Focitábor jelentkezés  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

A Cegléd elleni mérkőzésről őszintén

Látva szurkolóink aggodalmát, megkérdeztük Bekő Balázs vezetőedzőt, mi az oka annak, ennyire fel kellett forgatni a csapatot a Cegléd elleni mérkőzésre.

A Cegléd elleni mérkőzésről őszintén

Bekő Balázs: 

„Az elmúlt mérkőzéssel kapcsolatban olyan döntéseket kellett meghoznom, amik külső szemlélők és a szurkolók számára kicsit furcsának tűnhettek. Az előző, Csákvár elleni mérkőzéshez képest jelentős változásokat kellett eszközölni a kezdő csapatban. Nézzük az objektív tényeket. Kapus poszton összességében elégedett vagyok Gyurákovics teljesítményével, de jobbnak láttam picit pihentetni, hiszen egy fiatalemberről van szó, akire jelentős felelősség hárul. Így a jó formában lévő, rutinos Szatmári kapott lehetőséget. A jobb oldali védő poszton Boszorád Martint pihentetni kellett, hiszen több mint 5 hónap mérkőzés nélküli időszak után két mérkőzést is végigjátszotta, és olyan mért fizikális mutatói voltak, amik indokolták a pihentetését. Belső védő poszton sajnos egyik alapemberünk sem állt rendelkezésre, Debreceni térdproblémák, Nagy Ádám idegbecsípődés, Vajda Patrik pedig az ismert sérülése miatt nem tudott pályára lépni. Így opcióként Vadász Viktor és Gyagya Attila tudta megoldani ezt a posztot. Szerencsétlenségünkre Gyagya az első félidőben agyrázkódást szenvedett, így a második félidőt már nem tudta folytatni. Középpályán Szatmári jelentős játékhiánnyal küszködött az elmúlt időszakban, így formája ingadozó. Magasföldi az előző mérkőzésen kihajtotta magát, ezért úgy éreztem, hogy ha úgy alakul, csereként többet tud hozzátenni a mérkőzéshez. Támadó poszton Erdélyi lelkiállapota illetve kisebb térdsérülése is hozzájárult ahhoz, hogy a Kabát - Zamostny támadó párosnak szavaztam bizalmat. Kardinális kérdés volt, hogy a fiatalokat mely posztokon tudjuk a legoptimálisabban használni. Ezen okok miatt döntöttem az 5-3-2-es játékrendszer mellett, amely megfelelő biztonságot nyújt védekezésben, illetve a támadásépítésben is előnyös lehet, főleg a széleken. Szélsőink, Beliczky és Rokszin játéka a fiatalszabálynak esett áldozatául. Azt gondolom, az első 45 perc teljes mértékben alátámasztotta ezen elképzeléseinket attól függetlenül, hogy egy rendkívül buta gólt kaptunk a félidő hosszabbításában. A szünetben újra át kellett alakítani a csapatot a jól teljesítő Gyagya Attila agyrázkódása miatt. Ettől függetlenül még így is uraltuk a mérkőzést és meccslabdánk is volt, amit elhibáztunk. A mérkőzés hátralevő részében is nyerésre játszottunk, de sajnos ellenfelünk kihasználta a védekezésbeli megingásunkat, és tulajdonképpen ezzel megnyerte a mérkőzést. Mindebből látszik, hogy bár bő a keretünk, ennyi csapást nehezen viselünk el. Ettől függetlenül ez a mérkőzés nyerhető volt, és leginkább magunkat okolhatjuk az elvesztéséért. Úgy gondolom, az, hogy a mérkőzés után a szurkolóink megtapsolták a csapatot is azt mutatja, hogy látták a törekvéseinket. A hétvégére nagyon bízom benne, hogy egy teljesebb kerettel, összeszedetten és győzelemre éhesen állunk ki a Békéscsaba ellen. Számítunk szurkolóink segítségére a három pont megszerzésében, hiszen eddig is így működött a legjobban.”

További híreink

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté újabb két évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a rutinos középpályás 2024. június 30-ig az ETO játékosa marad.

Bagi István öt év után máshol folytatja

Bagi István öt év után máshol folytatja

Lejárt a szerződése, így öt év után távozik az ETO FC-től Bagi István. A rutinos játékos több alkalommal is csapatkapitányként vezethette ki társait, sokat tett az ETO-ért, amit ezúttal is köszönünk, és további sikeres pályafutást kívánunk!

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink