Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Lassan véget ér az Alapszakasz

Izgalmas csaták várhatók az utolsó két fordulóban. Az ETO-nak már csak matematikailag van esélye beelőzni a MVFC-Berettyóújfalu csapatát a pontvadászatban két fordulóval a bajnokság Alapszakaszának vége előtt.

Lassan véget ér az Alapszakasz

A nagy esélyt a 16. fordulóban halasztotta el az ETO a MVFC elleni fájó vereséggel. A rangadó előtt egy fordulóra átvették a győriek a tabella vezetését, de a Beri azonnal visszaelőzött. Most úgy tűnik, inkább az várható, hogy a Rába ETO futsal csapata a Berettyóújfalu mögött a tabella második helyén fog végezni a futsal NBI Alapszakaszában.

Az ETO a hátralévő két fordulóban a DEAC és a FTC együttesével mérkőzik a jövő héten, míg a listavezető MVFC a Fradi és a Bőny csapatával.

Már csak a Beri tudja elrontani az Alapszakasz végét, úgy tűnik, öt pontos előnyük elég lehet az Alapszakasz megnyeréséhez.

Mi történik az Alapszakasz befejeződése után?
A bajnokság a második szakaszába lép a következő módon:

Mivel a 2017/18-as futsal szezon versenykiírását az MLSZ megváltoztatta, ezért idén a korábbitól eltérő módon avatnak bajnokot júniusban.

Mi a változás?
Az alapvető változás, hogy nem lesz felsőház és alsóház, hanem az Alapszakaszban elért helyezések alapján két 5 fős csoportra oszlik a futsal NBI mezőnye.

A Rájátszás A csoportjában az első szakasz 1., 4., 5., 7., és 9. helyén, a B csoportban az első szakasz 2., 3., 6., 8., és 10. helyén végzett csapatok játszanak tovább.

Mindegyik csoportban az első hat ponttal kezdi meg a küzdelmeket, a második 4, a harmadik 3, a negyedik 2, az ötödik pedig egy ponttal indul.


Kik lehetnek az ETO ellenfelei a Rájátszásban? Lehet prognosztizálni a Csoportbeosztásokat, két fordulóval az Alapszakasz vége előtt?

Nehéz megjósolni, hogy az utolsó két fordulóban milyen eredmények születnek, nem biztos, hogy a papírforma fog dönteni. A csapatok taktikusan már a Rájátszásra készülhetnek, az új lebonyolítási rendet elemezve megpróbálnak olyan csoportpozíciót fogni a második szakaszra, amit előnyösebbnek érezhetnek a jövőre nézve. Kivácsiságunkat legyőzve megpróbáljuk előre felvázolni a startoló második szakaszt.

A Berettyó 5 pontos előnye biztosnak tűnik, így várhatóan a Mezei-Vill nyeri az Alapszakaszt, de ők már csak egyet meccselnek, míg az ETO kétszer mérkőzik. Legutóbb a Nyírgyulajt verő Bőny otthonában játszanak Trencsényiék és nem hibázhatnak, mert az ETO matematikailag még feljuthat az Alapszakasz dobogójának tetejére, amennyiben kilenc gólkülönbséggel nyer a DEAC és az FTC ellen. 

Jól esne egy Bőny siker a Győr számámra, de valljuk be ennek valószínűsége elég kicsi. Az ETO tehát még kétszer játszik és valószínű tud min. 3 pontot gyűjteni, amivel valószínű másodikak lesznek Juanráék, megváltva jegyüket a B csoport induló hat pontos 1. helyére.

Az biztos, hogy a jelenleg 3. Dunaferr számára nehezebb lesz az Alapszakasz vége, mivel a Nyírgyulaj és a Veszprém vár a dunaújvárosi alakulatra. A Dunaferr nem hibázhat, mivel a bomba formában lévő friss Magyar Kupa győztes szombathelyiek az Aramis és a Deac ellen hat pontot gyűjthetnek és felérhetnek Dróth Zolival megerősödve az Alapszakasz 3. helyére.

A Nyírgyulaj és a Veszprém küzd keményen még az 5. helyért, az egy pont különbség akár le is küzdhető a Madarász gárda számára, két döntetlen után jöhetnek Veszprémben a győzelmek is.

A Fradi már csak az esélyesebb ETO-val fog játszani, de nehéz mérkőzés lesz, gondoljunk csak vissza az őszre, amikor meg tudták tréfálni Safarék a győrieket (5-5). Azonban biztosnak tűnik 7. helyük, mivel az Aramisnak rosszabb a gólkülönbsége és várhatóan nem fog többet 3 pontnál szerezni. A 9. helyért a DEAC és a Bőny harcol, jelenleg pontazonosak, a Bőny viszont egyre jobb formában játszik, és beelőzheti a debrecenieket.

Mindent összevetve az ETO második helye esetén a legvalószínűbb, hogy a B csoport tagjai a következő csapatok lehetnek: 1. Rába ETO, 2. Swietelsky Haladás VSE, 3. Nyírgyulaj, 4. Aramis 5. DEAC, ebben az esetben pro kontra az A csoport pedig így festene: 1. MVFC Berettyóújfalu, 2. Dunaferr, 3. Veszprém, 4. FTC, 5. Bőny. 

Nyilván ilyen érdekesen is alakulhat az Alapszakasz végkifejlete, azt helyesen megtippelni jelenleg két fordulóval a vége előtt csak igen nagy szerencsével lehet. Ebből is látszik, hogy az új versenyszabályzat máris milyen izgalmassá tette a bajnokságot már az első szakaszban! És mi várható majd a későbbiekben!


A csoportokban oda-vissza körmérkőzéses formában játszanak 10 fordulót.

A két csoportban kialakult végső sorrend fogja eldönteni, ki játssza a bajnoki döntőt és a helyosztókat a 3. az 5. a 7. és a 9. helyért.

A bajnoki döntőben három meccset kell nyerni a bajoki cím elhódításához, a helyosztókon pedig kettőn kell diadalmaskodni. A végső párharcok első mérkőzésének helyszínét mindig az első szakaszban (Alapszakaszban) elért jobb helyezés határozza meg. Amennyiben nem sikerül a döntést meghozni, a párharcok mindent eldöntő mérkőzésén, 2x5 perc hosszabbításra kerül sor, ha nem sikerül itt sem dönteni a győztesről, 3x3 szétlövéssel kezdik, majd a csapatok felváltva lőnek büntetőt addig, amíg ki nem derül, ki nyeri a küzdelmet.

Ez a változás izgalmasabbá és kiegyenlítettebbé kívánja tenni a magyar futsal bajnokság rájátszását, nehezebbé téve a bajnoki cím szerzését. A bajnokság korábbi ellaposodása úgy tűnik, kiiktatásra került, vérbeli csaták, idegölő parázs ütközetek várhatók a futsal NBI mind a felső, középső és alsó tartományának végkifejletében. Kívánunk hozzá sok sikert minden csapatnak és szurkolóinak!

A Futsal NBI jelenlegi állása:

Borító fotó: kisalfold.hu

eto.hu

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink