Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Vasárnap városi derbi következik

Holnap 16 órakor története során először csap össze a Gyirmót és az ETO első csapata a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában.

Vasárnap városi derbi következik

Igazán különleges mérkőzésre készülhetünk vasárnap, hiszen a Gyirmót és az ETO első csapata még sosem találkozott bajnoki mérkőzésen. Ellenfelünk, a Gyirmót FC az előző szezonban még az NB I-ben játszott, az ETO FC pedig az NB III-ból jutott fel a másodosztályba, így jöhetett létre a már sokak által várt városi rangadó. 

Jelenleg a tabellán épp egymás alatt áll a két csapat, az ETO 26 ponttal a 9., a Gyirmót 25 ponttal a 10. helyezett. 

Csapatunk múlt héten váratlan vereségbe szaladt bele hazai pályán, ugyanis a Credobus Mosonmagyaróvár együttese már az első félidőben 2 gólosra növelte az előnyét, amit nem sikerült a 90 perc végére ledolgoznunk. Ez azonban nem törte meg a fiúk lendületét, levonták a tanulságokat, és a héten újjult erővel készültek a Gyirmót ellen, ahol elmondásuk szerint 200%-ot szeretnének nyújtani, és győzni akarnak.

A héten hatalmas veszteség érte a csapatot, Nagy Ádám, az elmúlt 2 és fél év csapatkapitánya egészségügyi okokból kénytelen volt visszavonulni aktív sportpályafutásától, így a srácok érte is fognak küzdeni vasárnap. 

Csak az ETO! Hajrá Győr!

A Gyirmót FC-nél is edzőváltás történt a közelmúltban, november 8. óta Hannich Péter irányítja a kék-sárga együttest. Első mérkőzésén a Credobus Mosonmagyaróvár ellen rögtön győzelemmel debütált, múlt héten azonban vereséget szenvedett csapata a Budafoktól. Holnap kiderül, sikerül-e győzelemre vezetnie csapatát az ETO ellen, ahol Szentes Lázár csapattársaként labdarúgó karrierje legsikeresebb éveit töltötte. 

Szentes Lázár: "Először találkozik egymással a két csapat az NB II-es bajnokságban, egy felfokozott hangulatú városi rangadónak nézünk elébe. Izgalmas, jó iramú mérkőzést, nagy csatát, de sportszerű küzdelmet várok, remélhetőleg ETO győzelemmel zárjuk a találkozót.”

Hannich Péter: "Az ETO a szívem csücske, de egy ilyen derbin ezt félre kell tenni, így számomra ez a találkozó is olyan lesz, mint a többi bajnoki. Felkészültünk, megpróbálunk úgy futballozni, hogy otthon tartsuk a három pontot.”

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójának menetrendje:

A Merkantil Bank Liga jelenlegi állása:

 

További híreink

Balmazújvárosba látogatunk

Balmazújvárosba látogatunk

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában az ETO a tavaly még NB I-es Balmazújváros otthonában lép pályára.

Nézd az ETO-Újpest kupameccset a legjobb helyről!

Nézd az ETO-Újpest kupameccset a legjobb helyről!

Tekintsd meg az ETO-Újpest Magyar Kupa mérkőzést a VIP páholyból! A Stadion VIP páholyai nem mindennapi élményt kínálnak, hiszen a legjobb kilátást biztosítják a pályára!

Pálfi Antal 85 éves

Pálfi Antal 85 éves

Az ETO 3. legidősebb élő legendája, egykori kiváló balszélsője, Pálfi „Totó” ma ünnepli 85. születésnapját! Isten éltesse sokáig!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink