Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

A mai mérleg: egy vereség, egy győzelem

Csapatunk ma lejátszotta első két felkészülési mérkőzését Antalyában. Az elsőt a dán Brabrand ellen elveszítették 3-1-re, a másodikat a kazah Akzhayik ellen 1-0-ra nyerték Szánthó Regő bombagóljával.

A mai mérleg: egy vereség, egy győzelem

ETO FC Győr – Brabrand IF  1:3 (0:1)

Gólszerző: Magasföldi József (48.)

Kezdőcsapat: Pálfi Donát – Méry Tamás, Jakab Gábor, Gyagya Attila, Kovács Krisztián – Szánthó Bodó, Tajthy Tamás, Magasföldi József – Beliczky Gergő, Zamostny Balázs, Bodnaruk Dmytro

Csereként pályára lépett: Krén Bálint, Múcska Viktor, Szentes Dávid

Csapatunk vezetőedzője ezúttal is bizalmat szavazott több fiatal tehetségünknek az akadémiáról. Kezdőcsapat tagjaként jutott szóhoz többek között a 2000-es Pálfi Donát, Jakab Gábor, Kovács Krisztián és Szánthó Bodó, míg a 2001-es generációt Méry Tamás képviselte. Csereként később további 16 éves tehetségek léphettek pályára Krén Bálint, Múcska Viktor és Szentes Dávid személyében.

A találkozó nagy iramban kezdődött, adódtak lehetőségeink elöl bőven, de sajnos mind kimaradt. Előbb az 5. percben Jakab Gábor fejesét rúgták ki a gólvonalról, majd a 9. percben Kovács Krisztián egyéni akcióját követően lőtt 22 méterről, azonban Vinjegaard kapus bravúrral tolta ki szögletre próbálkozását. A 18. percben Zamostny Balázs is megvillantotta támadó erényeit, miután egy feljátszott labdával remekül lefordult őrzőjéről, majd 16 méterről jobbal tüzelt, de a vendég kapus ki tudta ütni oldalra lövését. Az első vendég lehetőségre egészen a 22. percig kellett várni, azonban Poulsen keményen meglőtt labdája jócskán célt tévesztett. Nem így történt a 37. percben, amikor váratlanul előnybe kerültek a dánok egy szöglet után, 0:1. Egalizálni még az első félidő végén lett volna lehetőségünk, miután Magasföldi és Beliczky egyérintős játékát követően Beliczky került szembe a kapuval, azonban egy utolsó pillanatban érkező becsúszó láb menteni tudott.

A második játékrész remekül kezdődött számunkra. Beliczkyt ugratta ki Tajthy remek ütemben, aki önzetlenül tálalt Magasföldi elé, akinek már nem okozott problémát 15 méterről kilőni a hosszú sarkot, 1:1. Öt perccel később Szánthó Bodó eresztett el egy óriási lövést 17 méterről, de Vinjegaard kapus ma sokadjára hárított hatalmas bravúrral. Az 55. percben Zamostnyt ugratták ki, aki gyanús körülmények között került a földre, de a játékvezető sípja néma maradt, sőt az ebből indított kontrából újra előnybe kerültek a kék mezes dánok, 1:2. A 73. percben Krén Bálint bedobását követően remek testcsellel rázta le két védőjét is Beliczky, aki ezt követően megpróbálta eltekerni a labdát a hosszú felső sarokba, de ismét csak Vinjegaard kapus jött ki jól a párharcból. Egy perccel később jött is a büntetés, egy újabb sarokrúgást követően már 1:3 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percben még Zamostny is ziccerbe került, de már nem tudta a vendégek kapusa mellett elrúgni a labdát, így az eredmény már nem változott, 1:3 arányban kikaptunk.

ETO FC Győr – FC Akzhayik  1:0 (0:0)

Gólszerző: Szánthó Regő (66.)

Kezdőcsapat: Szatmári Zoltán – Szabó Bátor, Bagi István, Vadász Viktor, Rokszin Ádám – Szatmári Lóránd, Hidi M. Sándor, Szánthó Regő – Szabó Lukas, Daru Bence, Szimcso Viktor

A mai napon második meccsünket kazah ellenfél ellen játszottuk, akik rendkívül erősek voltak fizikálisan. Szentes Lázár vezetőedző ezen a találkozón az akadémisták közül a 2000-es Szabó Bátornak és Szánthó Regőnek, illetve a 2001-es Hidi M. Sándornak szavazott bizalmat.

A találkozó első negyedórája jobbára a mezőnyben zajlott. Az első próbálkozásra egészen a 15. percig kellett várni, de a kazahok lövése végül elkerülte Szatmári kapuját. Egy perccel később már előttünk adódott lehetőség. Rokszin húzott el a bal szélen, aki a tizenhatos sarkán a labdát kérő Szánthónak passzolt, aki egy igazítást követően ballal lőtt kapura, de Udalov kapust hatalmas bravúrt bemutatva védett. Az első játékrész következő gólszerzési lehetősége a 45. percben adódott, ismét Szánthó előtt, aki remekül összejátszva Szimcsóval betört a büntetőterületre, azonban helyezett lövése a kapufa mellett elsuhant.

A második félidőre ellenfelünk teljes sort cserélt, friss erőt vittek a pályára. Pici mezőnyfölénybe is kerültek, de ez a helyzetekben nem mutatkozott meg. Sőt, a 60. percben Daru Bence ha picit higgadtabb, akkor megszerezhettük volna a vezetést egy beadást követő keveredés után. Négy perccel később már Szatmári kapuja forgott komoly veszélyben, azonban Eseola sem volt elég koncentrált és kb. 7 méterről fölé lőtt. A 66. percben csapatunk kontrával indulhatott meg. Szatmári lehúzott egy beadást, és egyből indította Szimcsot, akinek sikerült továbbjátszani a labdát Szánthónak, aki ezt követően 16 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, ezzel megszerezve csapatunknak a vezetést, önmagának pedig az első felnőtt csapatos gólját. A játékrész hátralévő részében próbálkoztak a kazahok, de igazi nagy helyzetekig nem jutottak. Igaz, a jól induló lehetőségeink nekünk is rendre elhaltak, de ettől függetlenül teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

További híreink

Vasárnap 17 órakor Gyirmót-ETO

Vasárnap 17 órakor Gyirmót-ETO

A listavezető Gyirmót FC Győr otthonában lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

Újra győztünk hazai pályán

Újra győztünk hazai pályán

Mervó Bence és Koltai Tamás góljaival a WKW ETO FC Győr ismét győzni tudott hazai pályán a jó erőkkel felálló Soroksár SC ellen.

Duplameccses lesz a városi rangadó

Duplameccses lesz a városi rangadó

Vasárnap 17 órai kezdettel a WKW ETO FC Győr a listavezető Gyirmót FC otthonában játszik, előtte Csanak-Pénzügyőr NBIII-as csata lesz 14 órakor. Jegyinformáció a cikkben!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink