Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Újabb győzelem!

2011 és 2012 kazah bajnoka ellen egy gólos hátrányból fordított az ETO Magasföldi büntetőjével és Rokszin góljával. Az ETO remek teljesítményt nyújtva akár több góllal is nyerhetett volna a 2. félidő hajrájában.

Újabb győzelem!

WKW ETO FC Győr – Shakhter Karagandy (KAZ) 2:1 (0:1)

Gólszerzőink: Magasföldi József (52. – 11 m), Rokszin Ádám (68.)

ETO FC Győr: Szatmári Z. – Kovács K., Bagi I., Vadász V., Rokszin Á. – Tajthy T., Magasföldi J., Szánthó R. – Szimcso V., Beliczky G., Zamostny B.

Sajnálatos módon tegnapelőtt a korábban leegyeztetett ellenfelünk, a fehérorosz BATE Borisov váratlanul lemondta a mérkőzést, ezért a klub menedzsmentjének új ellenfél után kellett néznie. Gelei Károly közbenjárásának köszönhetően gyorsan sikerült is új ellenfélre találnunk a kazah Shakhter Karagandyban, amely klub 2011-ben és 2012-ben bajnoki címet szerezhetett.

Szentes Lázár vezetőedző ezúttal picit tapasztaltabb csapatot küldött pályára, de még így is ott volt a kezdőben és végig játszotta a találkozót a 2000-es születésű Kovács Krisztián és Szánthó Regő.

1._Félidő
A találkozót remekül kezdtük, ugyanis már a második percben megszerezhettük volna a vezetést. Tajthy látta meg remekül, hogy Szimcso egyedül kéri az ellenfél térfelének túlsó oldalán a labdát, majd precíz kereszlabdájával meg is találta villámléptű szélsőnket, aki a támadáshoz remekül csatlakozó Rokszint ugratta a bal oldalon, majd beadására jól érkező Zamostny fejese a felső lécen csattant. A negyedik percben Magasföldi remekül játszott  össze Zamostnyval a vendégcsapat tizenhatosánál, majd házi gólkirályunk próbálkozott gólszerzéssel, de a vendég portás magabiztosan védett. A 11. percben aztán jött a hidegzuhany. A mérkőzés folyamán először és egyben utoljára forgott veszélyben Szatmári kapuja. Dysen kapus kirúgását Ospanov fejelte le társának, aki jó ütemben ugratta a lekészítőt, aki 16 méterről laposan kilőtte a hosszú sarkot, 0:1.

A váratlan gól picit megfogta a csapatot, de a 24. percben már ismét jeleztük, hogy nem adjuk könnyedén magunkat. Szimcso, Rokszin Zamostny a labda útja, majd a kazahok kapusa bravúrral öklöz szögletre. A 29. percben fiatal játékosaink kerültek főszerepbe. Szánthó Regő a jobbszélen kiugratja Kovácsot, aki nagy lendülettel tört  a tizenhatoson belülre, azonban éles lövése elakadt a kazah óriás kezében. Két perccel később Tajthy forgat bal szélre Szimcsohoz, aki jó ütemben passzolt a védelem mögé betörő Magasföldi elé, akinek bal lábas lövése a hosszú kapufán csattan. További két perccel később Tajthy próbálkozott úgy 30 méterről, akinek bődületes erejű bombáját Dysen éppen csak a léc fölé tudta tolni. A 43. percben Bagi lőtt 30 méterről, a labda pedig  szitálni kezdett a levegőben, ezért csak óriási mázlival tudott belekapni a vendégek kapusa.

Az első félidőben óriási mezőnyfölényünk, két kapufánk és számos lehetőségünk ellenére a kazahok vezettek egy góllal.

2._Félidő
A második játékrész gyakorlatilag ott folytatódott, ahol az előzőt befejeztük. Az első nagy lehetőségre az 52. percig kellett várni, amikor is Rokszin szögletét követően Bagi Istvánt takarították el középen, mire a játékvezető a tizenegyest ítélt. A jogosan megadott büntetőt Magasföldi rendkívül higgadtan értékesítette, 1:1.

 A 60. percben Rokszin életveszélyesen végzett el egy szabadrúgást, Zamostny pedig remek ütemben megelőzte a kapust, de rosszul célzott, fejese a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 68. percben Szánthó Regő indult meg egyedül, de még mielőtt a büntetőterületre betörhetett volna, a tizenhatos sarkánál szabálytalanul megállították. A megítélt pontrúgás mögé Rokszin állt, aki a kapu irányába lőtte labdáját, azonban a sorfalból kirobbanó védő fején megpattanó labda védhetetlenül a hosszú sarokba csapódott, 2:1.

Már a 73. percben jártunk, amikor egy remekül felépített támadás keretében Kovács adhatott középre, labdájára Magasföldi érkezett, félfodulatból kivitelezett lövését már nem tudta helyezni, és a középen álló kapus kezeibe bombázott.

Pár pillanattal később ismét Szánthó került főszerepbe, miután remekül játszotta magát tisztára, azonban 15 méterről leadott lövése ezúttal célt tévesztett.

A mérkőzés hosszabbításában ellenfelünk teljesen kitámadott, néhány szögletig eljutott, azonban valódi gólveszélyt ezek egyike sem rejtett magában, ezért teljesen megérdemelten, a mérkőzést megfordítva, akár nagyobb arányban is megnyerhettük volna a találkozót. Remek teljesítmény volt a ma délelőtti.

További híreink

Vasárnap 17 órakor Gyirmót-ETO

Vasárnap 17 órakor Gyirmót-ETO

A listavezető Gyirmót FC Győr otthonában lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

Újra győztünk hazai pályán

Újra győztünk hazai pályán

Mervó Bence és Koltai Tamás góljaival a WKW ETO FC Győr ismét győzni tudott hazai pályán a jó erőkkel felálló Soroksár SC ellen.

Duplameccses lesz a városi rangadó

Duplameccses lesz a városi rangadó

Vasárnap 17 órai kezdettel a WKW ETO FC Győr a listavezető Gyirmót FC otthonában játszik, előtte Csanak-Pénzügyőr NBIII-as csata lesz 14 órakor. Jegyinformáció a cikkben!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink