Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Legyőztük a listavezetőt!

A szív és az akarat diadala Győrben! A labdarúgó NB II 16. fordulójában a WKW ETO FC Győr Szabó Lukas és Szimcso Viktor találatával egy gólos hátrányból fordított és bravúros játékkal 2–1-re legyőzte hazai pályán a listavezető MTK-t.

Legyőztük a listavezetőt!

Visszafogottan kezdte a mérkőzést az ETO az MTK ellen. A vendégek az első percekben komoly gondokat okoztak a kicsit álmos hazai védelemnek, majd a 6. percben egy gyors támadást követően Lencse kanyarított a bal felső sarokba, ezzel pedig megszerezte a vezetést az MTK.

A Győr a kezdeti nehézségeket leküzdve rendezte sorait, és Zamostny lövésével jelezte, egyáltalán nem feltett kézzel játszanak a listavezető ellen.

Felváltva kerültek helyzetbe a csapatok a félidő hátralevő részében, az MTK támadásai időnként különösen veszélyesek voltak, a hazaiaknál a kapuban Szatmári, az MTK-nál pedig Demjén azonban biztosan végezték a dolgukat.

A 44. percben váratlanul kiegyenlített az ETO, egy bedobást követően Bagi ívelte a labdát a kapu elé, majd Szabó L. és Demjén ugrott fel a labdáért egyszerre, a vendég kapus azonban kicsit elkésett, így Szabó csúsztatott fejese az MTK kapujában landolt (1-1).

Jól kezdte a 2. félidőt az ETO, Szabó, majd Magasföldi lövését védte Demjén parádésan, komoly tűzijáték után szabadult fel a listavezető kapuja.

Két perc múlva azonban újabb győri gólnak örülhetett a hazai közönség, Magasföldi lépett ki félpályánál, leshatáron, egészen a kapuig sprintelt, önzetlen passzával a mellette érkező Szimcsot hozta gólhelyzetbe, aki az elvetődő MTK kapus mellett a hálóba vágta a Győr vezető találatát (2-1)!

Felrobbant az ETO Stadion, szurkolóinktól zengett a lelátó, remek mérkőzésen fordított az ETO, de még hátra volt 25 perc a végéig.

Nagy Ádám ütközött szerencsétlenül az 58. percben, és sajnos komoly sérülés miatt le kellett cserélni, a győri gárda csapatkapitányát a mentő szállította el. Kórházi kivizsgálást követően kiderült, hogy szerencsére sérülései nem súlyosak, estére haza is engedték.

Hiába kettőzte meg az MTK az iramot, görcsössé vált játékukkal nem tudták feltörni az ETO védelmét, amikor mégis sikerült, Szatmári remekelt a győri kapuban. Pedig a fővárosiak is bővelkedtek a helyzetekben. Hrepka hagyott ki egy nagy ziccert, majd pár perccel később Torghelle lefordulása után Szatmári tolta ki a jobb alsóba tartó lövést.

Csere mellett döntött Szentes Lázár, a győriek vezetőedzője. Jól szállt be a játékba Beliczky, érkezésével veszélyes támadásokat vezetett az ETO a jobb szélen. A szerencsének köszönhette Demjén, hogy az ETO nem talált be újra, Szimcso 3 méterről a kapusban lőtte a labdát. Ezzel a zöld-fehérek megkettőzhették volna előnyüket.

Magasföldi helyére Szatmári L. érkezett az utolsó percekre.

A csapat küzdött szívvel lélekkel, így meg tudta hamisítani a vége felé gyengülő MTK támadásokat. Emellett volt még erejük ellentámadásokra is, a hajrában életveszélyes győri kontrákat láthattunk. Zamostnyt lökte fel büntető területen Gengeliczky, de nem ítélt 11-est a játékvezető a 80. percben. Ezután ismét Zamostny lódult meg, de Demjén elsodorta előle a labdát, az ismétlést pedig Beliczky hagyja ki.

A legjobb védekezés a támadás, tehát az öt perc ráadásban a Győr rutinosan elől tartotta a labdát, az MTK nem tudott igazán nagy helyzetbe kerülni a játék végén, így meglepetésre az ETO nyerte meg az NBI-es rangadónak is beillő találkozót.

Az ETO egy gólos hátrányból nemcsak visszajött a meccsbe Szabó L. fejesével, hanem Szimcso góljával megfordította az állást a Merkantil Bank Liga listavezetőjével szemben. Az MTK ellen a 2. félidőben mutatott játék alapján megérdemelt győri győzelem született a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. Az ETO továbbra is veretlen Szentes Lázár vezetésével, a mai győzelemmel pedig sikerült megszakítani azt MTK 8 mérkőzés óta tartó sikerszériáját is.

Csapatunk így két helyet javítva a 9. helyre került a bajnoki tabellán, megelőzve egy ponttal a városi rivális Gyirmót FC-t gárdáját.

Szentes Lázár: – Nem volt egyszerű mérkőzés, de erre számítottunk is. Hét közben nagy hangsúlyt fektettünk az egyéni párharcok gyakorlására, és ebből profitáltunk is. A csapat hozzáállása tükröződik az eredményben. Vezetésünk után növelhettük volna góljaink számát, de nagy ziccereket hagytunk ki.

Feczkó Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, ekkor el is dönthettük volna a találkozót. Később a hazaiak játéka feljavult, az agresszivitás ellen nem találtuk az ellenszert, de örülök, hogy sérülés nélkül megúsztuk a találkozót. Az ETO jobban sáfárkodott a helyzeteivel, így tudott fölénk nőni. A győri létesítmény és miliő élvonalbeli együttest érdemelne.

WKW ETO FC Győr – MTK Budapest 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Szabó Lukas (45p), Szimcso (51p), illetve Lencse (6p)

WKW ETO FC Győr: Szatmári, Nagy (Gyagya 59p), Pongrácz, Magasföldi (Szatmári L. 83p), Bagi, Szabó (Beliczky 77p), Szimcso, Zamostny, Kovács, Rokszin, Debreceni 
Cserék: Gyurákovics, Beliczky, Gyagya, Krén, Szatmári, Völgyi, Kiliti
Vezetőedző: Szentes Lázár

MTK Budapest: Demjén, Deutsch, Vass, Gengeliczky, Torghelle, Hrepka, Bori (Korozmár 79p), Talabér, Schafer (Katona 59p), Lencse (Gera D. 59p), Vass Á. 
Cserék: Szentpéteri, Gera, Jakab, Korozmán, Katona, Borbély, Bayer
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Kapcsolódó képek

További híreink

Öt játékosunk az UP válogatottakban
Királyi győzelem a Budafok ellen

Királyi győzelem a Budafok ellen

Megtört a jég, megvan az első hazai győzelem! Csapatunk rendkívül szervezett és magabiztos játékkal 4:0-ra nyerte a Budafok elleni mérkőzést. Király József vezetőedző győzelemmel debütált az ETO kispadján.

Király vezetésével a Budafok ellen nyerni kell

Kiemelt támogatóink

Támogatóink