Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Egy félidőt remekelt a Veszprém, ezután pedig az ETO hengerelt

Egygólos hátrányt megfordítva, Vezért vesztve is nyerni tudott az ETO Veszpémben.

Egy félidőt remekelt a Veszprém, ezután pedig az ETO hengerelt

Telt házas, pazar hangulatú mérkőzésen az 1. FC Veszprém szünet előtt alaposan ráijesztett a győriekre a vezetést megszerezve. A címvédő Rába ETO a nehéz első félidő után, agresszívan letámadva egy perc alatt megfordította az állást. Miután vezérét Juanrát egy kiállítás miatt elvesztették a győriek, pár perc múlva a hazai egyenlítés következett. Lógott a hazai vezetés a levegőben, de csak rövid ideig, mivel az ETO gólokkal büntette a Veszprém hibáit és végül 6-3-ra nyerte az izgalmas rangadót.

Nagy iramban keezdődött a találkozó, telt ház előtt, a hazai közönség fergeteges hangulatot teremtett a rangadónak. Mindkét oldalon alakult ki helyzet, de a győrieknél a válogatott Alasztics, a hazaiaknál Schmidtmayer kezdettől fogva jól védtek, nagy küzdelem folyt minden szituációért a parketten.

A 9. percben Tatai hozta ki a labdát, keresztbe Tarhoz passzolt, aki két ütemmel később jobb szélről lőtt, labdája a menteni igyekvő Dávidon megpattantvaa hálóba vágódott az ellenkező irányba elmozduló Alasztics mellett (1:0).

Mindkét oldalon több helyzet is adódott, de az eredmény nem változott, egy gólos veszprémi vezetéssel fordultak a csapatok a pihenőre.

Szünet után az agresszívabban letámadó ETO hibára késztette a hazaiakat: a 22. percben Sáhó volt harcos, labdát szerzett, ütemtelen beadását Dávidnak csak közelről kellett bepörgetni a hálóba (1:1). Egy perc múlva ismét Sáhó volt elemében, 16 méteres lövése utat talált a veszprémi kapu rövid sarkába, egy percen belül fordított a Címvédő!

A 25. percben Juanra Calvo szövegét a bíró nem hallgatta tovább, szigorú ítélettel ugyan, de a győri vezér megkapta második sárgalapját, így emberhátrányba került az ETO felcsillant a remény a hazaiaknál.

A Győr ki tudta védekezni az emberhátrányt, de a lendületbe kerülő Veszprém kiegyenlített a 29. percben. Bencsik szép csel után a hosszúba lőtt a labda a kapufáról vágódott a győri kapuba (2:2).

A 30. percben a Veszprém végezhetett el oldalberúgást az alapvonal közelében, Tar adta el a labdát, hibáját Alex azonnal kihasználta (2:3).

A Veszprémnek harcolt az egyenlítésért, lüktetővé vált a játék, helyzet mindkét oldalon, majd a nagy sprint végén Sáhó visszagurítását Dávid Richárd lőtte laposan a kapuba, a második találatát jegyezve (2:4).

Ez volt az a találat, ami megpecsétete a Veszprém sorsát, mert innét kezdve nem termett babér számukra. A hajrához közeledve újabb hazai hiba, szabálytalan hazaadást követően a Rába ETO végezhetett el szabadrúgást a Veszprém hatosáról. A szabadrúgás variáció végén eldugták a labdát a győriek, aztán egy váratlan sarkazás után Alex került helyzetbe, aki közelről nem hibázott (2:5).

Az utolsó percekre lehozta kapusát az FCV, s az üres kapus szituációt kihasználva Klacsák növelte az előnyt saját kapujából ívelt a hálóba (2:6).

Szép hazai támadásból szépített a Veszprém, Boromisza beadását Tatai vágta 2 méterről a léc alá (3:6).

Egyik legfontosabb játékosát elveszítve is nyerni tudott az ETO egy nehéz első félidőt követően.  A Győr kihasználta a veszprémi hibákat, ami döntőnek bizonyult az szünet után. Az ETO továbbra is tapad a Berettyóra a tabellán, mivel a Haladás pontokat veszített a Fradi ellen, ezért már szinte biztosan a két örökrivális között dől majd el az Alapszakasz győzelem.

Madarász János: – Azért vagyok egyik kicsit mérges, mert az első és a harmadik gólunkat elképesztő egyéni hibákból kaptuk. Látványos, jó meccset vívtunk, ha a helyzeteinket jobban használjuk ki, az eredmény fordított is lehetett volna.

Javier Rodriguez: – Meglepett minket a jól felkészített Veszprém ellenállása, három helyzetük is volt, meg is szerezték szerencsés góllal a vezetést, nem igazán tudtuk áttörni védekezésüket az első félidőben. A szünet után gyorsan megfordítottuk az állást, az idő múlásával egyre jobban kirajzolódott a két csapat tudásbeli különbsége, ami szép győzelmet hozott a számunkra, de szorosabb is lehetett volna az eredmény.

Dávid Richárd: – Egy pazar hangulatú mérkőzésen sikerült a Veszprém vereség nélküli sorozatát a “Katlanban” megszakítanunk! Külön ki kell emelni a közönséget, akik nagyon jó hangulatot varázsoltak! Fontos 3 pontot szereztünk, dolgozunk tovább, cél továbbra is az alapszakasz elsőség!

Alex Constantino: – A meccs nehéznek ígérkezett, hiszen tudtuk hogy Veszprémben hazai pályán nem adják könnyen a győzelmet. Most hogy megnyertük a meccset, nagyon boldogok vagyunk. Úgy gondolom, hogy nagy lelkesedéssel kezdtük az első félidőt, azonban a labda csak nem akart beakadni a Veszprém hálójába. A második félidőt is úgy kezdtük hogy győzni szeretnénk. Juanra kipontozódása ellenére is tartottuk magunkat. Ennek bizonyítéka, hogy a meccset megnyertuk 3-6-ra. Ha ezzel a mentalitással haladunk, nem lehet gond a bajnokságban.

Alasztics Marcell: – Rendkívül színvonalas, hangulatos, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk egy kiválóan felkészített Veszprém ellen. Tudtuk, hogy nem adják majd könnyen a bőrüket a hazaiak, ezt bizonyítja az első félidő eredménye, ami 1:0 volt a hazaiaknak.
Azonban bíztunk magunkban és a szünet utáni lehengerlő támadó játékunknak köszönhetően sikerült viszonylag nagy arányban megnyerni a mérkőzést!
Szeretnénk megköszönni a kilátogató szurkolóknak, hiszen igazi meccshangulatot teremtettek!
Megyünk tovább, dolgozunk tovább és jövő héten hétfőn minden kedves szurkolónkat várunk a lipóti sportcsarnokba az Aramis elleni bajnoki mérkőzésre! Hajrá ETO! Hajrá Győr!

1. FCV-Rába ETO 3:6 (1:0)
Gólszerzők: Dávid (öngól 9p), Bencsik (25p), Tatai (40p), ill. Dávid (22p, 33p), Sáhó (23p), Alex (31p, 39p), Klacsák (40p).

Veszprém, 1800 néző. V.: Farkas, Futó, Apkó.
1. FC Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Fehér, Bognár, Apatini.
Cserék: Spandler (kapus), Tar, Püspök, Boromisza D., Bencsik, Ruzicska, Kellner.
Edző: Madarász János.

Rába ETO: Alasztics – Klacsák, Alex, Juanra, Dávid.
Cserék: Klicsó (kapus), Szücs, Pap, Tama, Gonzalez, Sáhó, Bognár B.
Edző: Javier Rodriguez.

Fotó: Balogh Ákos

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink