Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

UEFA Futsal Cup: óriási siker – final fourban a Rába ETO!

A Rába ETO hazai közönség előtt 6–4-re legyőzte az olasz Luparensét az UEFA Futsal Cup elitkörének harmadik fordulójában, ezzel története során először bejutott a sportág Bajnokok Ligájának beillő sorozatának négyes döntőjébe!

UEFA Futsal Cup: óriási siker – final fourban a Rába ETO!

Az ukrán MFC Herszon nagy szívességet tett azzal az ETO-nak, hogy 3–1-es hátrányból felállva 7–3-ra megverte a fehérorosz FK Sztalica Minszket a csoport első szombati mérkőzésén, így ugyanis a győrieknek nem maradt más feladatuk, mint legyőzni az első két meccsét megnyerő Luparensét. Azt a Luparensét, amelytől a selejtezősorozat korábbi szakaszában 5–0-ra kikaptak Padovában.

Az olaszok ezúttal háromszor is megszerezték a vezetést, ám a győriek mindannyiszor válaszoltak, így az utolsó négy percnek 3–3-as állásról vágtak neki a felek. Az idő ekkor még a győrieket sürgette, akik Fábio Aguiar második góljával 36:09-nél fordítottak, és továbbjutásra álltak! A Luparense átállt vészkapusos játékra, amit Fábio az első adandó alkalommal kihasznált, 5–3 az ETO-nak!

Kevesebb mint másfél perccel a vége előtt – ismerjük el – parádés akció végén Betao szépített (5–4), majd a vendégek ígéretes kontratámadást vezethettek, miután az egyik ETO-játékos lent maradt a földön az ellenfél kapujánál. De az olaszok eladták a labdát, amelyet a triplázó Fábio azonnal visszajuttatott a kapujukba (6–4)!

A győzelem azt jelentette, hogy az egymás elleni kedvező eredménynek köszönhetően a győriek végeztek a négyes élén!

A Rába ETO sikere történelmi, hiszen fennállása során először jutott be a sportág Bajnokok Ligájának beillő sorozatának négyes döntőjébe, amelyben már a portugál Sporting CP is biztosította helyét. Szombaton az A-csoportból még a Barcelona, az Ekonomac vagy a Pescara jut tovább, míg vasárnap a D jelű kvartettből a Movistar Inter vagy Dróth Zoltán csapata, a Kajrat Almati.

A final fourra 2018. április 19–22. között kerül sor, a helyszínt a résztvevő csapatok ismeretében később jelöli ki az UEFA.

Dr. Drucskó Zoltán (Az ETO FC Győr elnöke, az MLSZ futsal Bizottságának elnöke): A magyar labdarúgás napján sporttörténelmet irtunk, egyesületünk legnagyobb sikerét aratva. Köszönet és hála mindazoknak, akik kezdetektől támogattak, hittek bennünk. Óriási Respect a CSAPATOM valamennyi tagjának. Az álom valóra vált!

Javi Rodríguez (a Rába ETO vezetőedzője): A meccs előtt nagyon akartuk a sikert, több góllal szerettünk volna nyerni, hogy elérjük az álmunkat a Final Fourba jutást. Óriási erőfeszítéssel 100%-kon égve végre sikerült olyan játékot produkálnunk, ami meghozta a sikert a Luparense ellen. Gratulálok a csapatnak!

Juanra (a Rába ETO csapatkapitánya): Hihetetlen, nem gondoltuk volna a Torna előtt, hogy sikerül a továbbjutás. A teljes csapat úgy gondolta, hogy amiért kőkeményen dolgoztunk, ha van egy kis esély, azt meg kell ragadni. Ez ma este sikerült, egy szenzációs meccsen sikerült legyőzni a Luparensét, óriási öröm ez számunkra.

Alasztics Marcell (az Elite Round kiváló teljesítményt nyújtó győri kapusa): Nagyon boldogok vagyunk, sikerült ezt az elképeztő teljesítményt nyújtani. Legjobb álmunkban sem gondoltuk volna, még a Main Round előtt sem, hogy sikerül Final Fourba jutni. Hatalmas élmény volt ez a hét, személy szerint én győriként, lokálpatriótaként nagyon nagyon boldog vagyok. Rengeteg ismerősőm, családom is tanúja lehetett a sikernek, a külföldi csapattársaim családtagjaiból is sokan jelen voltak, mindenkinek egy hatalmas élmény lehetett. Bent vagyunk a 4 között, áprilisban lesz a Final, addig készülünk, hogy ott is helytálljunk és ne valljunk szégyent.

UEFA FUTSAL CUP, ELITKÖR
C-CSOPORT (GYŐR), 2. FORDULÓ
LUPARENSE (olasz)–RÁBA ETO FC 4–6 (3–2)
Győr, 800 néző. V: Bogdan Sorescu (román), Juan Gallardo (spanyol)
LUPARENSE: Miarelli – Jefferson, Honorio, De Souza, Taborda. Cs: Betao, Revert, Mello Rossi. Vezetőedző: Marin Ortega
RÁBA ETO: Alasztics – Sáhó, Fábio, Constantino, Juanra. Cs: Gerard, Dávid, Bognár, Klacsák, Vass. Vezetőedző: Javi Rodriguez
Gólszerző: Juanra (öngól, 1–0) az 5., Álex (1–1) a 8., Jefferson (2–1) a 8., Álex (2–2) a 11., Taborda (3–2) a 19., Fábio (3–3) a 22., Juanra (3–4) a 37., Fábio (3–5) a 38., Betao (4–5) a 39., Fábio (4–6) a 40. percben

A csoport másik mérkőzésén
MFC Herszon (ukrán)–FK Sztalica Minszk (fehérorosz) 7–3 (1–3)

Forrás: nso.hu

További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink