Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Neves elődök méltó utóda szeretne lenni

Csapatunk 17 éves tehetségével, Kovács Krisztiánnal a Kisalföld készített interjút.

Neves elődök méltó utóda szeretne lenni

 Az interjú a Kisalföld mai (2017.11.03) számában (LXXII./256) a 18. oldalon jelent meg.

Kovács Krisztián, az ETO 17 éves tehetsége rendszeresen szerepet kap az NB II-es csapatban. A szurkolók segítségével győzelmet remél az MTK ellen.

A tehetségeknek akar utat nyitni az MLSZ fiatalszabálya, ennek is köszönhető, hogy az ETO NB II-es együttesében rendszeres játéklehetőséget kap Kovács Krisztián. A 17 éves futballista Észak-Komáromban született, akárcsak Priskin Tamás, aki az ETO válogatott játékosa volt.

 – Ő az egyik példaképem, már itt játszott az ETO-ban, amikor idekerültem – kezdi Kovács Krisztián. – A másik példaképem Kalmár Zsolt, mivel ő is itt, az ETO-ban mutatkozott be a nagycsapatban és szintén magyar válogatott lett, illetve Bénes László, aki most már a szlovák válogatottban szerepel.

Kovács Krisztián kisgyerekként igazolt az ETO-ba.

– Még 2008-ban Pongrácz Dezső – a játékostársam, Viktor apukája – édesapámmal együtt megkérdezte az ETO-nál, hogy milyen feltételekkel lehet idekerülni. Aztán eljöttem egy-két edzésre, próbajátékra, és szerencsére jó benyomást keltettem. Mondták, hogy jöhetek, szívesen látnak a klubnál. Előtte Szlovákiában, Ekelen játszottam. Büszke vagyok rá, hogy ilyen fiatalon idekerültem és most már kilenc éve az ETO színeiben futballozom.

Tavaly az utolsó bajnoki meccsen mutatkozott be a felnőtt csapatban. Ősszel viszont már rendszeresen játszik.

– Az utolsó meccsen a Csepel ellen sajnos nem sikerült nyernünk, de így is bajnokok lettünk, és ez a legfontosabb – folytatja a fiatal futballista. – Nagyon örülök neki, hogy pont akkor tudtam bemutatkozni, és így én is kaptam aranyérmet. Mostanában szerencsére sokat játszom, nagyon jól érzem magam a csapatban, és büszke vagyok rá, hogy legtöbbször kezdő tudok lenni. Az NB II-es fiatalszabály is kedvező, Szimcso Viktorral és Gyurákovics Erikkel sok játéklehetőséghez jutunk. Köszönöm a belém vetett bizalmat, igyekszem a lehető legjobb játékkal meghálálni. Az utánpótlás csapatban középpályás vagyok, a felnőtteknél jobbhátvédet játszom. Mivel mind a kettőt nagyon szeretem, ez így pont tökéletes.

Sokszoros magyar utánpótlás-válogatottnak mondhatja magát, de vajon milyen lesz a folytatás?

– Nagy örömmel tölt el, hogy U17-es utánpótlás-válogatott lehettem és részt vehettem a csapattal a horvátországi Európa-bajnokságon, ahol hatodik helyezést értünk el. Bízom benne, hogy ennek lesz folytatása, és megvalósul az álmom, hiszen mint sokaknak, nekem is az a célom, hogy felnőtt válogatott is lehessek a jövőben.

Vasárnap presztízsmeccset játszik az ETO az MTK-val az NB II-ben.

– Nagyon várom a hétvégi találkozót, nívós ellenfél érkezik Győrbe, ráadásul tévés meccs lesz. Remélem, most is kezdő leszek, és sikerül győznünk az MTK ellen. Egy biztos, a csapat mindent meg fog tenni, hogy szórakoztató, gólokban gazdag mérkőzést játsszon és győzzön, hogy ezzel is megháláljuk szurkolóink szeretetét és buzdítását – zárta végül Kovács Krisztián.


További híreink

Öt játékosunk az UP válogatottakban
Királyi győzelem a Budafok ellen

Királyi győzelem a Budafok ellen

Megtört a jég, megvan az első hazai győzelem! Csapatunk rendkívül szervezett és magabiztos játékkal 4:0-ra nyerte a Budafok elleni mérkőzést. Király József vezetőedző győzelemmel debütált az ETO kispadján.

Király vezetésével a Budafok ellen nyerni kell

Kiemelt támogatóink

Támogatóink