Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Megnyertük megyei rangadót!

Az ETO küzdelmes, jó iramú mérkőzésen céltudatos játékkal fektette két vállra a lelkes Sopron gárdáját.

Megnyertük megyei rangadót!

Nagy Ádám és Gyagya Attila fejeseivel kettőre nőtt a győri előny, a Sopron Horváth találatával szépített a hajrában. Az ETO végig nagyot küzdött a 2. félidőben az egyenlítésért harcoló Sopron ellen a rangadón és újabb sikerrel hazahozta a győzelemért járó 3 pontot! Szép volt fiúk!

Megyei rangadón Sopronban lépett pályára a WKW ETO FC Győr a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

Az ETO Nagy Ádám révén már a hetedik percben megszerezte a vezetést egy ravasz fejest követően (0-1). A küzdelmes és jó iramú rangadón nem volt sok helyzet, az ETO irányította a mérkőzést. A 30. percben újabb fejessel kettőre nőtt a győri előny Sopronban, Gyagya Attila előzött meg mindenkit a rövid saroknál és csúsztatott a hazai kapuba (0-2).

A Sopron a semmiből jött vissza a mérkőzésbe. A 43. percben Horváth P. egyéni akció végén a kifutó Szatmári Z. -n is túljutott, majd kiszorított helyzetből gurította a Sopron szépítő találatát a bal alsó sarokba (1-2). Horváth hasonló helyzetből majdnem egy percen belül kétszer is beköszön az ETO kapujába, most azonban Szatmári bravúrral védte lövését.

A második félidőre a szünetben feltüzelt hazai csapat jött fel a pályára, még nagyobb küzdelemmel folytatódott a találkozó. A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, de az ETO akarata érvényesült jobban a pályán.

Az 50. percben Varga elől az utolsó pillanatban mentett Nagy Ádám, ezután a győri kapus Szatmári kivetődve megszerezte a labdát. Ezután már nem volt nagyobb helyzet, igaz mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de a befejezések pontatlanok voltak. Az ETO rutinosan őrölte fel a Sporon szórványos támadásait a hajrában és a hosszabbításban, így az első játékrészben kialakult 1-2 maradt a végeredmény.

A WKW ETO FC Győr nyolcadik mérkőzésén maradt veretlen Szentes Lázár érkezése óta, ezen a mérkőzésen is érződött az összeszedettség és a tudatos játék a győrieknél. Az ETO magabiztosan szerezte meg a 3 pontot a hajrában is lelkesen futballozó Sopron ellen, akiknek hozzáállása miatt remek 2. félidőt láthattak a szurkolók.

Ezzel a győzelemmel az ETO a Merkantil Bank Liga tabelláján már három pontra van a 3. helyezett Vác együttesétől.

Németh Szabolcs: -Egyik szemem sír, a másik nevet, annak örülök, hogy ilyen hozzáállással, akarással, lelkesedéssel játszottak a játékosaim. A másik szemem amiatt sír, mert nem sikerült pontot szerezni. Azt gondolom, hogy erre a hozzáállásra majd lehet építeni, és ha ehhez jó játék és kapu előtti higgadtság tud párosulni, akkor meg tudunk nyerni a későbbiekben a mai mérkőzéshez hasonló rangadót is.

Szentes Lázár: -A mai győzelemnek az ad különösen nagy értéket, hogy egy megyei rangadót nyertünk meg nagyon szoros, nagyon kemény meccsen. 2-0-nál már azon gondolkodtam, hogy a félidőben mit fogok a fiúknak mondani, hogy a 2-0 milyen veszélyes eredmény, erre megkaptuk a szépítő gólt. A második félidőben próbáltunk még egy gólt szerezni, és a félidőben az is elhangzott, hogy lehetőség szerint ne kapjunk gólt. Szerencsére nem kaptunk gólt, de a Sopronnak voltak helyzetei, és ezért is gratuláltam a soproni játékosoknak akikkel találkoztam, hiszen megérdemelték, nagy küzdelemre késztettek bennünket. 

Soproni VSE – WKW ETO FC Győr 1-2 (1-2)

Gólszerzők: Nagy Á. (7p), Gyagya A. (30p), Horváth P. (43p)

Soproni VSE: Heinrich M. - Szőke D., Sifter T., Horváth P., Koronczai B., Angyal Zs., Garda G., Szabó L., Ágh Z., Hadházi D. Cserék: Molnár M., Kulcsár K., Batizi-Pócsi B., Bor D., Harangozó B., Winkler A. Vezetőedző: Németh Szabolcs

WKW ETO Kezdő: Szatmári Z. - Rokszin Á., Nagy Á., Gyagya A., Bagi I., Pongrácz V. (Szatmári L. 85p), Magasföldi J., Kovács K., Szimcsó V. (Szánthó R. 91p), Szabó L. (Vadász 56p), Zamostny B.

Cserék: Gyurákovics, Beliczky, Szánthó R., Krén B., Vadász V., Szatmári L., Völgyi D.
Vezetőedző: Szentes Lázár

Kapcsolódó hírek

ETO-Sopron rangadó a láthatáron

ETO-Sopron rangadó a láthatáron

A múlt hétvégi, MTK elleni bravúros győzelem után vasárnap a Soproni VSE ellen játszik rangadót az ETO 14:30-kor a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink