Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Hihetetlen hajrával nyert az ETO

Kétgólos hátrányról nyerte meg az ETO az ukrán MFC Kherson csapata elleni BL találkozót. Hat másodperccel a vége előtt Dávid Richárd mértani pontosságú passzát Fabio pofozta a hálóba.

Hihetetlen hajrával nyert az ETO

Az UEFA Futsal Cup elitkörének második játéknapján, ismét nagyot küzdött az ETO! Két gólos vendég vezetés után sem adta fel a Győr, a hajrában vészkapus játékra áttérve előbb kiegyenlítettek, majd kiharcolták a roppant fontos győzelmet.

Az ukránok előtt maradt ki az első nagy lehetőség, Chudnov lőtt nagy helyzetben fölé.
Hiába támadott az ETO többet, mint tegnap a Minsk ellen, az ukrán hálóőr mindent védett, vagy ha rajta is túljutott a labda, akkor a kapufa mentett többször. Fabio emelése csattant a kapufán, majd Vas és Alex 100%-kos ziccere maradt ki.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

Váratlanul a Győrben is megfordult Fumasa szerezte meg a vezetést a 12. percben az ukránoknak. A győri blokkról levágódó labdát Fumasa nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte (0-1).

A szünet utántovábbra is kimaradtak a győri lehetőségek, a Kherson viszont az 24. percben kettőre növelte előnyét Chudnov védhetetlen távoli bombája révén. 

Teltek a percek, a hajrában a kapujához szorította az ETO az ukránokat, de nem jött az egyenlítés. Tsypun extázisban védett, minden sarokra lőtt labdán rajta volt.  Javi időt kért, majd vészkapus játékra váltott az ETO a 28. percben.

Az ETO a kínálkozó alkalomra várva türelmesen passzolgatva, próbálta feltörni a Kherson védelmét. Sáhó dupláthatott közelről, telibe találta a jobb kapufát. Ezután a győri szépítés a 35. percben meg is érkezett.

Juanra látta meg Fabiot, gyors passz után azonnal visszakapta a jobb lábára a labdát, és lendülettel érkezve, 3 méterről az ukrán kapu bal oldalába tüzelt (1-2). Gyönyörű akció volt!

Folytatta az 5 a 4 játékot a Győr, meg is lett az eredménye, Vas volt középen harcos, tőle a labda Fabiohoz került, aki kilőtte a rövid sarkot 32. perccel a vége előtt 2-2!

Az utolsó percre érkezve folytatta a vészkapus taktikát az ETO. Milyen jól tették! Vas lövését védte a kapus, majd a védők felszabadítottak, szerencsére röviden, mert a lendületben érkező Dávid talppal megtolta futtában a labdát saját térfelén, majd a jobb kapufához tartó tökéletes passzát Fabio bokázta a Kherson kapujába (3-2).

Felrobbant Magvassy Győrben, a közel 800 győri egymás nyakába ugrott, az ETO hat másodperccel a végső dudaszó előtt harmadszor is betalált – alig több mint 5 perc alatt megfordította a meccset és megszerezte első győzelmét a győri Elite Round C csoportjában.

Javi Rodríguez: Nagyon jó helyzetben vagyunk, ha a torna előtt bárki azt mondta volna, hogy ha az utolsó meccsen győzünk, még meg is nyerhetjük a tornát, boldogan aláírtuk volna. Emlékeztünk a tegnapi mérkőzés hibáira, és azokat nem követtük el újra, nagyot harcoltak a fiúk és megfordították a mérkőzést. A legfontosabb, hogy nagyon jó helyzetből, bizakodva várhatjuk a szombati mérkőzést a Luparense ellen.

A csoport győztese jut a sorozat négyes döntőjébe.
UEFA Futsal Cup, elitkör, C csoport, Győr, 2. forduló
Luparense (olasz)-Sztalica Minszk (fehérorosz) 8-4 (2-2)
Rába ETO-MFK Kherson (ukrán) 3-2 (0-1)

A C csoport állása
1. Luparense 6 pont
2. Sztalica Minszk 3
3. Rába ETO 3
4. MFK Kherson 0

Szerdán játszották, 1. forduló
Luparense-MFK Kherson 3-1 (1-0)
Rába ETO-Sztalica Minszk 2-3 (0-0)

A 3. forduló szombati programja
MFK Kherson-Sztalica Minszk 15.30
Luparense-Rába ETO 18.00

Kapcsolódó videó


További híreink

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

NYOLCADSZOR IS BAJNOK A RÁBA ETO

Az elmúlt 9 évben nyolcadszor lett bajnok a Rába ETO. Ez hatalmas, és maradandó teljesítmény minden sportban, így a mi futsalunkban is.

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Egyetlen meccsre a bajnoki címtől!

Pénteken folytatódik a futsal bajnoki döntő, jön a 3. felvonás! A Győr két meccs előnyben várja az összecsapást, amennyiben nyernek Juanráék, az ETO Futsal megvédi címét és nyolcadszor bajnok! A mérkőzést online, élőben közvetíti az m4sport.hu.

Büntetőkkel ETO győzelem!

Büntetőkkel ETO győzelem!

Küzdeni tudás, csapategység, szív diadala a győri parketten! A végletekig kiélezett összecsapáson 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbítás sem tudott dönteni (3-3). Az ETO a szétlövésben végül 3-2-re le tudta győzni a Berettyóújfalu csapatát. A Győr 2-0-ra növelte előnyét a bajnoki döntőben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink