Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

BL: A végső ütközetre készülnek

Harmadik, záró játéknapjához érkezett a Futsal BL Elite Round. Csoda lesz, vagy realitás? Ma este eldől, az olasz Luparense, vagy a házigazda Rába ETO jut a futsal BL Final Fourjába a győri Futsal Cup elitköréből.

BL: A végső ütközetre készülnek

Sokan öt forintot sem adtak volna az ETO idei keretének arra, hogy az utolsó napon kedvező pozícióból a Final Fourba jutásért játszhatnak az UEFA Futsal Cup győri csoportjában.

Az eredmények eddigi alakulásának, illetve annak köszönhetően, hogy a teljes extázisban futsalozó magyar bajnok megfordította két gólos hátrányból a Kherson elleni meccset, ma 18 órakor az eddig hibátlan, olasz Luparense-vel a futsal BL négyes döntőjébe jutásért meccselhet az ETO a győri Magvassy Sportcsarnokban.

Az ütközet esélyese természetesen a Lupi, hiszen az idei sorozat öt meccsén egyszer sem kaptak ki, a fehérorosz Minszk 8-4-es legyőzésével nagyot léptek a továbbjutás felé.

Egy gólos, vagy három gólos győzelem választja el a magyar bajnokot és a magyar futsalt attól, hogy
történetében először Final Fourt játszhasson.

Amire valamennyien egy évtizede várunk, amihez legközelebb legutóbb az 2012/13-es idényben járt az ETO. A címvédő Benfica ellen Ramada egyenlített a utolsó másodpercben, ezzel három gólos hátrányt egalizáltak az ETO. Tbilisiben a győrieket egyetlen kapufa választotta el a Iberia Star Tbilisi elleni 2-2-re végződő összecsapáson. Akkor Juanra lövése kifelé pattant a kapufáról és a 7 pontos Tbilisi után az ETO a 2. helyen végzett 5 ponttal, maga mögé utasítva a portugál Benficát.

Valljuk be, kicsi a továbbjutás valószínűsége, de a Javi Rodríguez megérkezése óta mentálisan felerősödő Rába ETO akár meg is oldhatja ezt a feladatot.

Javi Rodríguez a Győr spanyol edzője a következőket nyilatkozta a 3-2-es ukránok elleni győzelem után: „Nagyon jó helyzetben vagyunk, ha a torna előtt bárki azt mondta volna, hogy ha az utolsó meccsen győzünk, még meg is nyerhetjük a tornát, boldogan aláírtuk volna. Emlékeztünk a tegnapi mérkőzés hibáira, és azokat nem követtük el újra, nagyot harcoltak a fiúk és megfordították a mérkőzést. A legfontosabb, hogy nagyon jó helyzetből, bizakodva várhatjuk a szombati mérkőzést a Luparense ellen.”

Egyetlen meccs dönt ma este. Egy gól, vagy három… Ennyivel kell nyerni a magyar címvédőnek, abban az esetben, ha a Minsk nem tud nyerni ma délután, vagy ha legyőzi az ukrán Kherson csapatát.

Az UEFA Futsal Cup versenyszabályzata szerint azonos pontszám esetén csak az egymás ellen szerzett pontok és gólok számítanak. Így a mai mérkőzések eredményétől függetlenül már csak két csapatnak van esélye a Final Foura, azaz a sportág legjobb négy csapata közé jutásra. Örömteli, hogy az eddig mindkét mérkőzésen hibátlan Luparense mellett a másik esélyes az ETO, hiszen a Minsk csapata a Luparensétől elszenvedett 4 gólos vereségével kiszállt a feljutásért való küzdelemből. Az, hogy az ETO-nak hány góllal kellene győznie a továbbjutásért este, viszont a fehérorosz ukrán párharc eredményétől függ. Amennyiben a Minsk behúzza a győzelmet három csapat végezhet azonos pontszámmal, és ebben az esetben az egymás ellen elért gólkülönbség terén a Luparense áll a legjobban +4 góllal. Ezt kellene a az ETO-nak a maga javára fordítania, amihez minimum 3 góllal kell nyernie. Jóval egyszerűbb a feladat, ha nem nyer a Minsk, mert ekkor csak az ETO és a Lupi végezhet azonos ponttal. Ebben az esetben azonban nem jöhet létre körbeverés, így az egymás ellen szerzett pontok számítanának elsődlegesen. 1 gólos győzelemmel már az ETO lehetne a továbbjutó, ami nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen a mérkőzés esélyese az olasz csapat. Érdemes lesz tehát kilátogatni szombaton is a Magvassyba, hiszen van miért izgulni a mai mérkőzéseken is.

Az ETO ma este akár el is kaphatja a Luparensét. Győrben mindenki ezt szeretné, de ha az előző meccshez hasonlóan teljes erőbedobással küzdenek Juanráék, de ha vereséggel zárnak, akkor sem szólhatunk semmi rosszat a magyar gárdára.

Mert mertek álmodni, mert utolsó erejükig harcoltak, mert hittek a győzelemben két gólos hátrányban is, mert látványos megoldásaikkal és góljaikkal kiszolgálták a közönséget, mert alázatosan végrehajtottak minden edzői utasítást, mert egy csapatként lélegeztek.

Az ETO már azzal kivívta minden futsal barát tiszteletét, hogy a kiváló cseh gárda ERA Pack Chrudim ellen győzni tudott és az Elite Roundba jutott két nagy arányú vereséget követően.

Akkor valami megváltozott, Padovában megmutatták a fiúk, hogy az ETO-t nem szabad leírni és hatalmas szívük van. Nos azóta a győri csapat csak jobb lett, hála Javi Rodríguez munkájának és a teljes csapat szívós felkészülésének.

Döntse el mindenki maga, mennyi esélyt ad az ETO-nak ahhoz, hogy bejut a Final Fourba. Ez egy nagy lehetőség a győri csapat számára, megjósolhatatlan, mennyire fogja lelkileg nyomni ez a teher a srácokat, vagy éppen az olaszokat. A Minsk ebből a játékból a rossz gólkülönbsége miatt kiszállt, ma eldől, ki jut a Final Fourba, másodszor a Luparense vagy először az ETO?

Egy biztos, ma rengetegen lesznek kíváncsian a győri elitekör záró mérkőzésére akár a helyszínen, akár a LIVE Streamet nézve.

Szurkoljunk együtt azért, hogy megvalósuljon egy hihetetlen álom, egy óriási lehetőség a magyar és győri futsal számára. Mindenki a Magvassyba ma este, mindenki a képernyők elé!

Luparense C/5 – Rába ETO FC Győr
UEFA Futsal Cup Elite Round Group C
2017.11.25 18:00 óra, Győr, Magvassy Sportcsarnok

Livestream link: 

https://www.youtube.com/watch?v=-oC-p8VIwrY

Csak az ETO! Hajrá Győr!

 

Kapcsolódó videó


Kapcsolódó hírek

Hihetetlen hajrával nyert az ETO

Hihetetlen hajrával nyert az ETO

Kétgólos hátrányról nyerte meg az ETO az ukrán MFC Kherson csapata elleni BL találkozót. Hat másodperccel a vége előtt Dávid Richárd mértani pontosságú passzát Fabio pofozta a hálóba.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink