Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Jobbnak bizonyult az FC Gelios Kharkov

A 8 utánpótlás játékossal futballozó WKW ETO FC Győr utolsó edzőmérkőzésén 1-4-es vereséggel zárta a törökországi felkészülést. Az ukrán FC Gelios Kharkov együttesével mérkőzve így is meg tudta mutatni legfőbb erélyeit az ETO, az ifjú titánaink emel fővel búcsúztak Antalyától, mivel szívósan, helyenként eredményesen játszottak a tapasztaltabb ukránok ellen.

Jobbnak bizonyult az FC Gelios Kharkov

WKW ETO FC Győr – Gelios Kharkov 1:4 (0:2)

Gólszerzőnk: Daru Bence (77., 11 m)

ETO FC Győr: Gyurákovics E. – Szabó B., Gyagya A., Jakab G., Krén B. – Szatmári L., Múcska V., Hidi M. S. – Szabó L., Daru B., Sentes D.

Csereként pályára lépett: Bodnaruk D., Méry T.

A mai napon megvívott második mérkőzésünkön megszerezte első ETO-s gólját új igazolásunk, Daru Bence. Kezdőcsapatunkban ezúttal mindösszesen négy olyan labdarúgó volt, aki nem ifjúsági korosztályú, és ennek ellenére 20-25 percig fel tudtuk venni a versenyt a kiváló képességű ukrán csapattal, amely az egész meccsen magas iramot diktált. Az idő előrehaladtával azonban a tapasztalat és a jelenleg még képességbéli különbség kijött a felnőtt labdarúgó ellenfelünk és fiatal titánjaink között.

1. Félidő
A találkozó első lehetősége a Kharkov előtt adódott, amikor is egy lesgyanús helyzetben kilépett az ukránok támadója, és a beadást egyből a felsőlécre továbbította. Csapatunk első lehetőségére egészen a 23. percig kellett várni, amikor is Szabó Lukas kapott remek labdát Szatmáritól a bal szélen, majd két védőt kicselezve visszapasszolta a második hullámban érkező 16 esztendős Múcskának, aki ha picit pontosabban céloz, megszerezhettük volna a vezetést, azonban lövése a jobb kapufa mellett elsuhant. A 34. percben egy könnyen befújt szabadrúgást az ukránok kíméletlenül kihasználtak. Gyurákovics kapusnak esélye sem volt hárítani, a labda a kapufa érintésével került a hálóba. Hat perccel később egy kontrát indíthattak az ukránok, amelyet profin végigjátszottak, és az eredményjelzőn már 0:2 szerepelt, ami a félidőig már nem is változott.

2. Félidő

A második félidőt csapatunk bátrabban kezdte, egyre jobb lehetőségeink adódtak, de ennek köszönhetően nagyobb terek is nyíltak az ukrán támadók előtt. Igaz, a második félidőben már csökkent a nyomás, de támadásaikban ott volt a veszély. Egy ilyen esetben kellett Gyurákovicsnak védenie az 51. percben, majd 10 perccel később már a kapufa mentett meg minket a góltól. A 63. percben Szabó Lukas verte meg ellenfelét a szélen, beadására pedig legjobb ütemben Szánthó Bodó érkezett, viszont nem találta el jól a labdát. Három perccel később az ukránok egy kontra végén már igen, 0:3. A szépítés a 77. percben jött össze, amikoris Darut ugratták ki a leshatárról, majd a pirosmezes védők gondolkodás nélkül eltakarították. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, 1:3. 

A végeredmény két perccel a vége előtt állt be a három gólos különbségre. Fiatal játékosaink ebből a mérkőzésből igazán sokat tanulhattak.

További híreink

Vasárnap 17 órakor Gyirmót-ETO

Vasárnap 17 órakor Gyirmót-ETO

A listavezető Gyirmót FC Győr otthonában lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

Újra győztünk hazai pályán

Újra győztünk hazai pályán

Mervó Bence és Koltai Tamás góljaival a WKW ETO FC Győr ismét győzni tudott hazai pályán a jó erőkkel felálló Soroksár SC ellen.

Duplameccses lesz a városi rangadó

Duplameccses lesz a városi rangadó

Vasárnap 17 órai kezdettel a WKW ETO FC Győr a listavezető Gyirmót FC otthonában játszik, előtte Csanak-Pénzügyőr NBIII-as csata lesz 14 órakor. Jegyinformáció a cikkben!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink