Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Csalódást keltő játékkal vereség Gyirmóton

Az ETO 2-0-ás vereséget szenvedett a Gyirmót otthonában a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. Kiss M. szerezte meg a vezetést és a végeredményt Stieber állította be. A mérkőzést kettős emberhátrányban fejezte be a Győr.

Csalódást keltő játékkal vereség Gyirmóton

Fotó: kisalfold.hu

Nagy küzdelem jellemezte az első félidőt, a két városi rivális csatája kiegyenlített volt, a játék töredezett, és főleg a mezőnyben folyt. Kevés helyzet alakult ki, de ahogy közeledtünk az első 45 perc derekához, a Gyirmót próbálkozásai erőteljesebbé váltak. A 36. percben csaknem vezetést szerzett a hazai csapat, azonban Nagy lövését védte Szatmári, Farkas bombája pedig a felső lécen csattant.

A szünet után megfogyatkozott az ETO Debreceni kiállítása miatt, majd a Gyirmót az ezt követő büntetőből Kiss Máté tizenegyesével megszerezte a vezetést. Ettől kezdve a hazaiak akarata érvényesült a pályán, egyetlen helyzetét az ETO Kovács révén kihagyta. A Gyirmót érezhetően fölénybe került, és Stieber révén kettőre növelte előnyét a 72. percben.

A 90. percben Szimcsó kiállításával kettős emberhátrányban, 9 fővel fejezte be az ETO a városi rangadót. A Gyirmót megérdemelten nyert a gyengébben muzsikáló zöld-fehérek ellen, akik az emberhátrányt követően nem tudták saját játékukat érvényesíteni.

A Gyirmót sikerével beelőzte a városi rivális WKWK ETO FC Győrt, már a 7. a bajnoki tabellán, az ETO pedig lecsúszott a 11. helyre.

Hannich Péter: Minden tekintetben jól sikerült felkészülnünk erre a találkozóra és ez meg is látszott a mai teljesítményünkön. Igazi csapatként működtünk és többet is tettünk a győzelemért, mint az ellenfelünk. Számítottunk arra, hogy az első gólnak döntő jelentősége lesz és ez így is történt.    

Szentes Lázár: Az első félidő nagy küzdelmet, és ahogy várható volt, kiegyenlített és óvatos játékot hozott. A második játékrészben sajnos csak egyetlen helyzetet tudtunk kialakítani és azt is kihagytuk. Mivel a Gyirmót két gólt szerzett, 2-0-ás vereséget szenvedtünk.

GYIRMÓT FC GYŐR – WKW ETO FC Győr 2-0 (0-0)

GYIRMÓT FC GYŐR: Sebők Zs. - Achim S. Z., Lengyel D., Lázár P., Présinger Á. - Kiss M., Varga P. (85.p. Szalánszki G.) - Szegi V. (82.p. Sandal D.), Nagy P., Stieber A. - Farkas Z. (69.p. Paku R.)
VEZETŐEDZŐ: Hannich Péter

WKW ETO FC GYŐR: Szatmári Z. - Magasföldi J. (66.p. Beliczky G.), Bagi I., Gyagya A., Szimcso V., Vadász V., Szatmári L. (56.p. Tajthy T.), Zamostny B. (58.p. Erdélyi L.), Kovács K., Rokszin Á., Debreceni A.
VEZETŐEDZŐ: Szentes Lázár

 

A mérkőzés főbb eseményei:

A mérkőzés elején Zamostny szabadrúgását fogta Sebők, miután kétszer is szabadrúgáshoz jutott az ETO.

A 33. percben Nagy vállalkozott lövésre 30 méterről, azonban lövését a Szatmári bravúrral oldalra ütötte.

Hat perccel később Vadász tört be a gyirmóti büntetőterületre, lövése Sebők kezében halt el.

Három perccel később Nagy szerzett labdát az ETO tizenhatosának előterében, majd jobbra passzolt Farkasnak, aki egy csel után ballal a felső lécre rúgta a labdát.

A szünet után hamar megszerezte a vezetést a Gyirmót.

Présinger beadására érkezett középen Lázár, akit védője, Debreceni lerántott, így a játékvezető kiállította Debrecenit és büntetőt ítélt. A büntetőt Kiss magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba.

Présinger beadására érkezett csúszva Farkas, aki a kapust átemelve a felső lécet találta el az 58. percben, a kipattanót Achim lőtte kapura, azonban a gyirmóti védő próbálkozása pontatlan volt.

A 72. percben Nagy kapott középen labdát, majd remek ütemben indította a védők között kilépő Stiebert, aki 5 méterről, a kapus mellett a bal alsó sarokba gurított.

A hajrában Paku 20 méteres, bal lábas lövése suhant el nem sokkal a bal oldali kapufa mellett.

A 88. percben Sandal lépett ki  védők között, azonban éles szögből leadott lövését szögletre ütötte Szatmári.

90.p. Szimcsó birkózott, majd ütött oda Nagynak, amiért a játékvezető kiállította.

További híreink

Balmazújvárosba látogatunk

Balmazújvárosba látogatunk

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában az ETO a tavaly még NB I-es Balmazújváros otthonában lép pályára.

Nézd az ETO-Újpest kupameccset a legjobb helyről!

Nézd az ETO-Újpest kupameccset a legjobb helyről!

Tekintsd meg az ETO-Újpest Magyar Kupa mérkőzést a VIP páholyból! A Stadion VIP páholyai nem mindennapi élményt kínálnak, hiszen a legjobb kilátást biztosítják a pályára!

Pálfi Antal 85 éves

Pálfi Antal 85 éves

Az ETO 3. legidősebb élő legendája, egykori kiváló balszélsője, Pálfi „Totó” ma ünnepli 85. születésnapját! Isten éltesse sokáig!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink