Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

ETO-FTC 5-5!

Háromgólos vezetéshez jutott a Fradi a 21 percre, ebből a hátrányból jött vissza a meccsbe az ETO vészkapus játékkal. A 36. percre azonban ismét kettővel vezetett a FTC! A hajrában összeszedte magát a Győr és ismét kiegyenlítettek Juanráék. A vége 5-5 lett, pontot rabolt a Ferencváros a címvédő otthonában.

ETO-FTC 5-5!

Az FTC nem titkolt célja volt, hogy meglepetést szerezzen Győrben, a várhatóan fáradtabb ETO ellen. A Berettyó-verő Fradi Győrben is meglepetésre sokáig győzelemre állt az ETO ellen, de a hajrában kiegyenlítettek a győriek.

A Címvédő Rába ETO egyszer sem vezetett a Fradi elleni mérkőzésen, pedig végig domináltak. A Fradi jól használta ki helyzeteit, meglépett két góllal a szünetig. Horváth és Komáromi találataival.

Komáromi duplájával 0-3, alaposan ráijesztett a Ferencváros a győriekre. Előhúzták 5 a 4 játékukat a Rába-partiak, ami elkezdett működni, és ledolgozták viszonylag gyorsan 4 perc alatt 3 gólos hátrányukat.

3-3 után azonban két hibájukat kihasználva ismét a fővárosiak vezettek két találattal. Komáromi és Birinyi lőtt üreskapus gólt a 32. és a 36. percben.

A hajrában a győzelmet nem, de az egyik pontot meg tudta szerezni az ETO, a tízgólos meccsen 5-5-re végződött a találkozó.

Győri támadásokkal kezdődött a találkozó, de Vámosi jól védett, többször is bravúrral hárított.

A 15. percben Alex passza találta helyzetben a győri Bognár Bálintot, de nem sikerült kapura fordulni a labdával, mert Komáromi büntető területen belül faultolta Bognárt, de néma maradt a bíró sípja és tovább engedte a Fradi kontráját.

A vezetést Horváth B. szerezte meg a 15. percben, középről lefordulva kilőtte a bal alsó sarkot Komáromi beadását követően (0-1).

Vészkapus játékra váltott az ETO, komoly offenzívát indítottak Vámosi kapuja felé.

Komáromi két perccel később kettőre növelte a Fradi előnyét. Ismét érdekes döntést hozott a bíró a 2. vendég gól előtt.

Tumultus alakult ki az FTC kapuja előtt, Vas belőtt labdája felpattant Vámosin, Sáfár igyekezett menteni, de a labda Juanrához pattant, aki estében kotort a hálóba a mellette a kapuba eső Vámosi mellet. A bírók azonban kifelé intettek vélhetően kapustámadás miatt, mivel Vámosit is magával sodorta a győriek spanyol csapatkapitánya. Az ETO leállt a gól miatt, Komáromi ezt kihasználva emelt a vészkapus Dávid mellett a hálóba (0-2).

A hátralévő időben nem sikerült a Győrnek szépítenie, két gólos Fradi előnnyel mehettek pihenni a szünetben a csapatok.

Nem jól kezdte a játékot az ETO a pihenő után, háromra nőtt az FTC előnye a 21. percben, mivel Komáromi duplázott a 21. percben (0-3).

Továbbra sem ment a góllövés a Győrnek, nem volt mit tenni, újra vészkapus játékra tért át az ETO.

Négy perc alatt Vas Ádám duplájával és egy nagy Juanra szóló utáni találatával kiegyenlített a második játékrész felére (3-3) az ETO. Vas első gólja előtt Komáromi lövése csattant a kapufán, ebből jött a szépítő találatot hozott győri ellentámadás.

Mire lendületbe jött volna a Címvédő, hogy átvegye a vezetést, Komáromi harmadik gólját szerezte, amit Birinyi egy szemfüles találattal megtoldott, 4 perccel a vége előtt újra kétgólos előnyhöz jutott a Fradi 3-5!

Nem tört meg a bajnok, pedig ért a meglepetés a levegőben! Az ETO még az utolsó perc előtt ismét egyenlített. Fabio a rá jellemző kiszorított szögből a léc alá vágott spicces góljával kozmetikázott a 38. percben, majd Alex egy perccel később a baloldalról nagy erővel talált a Fradi kapujába egy perccel a vége előtt (5-5). Az utolsó másodpercekig teljes össztűz alatt volt a Fradi kapuja, de a szenzációsan védő fradista hálóőr Vámosinak köszönhetően már nem változott az eredmény.

A Fradi kihasználta az ETO gyengeségeit és az előre várható dekoncentráltságát a bajnoknak az Elite Round miatt. Kőkeményen védekeztek, a kapuban Vámosi remekelt, emellett ha megindultak veszélyt jelentett szinte mindegyik Fradi kontra.

Az ETO majdnem beleszaladt egy csúnya vereségbe, de csapatuk egységének és a hatékony vészkapus játékuknak köszönhetően megmentették az egyik pontot.

Igazságos pontosztozkodás lett a Rába ETO-FTC Futsal Fischer Klíma bajnoki vége.

 FÉRFI FUTSAL NB I, 9. FORDULÓ
RÁBA ETO–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 5–5 (0–2)
Győr, Városi Egyetemi Sportcsarnok V: Tamási, Vass, Imrő
ETO: Alasztics – Klacsák, Gerard, Vas Á., Bognár B. – Klicsó (k), Szűcs Á., Papp B., Tama, Fábio, Álex, Juanra, Sáhó, Dávid
FTC: Vámosi – Komáromi, Birinyi, Andorka, Keresztury – Sikur (k), Horváth B., Lak, Safar, Karacs, Juhász, Vattamány, Dénes. Játékos-edző: Safar Tony
G: Vas Á. (26., 30.), Juanra (27.), Fábio (38.), Birinyi (39. – öngól), ill. Horváth B. (14.) Komáromi (17., 21., 32.), Birinyi (36.)

Fotó: ftcfutsal.hu

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink