Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Jó hangulatban, ambiciózusan várjuk a tavaszi szezont

Csapatunk vezetőedzőjét, Szentes Lázárt kérdeztük a csapat állapotáról, a felkészülésről, és az ezzel kapcsolatos elvárásokról.

Jó hangulatban, ambiciózusan várjuk a tavaszi szezont

Megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra. Teljes létszámban jelen van már a csapat az edzéseken?

Igen, gyakorlatilag megvan mindenki, igaz, vannak apró sérülések és betegségek. Aki biztosan hosszabb időre kiesett, és nem is fog mostanában visszatérni a pályára, az Völgyi Dániel, akinek decemberben térdműtétje volt. Rajta kívül Nagy Tamás lábadozik bokasérüléséből, illetve Vajda Patriknak a korábbi súlyos sérüléséből adódóan még nincs sportorvosija.

Az orvosi vizsgálatok és felmérések alapján milyen állapotban jöttek vissza a játékosok a téli szünetről?

Szerencsére nem volt hosszú a szünetünk, és több napot töltöttünk a különböző vizsgálatok elvégzésével. Ez alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csapat, a keret jó állapotban jött vissza a pihenőről.

Mik a felkészülés első tapasztalatai?

Mindenképpen elmondhatjuk, hogy megfelelő állapotban jöttek vissza a játékosok, jó hangulatban, ambíciózusan várják a tavaszi szezont. A felkészülést is ebben a jó hangulatban kezdtük el, egyedül a műfű okoz némi nehézséget. Azt a döntést hoztuk, hogy a pálya- és talajviszonyok miatt egész januárban műfüvön edzünk, és ott lesznek az edzőmérkőzéseink is.

Törökországba utazik a csapat edzőtáborba. Miben lesz ez más az itthoni felkészüléstől?

Mindenek előtt szeretném megköszönni a Tulajdonos Úrnak, hogy lehetővé tette a csapat számára ezt az utazást. Mint tudjuk, nagyon sok fiatal játékos van a keretben, számukra különösen nagy élmény, ha megkapják a lehetőséget az utazásra. Több fontos funkciója is van a külföldi edzőtábornak. Először is segít a fiatal játékosok integrálásában, emellett erősíti a csapatszellemet, hiszen tudjuk, hogy az ilyen egy héten át tartó, összetartás jellegű együttlét jó körülmények között, kellemes időjárás- és pályaviszonyok mellett nagyon pozitív a csapatszellem szempontjából. Fontos tényező még, hogy az edzőtábor alatt négy ország első- és másodosztályú csapataival játszunk, ennek megfelelni pedig mindenképpen szakmai kihívás. Végül pedig nagyon fontos az, hogy addigra már magunk mögött tudhatjuk a műfüves felkészülési szakaszt, februárban már füvön tudunk edzeni, jó időjárási körülmények között tudunk mérkőzéseket játszani. Mind tudjuk, hogy a felkészülési időszak legfőbb célja az, hogy a február 21-i Magyar Kupa mérkőzésünkre a Balmazújváros ellen a csapat 100%-os állapotban legyen, és ennek elérése az edzőtábor kiváló lehetőség.

13 edzőmérkőzést játszik a csapat, ebből 9-et nemzetközi ellenféllel. Mik az elsődleges elvárások?    

Jelenleg gyakorlatilag 30 játékos alkotja a keretet, akik folyamatosan együtt edzenek, ebből 10-12 olyan játékos van, aki még nem töltötte be a 19. életévét. Nagyon fontos, hogy a fiataljainknak játéklehetőséget nyújtsunk, és ezért dupláztuk a meccseket. Bár nagy számnak tűnik, de ez azt jelenti, hogy a keret mindig ketté lesz bontva, és dupla meccseket játszunk.

További híreink

Öt játékosunk az UP válogatottakban
Királyi győzelem a Budafok ellen

Királyi győzelem a Budafok ellen

Megtört a jég, megvan az első hazai győzelem! Csapatunk rendkívül szervezett és magabiztos játékkal 4:0-ra nyerte a Budafok elleni mérkőzést. Király József vezetőedző győzelemmel debütált az ETO kispadján.

Király vezetésével a Budafok ellen nyerni kell

Kiemelt támogatóink

Támogatóink