitális Milán és Benczenleitner Barna is szerepet kapott a magyar U21-es válogatottban, amely két felkészülési mérkőzésen lépett pályára, előbb Azerbajdzsán, majd Dánia legjobbjai ellen.

Olaszországi edzőtábor a felkészülés jegyében

Olaszországi edzőtábor a felkészülés jegyében

Két felkészülési mérkőzést játszott a legutóbbi összetartás keretein belül a magyar U19-es válogatott, melynek keretében két ETO-játékos, Tuboly Máté és Tóth Rajmund is szerepet kapott.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink