Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Erdész betalált, Csizi debütált - Gólzáporos meccs a lengyelek ellen

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk a lengyeleket fogadta felkészülési mérkőzésen Óbudán. A magyarok negyedik gólját Erdész Fanni szerezte a 70. percben, aki végigjátszotta a talákozót. Bódai Viktóriát pedig a nemzeti csapatban először pályára lépő Csizi Fanni váltotta az 55. percben.

Erdész betalált, Csizi debütált - Gólzáporos meccs a lengyelek ellen

Az osztrákok elleni múlt heti 1-1-es döntetlen után ismét edzőtáborozik a Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatott. Ezúttal a lengyelekkel méri össze erejét a csapat, a két együttes kedden délután játszotta le első mérkőzését. A magyar válogatott már a 2. percben megszerezte a vezetést, Pusztai Sára vette be a lengyel kaput. A vendégek válasza nem váratott sokat magára, büntetőből egyenlítettek, és ezt követően átvették a irányítást, a mieinket alaposan megfogta a kapott gól.

A szünetig két további lengyel gól született, majd a fordulást követően a vendégek megrúgták negyedik találatukat is. Az 52. percben Czellér Dorottya szépített, de nem tudtunk közelebb kerülni, mert a védelmünk továbbra sem működött jól, a lengyelek ezt kihasználva visszaállították a háromgólos előnyt. A vége mégis szoros lett, a 60. percben Papp Luca, a 70. percben Erdélyi Fanni volt eredményes, de 4-5 után már nem sikerült betalálni, a kilencgólos meccsen alulmaradt a csapat.

- A lengyelek nagyon agresszíven játszottak, nem kímélték a játékosaimat, ez a fajta harcmodor nem fekszik a csapatnak, sokáig nem is tudtunk mit kezdeni vele. Ezúttal sajnos gyengén védekeztünk, és csak a második félidő közepétől tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire valójában képes a csapat. Pozitívum, hogy négy gólt is szereztünk, másrészt azonban az öt kapott gól nagyon sok, van tehát miben fejlődnünk a tétmérkőzésekig - mondta Schumi Dorottya a mérkőzést követően.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Óbudán.

Magyarország-Lengyelország 4-5 (1-3)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Bódai Viktória (Csizi Fanni, 55.), Jánosi Ninetta (Stefán Bernadett, 63.), Csolti Réka - Pusztai Sára, Buzás Kata (Kovács Eszter, 41.) - Czellér Dorottya (Pápai Emőke, 63.), Vachter Fanni, Papp Luca - Erdész Fanni

forrás: www.mlsz.hu

További híreink

Kilenc győri a női utánpótlás válogatottakban

Kilenc győri a női utánpótlás válogatottakban

A magyar női U17-es válogatott EB-selejtező mini tornán vesz részt 2018. szeptember 18. és 27. között Macedóniában, ahová az ETO-ból Ploner Sandra, Kelenföldi Petra, Fülöp Helga, Gaál Rebeka és Zsédely Réka is meghívást kapott.

4 meccs 33 lőtt gól

4 meccs 33 lőtt gól

A női felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatunk is fölényes győzelmet aratott a hétvégén. Szombaton Keglovich Ferenc U16-os együttese 17:0-ra nyert a Békéscsaba ellen, majd az NBI-esek megszerezve idei első győzelmüket, 8:0-ra múlták felül a Magyar Labdarúgó Egyletet. Vasárnap pedig Süle János U19-es gárdája rúgott hetet a kaposváriaknak. Igaz, a legkisebbek kikaptak, de egyszer ők is betaláltak a szombathelyiek kapujába.

Az újonc MLE érkezik

Az újonc MLE érkezik

Soron következő ellenfelünk eddig három vereséggel a tabella utolsó helyén áll, az első körben 14-0-s vereséget szenvedtek az MTK-tól, míg a második fordulóban 2-1-re kaptak ki a szintén újonc Szent Mihály csapatától, majd a Ferencváros 11-0-ra győzte le őket Kozármislenyben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink