Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Javuló játékkal egy győzelem, egy döntetlen

Kemény, jó iramú találkozón nyertünk a Zvolennel szemben, majd a center pályán két gólos hátrányból 2-2-es döntetlent értünk el a Mosonmagyaróvár ellen.

Javuló játékkal egy győzelem, egy döntetlen

Jól kezdte az ETO a Zvolen elleni mérkőzést, uralta a játékot, azonban egy rögzített szituációból a kipattanót Tóth rúgta a jobb felsőbe védhetetlenül, megszerezte a vezetést a Zvolen (0-1).

Nem törtünk össze a góltól, két perccel később Száthó Regő tört kapura szép cselek után, lövését kivédte a vendégek kapusa. A 20. percben Hidi játszott keresztbe, Szabó L. lövése a jobb kapufán csattant.

A 25. percben szögletet követően az ETO új szerzeménye, Daru Bence csúsztatta meg a labdát fejjel, Bagi érkezett és a hálóba juttatta a labdát. Kiegyenlített az ETO! (1-1)

A 31. percben majdnem megszerezte a vezetést az ETO, Szabó B. beadásából Szabó L. lőtt nagy helyzetben kapura, de a Lokomotív kapusa lábbal védett. Vendég válasz, a szabadrúgás a sorfalon csattan, a gyenge ismétlést Gyurákovics könnyen védte.

A 34. percben ismét Szánthó Regő került ziccerbe, de lövését kivédte Gábrit.

A hajrában Gyurákovics mentett egy kapura tartó lövést, 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok a szünetben.

A 2. félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, mindkét kapu veszélyben forgott. Az ETO próbált támadásokat vezetni, kisebb nagyobb sikerrel, a Zvolen veszélyes kontrákkal operált.

Mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, ez végül az ETO-nak sikerült a 87. percben.

Ekkor szép támadás után a vendég gólszerző Toth egy beadást próbált menteni, de a labda a saját kapujában landolt. (2-1).

Győzött az ETO egy küzdelmes meccsen, örömteli a fiatalok ismételt érett játéka.

WKW ETO FC Győr – Lokomotív Zvolen 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Bagi (25p), Tóth (87p öng), illetve Toth (17p)

ETO kezdő: Gyurákovics – Szabó B., Bagi I., Gyagya A., Rokszin Á. (Lovász 77p), Szánthó B., Szánthó R. (Detrik 71p), Szatmári L., Bodnaruk D. (Szentes 39p), Daru B., Szabó L.

Zvolen kezdő: Gábrit – Gregszu, Simko, Jovanovic (Madel 66p), Hamsik (Lupco 57p), Budinsky, Gogoa, Collet, Kotora (Toth), Jamrich (Dubek 46p), Slovák (Iman 46p)

Két gólos hátrányból döntetlen

Hiába játszott enyhe fölényben az ETO az első félidőben, a győri támadások nem voltak elég hatékonyak, több hiba csúszott az utolsó mozzanatba, ami miatt nem sikerül gólt szereznie a hazaiaknak. Az MTE viszont kétszer is túljárt a győri védők eszén, két gólos vezetést szereztek a 52. percre (0-2). Az egyre erősebben támadó ETO a csereként beállt Kulcsár Ábel révén szépített a 69. percben, majd  Debreceni egyenlített ki az 79. percben.

Nem volt még vége a mérkőzésnek ezzel, mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de Szatmári, valamint Boros remek védéseivel megőrizték a 2-2-es eredményt.

Az MTE főleg a szünet után bátrabban és felszabadultabban futballozott, ami izgalmassá tette a mérkőzést, a jó iramú meccsen végül igazságos döntetlen született.

Az ETO-MTE mérkőzést a Stadionban játszották, a center pályán nagy iramban kezdődött a mérkőzés, az ETO egyre többet támadott egy deffenzív felállású MTE ellen.

Beliczky lövése ment mellé a 8. percben, majd a 17. percben Tajthy lőtt a kapusba, a duplázást Zamostny a védőkbe rúgta.

A 26. percben a mosonmagyaróvári Eszlátyi lőhetett kapura, Szatmári fogta a labdát. Fél perccel később szép játék után Magasföldi lőtt mellé. A 31. percben Winkler beadását az utolsó pillanatban vágtuk ki. Az MTE a 32. percben szerezte meg a vezetést Zsirai Martin révén szöglet utáni felhőfejessel, vezet a MTE! (0-1).  

A 37. percben mintaszerű győri támadást követően Tajthy adott nagy labdát Magasföldinek, aki kisodródva ugyan, de kapura emelte a labdát, azonban sajnos az oldalhálót találta el.

Az 52. percben kettőre növelte az előnyét az MTE. Kapacina lövését Szatmári kiütötte,  Szépf ismétlésével szemben azonban kapusunk már tehetetlen volt. (0-2).

A 67. percben sikerült az ETO szépítés. Gyors támadást vezettek a győriek a jobb szélen, Beliczky tálalt középre az érkező Kulcsár Ábelnek, aki egyből a kapuba lőtt (1-2).

Tovább támadt a Győr, Borosnak többször kellett védeni. A MTE-nek is több lehetősége volt, hogy növelje előnyét, de Szatmári minden próbálkozást hárított.

Nagyobb sebességbe kapcsolt az ETO, megsűrűsödtek a győri támadások, ami végül meghozta gyümölcsét, a 79. percben teljesen megérdemelten kiegyenlített az ETO. Magasföldi közvetett szabadrúgásból a kapu elé ívelte a labdát, Debreceni pedig a kapuba fejelt (2-2).

Beliczky eldönthette volna a mérkőzést az utolsó pillanatokban. Egy szép csellel lehagyta a védőit, de a mosonmagyaróvári kapus lábbal védte a közeli lövést. A találkozó 2-2-es döntetlennel végződött.

WKW ETO FC Győr – MTE 1904 2-2 (0-1)

Gólszerzők: Kulcsár Ábel, Debreceni A., illetve Zsira M., Szépf J.

ETO kezdő: Szatmári Z. – Vadász V., Androsch A., Debreceni A. (Balogh Á. 88p), Kovács K., Hidi M. Sándor, Tajthy T., Magasföldi J., Beliczky G., Zamostny B. (Kulcsár Á. 67p), Szimcsó V.

MTE kezdő: Boros T. – Kovács B., Szépf J., Szpirulisz M., Huszti D. (Huszárik 62p), Pintér A. (Vágó 49p), Zsirai M., Kapacina V., Winkler A. (Darázs 83p), Lőrinczy A., Eszlátyi I.

Kapcsolódó képek

További híreink

Győzelem az első felkészülési meccsen
Márton Adrián hosszabbított

Márton Adrián hosszabbított

Nagy örömünkre szolgál, hogy fiatal támadónk további egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését!

Ma 11 órakor ETO-Lipót fekészülési mérkőzés a Camping pályán!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink